[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
EHEIM 2227 WET/DRY  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
laur.c
Junior member

IP:

Cateva lamuriri legate de EHEIM 2227.

Am achizitionat citeva zile in urma acest filtru. Madiile filtrante luate separat.
Desfacut complet verificat la garnituri, imbinari, pare ok.
Montat la un bazin de circa 100l. Instalarea sa facut foarte usor.
Amorsarea la fel foarte usoara, putin vacuum pe breefing pipe.
Sistemul W/D functioneaza bine, umplerea si golirea se face exact in limita mediilor filtrante chiar daca distanta de la luciul apei pina la fundul filtrului este 140cm, recomandat 100-120cm.
Nu este pozitionat in cabinet ci doar provizoriu in laterala cabinetului, provizoriu.
Fiind inca la inceput/neciclat am montat prefiltrul la intake pipe, se va scoate mai tirziu dupa ciclarea mediilor filtrante.
Paharul W/D nu este conectat perfect in partea superioara, garnitura doar atinge nu este intrata perfect in pahar.
Intrebare pentru cei care-l folosesc sau l-au folosit deja este normal ca paharul sa atinga garnitura sau trebuie sa intre ferm?
Din cauza asta paharul W/D sta putin difert de verticala, si capacul parca e putin tensionat.
La partea inferioara a paharului W/D am doar o garnitura, din manual pare sa fie doua, la fel in chitul de garnituri de schimb sunt doua pentru imbinare.
Problema cu garnitura lipsa o rezolv cu furnizorul peste citeva zile.

Daca a mai avut cineva probleme cu conexiunea superioara sau garnitura asta as vrea citeva lamuriri. Am incercat cam orice prin presare, prin rasucire, cu vaselina si fara, poate e un trick ceva.
Fiind o imbinare care se desface in mod normal pentru curatare nu inteleg de ce nu intra pina in capat.

Ca feedback:
Pro: EHEIM, faptul ca este usor de montat, faptul ca foloseste cca 4l de SubstratPro, ca are 3ani garantie.
Con: pretul, garniturile astea.
Restul le completam mai tirziu pe masura ce trece timpul.

Daca mai sunt si alti utilizatori de EHEIM 2227 v-as fi recunoscator sa schimbam citeva opinii.
Mai sunt intrebari legate de perioada de curatare.
[Thumb - 2.jpg]

[Thumb - 1.jpg]

laur.c
Junior member

IP:

Producatorul, Zoomania, mi-a asigurat schimbul canistrei, plus pentru suport.
Acum paharul Wet/Dry intra perfect in mustiucul cu garnitura, probabil ca garnitura era deja obosita.
Sa vedem care ar fi timpul pentru mentenanta.
Long life the King EH.

Edit: primul lucru ar fi sa comand un set de garnituri pentru mostra, cu siguranta se pot gasi cu usurinta si local.
Sunt patit cu garniturile pentru regulatorul CO2 Dupla.

This message was edited 1 time. Last update was at 04/12/2015 20:41:08

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: