[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
acvariu hailea f60 pareri?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
stefanman
Junior member
[Avatar]

IP:

buna seara, in urma cu 3-4 saptamani am cumparat un acvariu (hailea f60), substrat sera floredepot, pietris de 2-3mm parca, incalditor thermo plus 100 de 100w, filtrul a venit impreuna cu acvariul debit 380l/h
a stat o spatamana cu neonul dublu de 24w alb + albastru
a mai trecut inca o saptamana si am facut o bomba co2 cu ceva vata la capatul furtunului si furtunul bagat in teava out de la filtru, a mai trecut inca o saptamana si m-am apucat de am modificat capacul si am mai pus un neon de 18w t8 865 orsam sau cum il cheama ca nu stiu exact, in total 0.7w/l
am cumparat si niste plante la o saptamana de la infiintarea acvariului: cabomba care se vede in mijloc, echinodores bleheri si nomaphila stricta fleur
nu stiu daca am scris numele corect
si de cand am pus neonul in plusbsi bomba vreau sa spun ca e o diferenta de la cer la pamant, vreau sa cumpar o butelie co2 si sa fac un filtru extern homemade
nu am masurat pana acum apa pentru ca nu am cumparat teste si nici nu am de la cine sa imprumut
intentionez ca dupa ce voi masura apa sa cumpar o pereche de ramirezi si cam atat
era sa uit, de 3 zile mi-au aparut vreo 8 melci pe peretii acvariului sunt foarte mici 2-3mm
singura problema: bulele de co2 care se strang pe suprafata apei in colturile axvariului si e cam inestetic, in poza nu o sa se vada pentru ca abea le-am luat cu un burete
vreau sa parerile voastre, ce am facut bine, ce nu am facut bine, orice sfat este bine venit
[Thumb - IMG_20151126_213424231_HDR.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 26/11/2015 21:42:15

[Email]
stefanp
Moderator

IP:

Bulele se strang la suprafata pentru datorita biofilmului de pe apa.
Odata cu stabilizarea bazinului, vei scapa si de biofilm.

O mica problema la pietrele din stanga, dupa cum le vad, par a fi calcaroase.
Scoate una si toarna niste otet sau detartrant pe ele; daca sfaraie, inseamna ca sunt calcaroase.
In cazul asta, sa le scoti, cresc duritatea apei.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
stefanman
Junior member
[Avatar]

IP:

gata, le-am scos am pus otet si sfaraiau as dori sa cumpar hc cuba planta aia gen gazon dar la mine in focsani nu se gasete sunt useri care vand planta asta pe aici? sau o butelie de co2?
[Email]
stefanp
Moderator

IP:

Urmareste sectiunea "Vanzari" din josul forumului.
Gasesti si plante si butelii cateodata.

Daca nu gasesti ce iti trebuie aici, vezi si OLX, sau Okazii, sau Facebook daca ai cont (sunt grupuri de acvaristica).
Pentru plante poti cauta si in petshop-uri online; sunt sigur ca vei gasi gazon cuba.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: