[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Buna!  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
maruska
Member
[Avatar]

IP:

Buna! Numele meu este Mara, am 31 de ani si sunt din Bucuresti iar de cateva luni am dezvoltat aceasta "obsesie" pentru acvarii marine.

Totul a inceput dupa o excursie in Grecia unde am primit cadou (de la un localnic) o stea de mare in vederea "uscarii si pastrarii ca suvenir". Cum nu pot face rau unei fiinte si nici nu aveam posibilitatea sa o duc inapoi in larg, am decis sa o iau acasa intr-o caserola cu nisip si apa pana imi dau seama ce pot face. Astfel am ajuns la Alex de la Coralis cu care am infiintat primul acvariu, insa steluta sta sub nisip si era cam trist sa ma uit la niste pietre, drept pentru care azi am asa:

Setup:
- set Aquael Reefmax 105L (dispay 80L), cu 3 neoane: 2xT5 si 1x actinic, filtrare cu carbune si siporax
- substrat din spartura de coral si 8kg de piatra vie de la Coralis care a venit cu toate tipurile de alge (coralina, verzi, maro)
- apa o iau de la Coralis, schimb 20L in fiecare saptamana si adaug fiole cu bacterii.
- o pompa de valuri Koralia 900 - o aveam de la acvariul vechi si o folosesc pentru a agita suprafata apei
- o pompa Eheim Streamon 4000 (ambele pompe sunt acoperite cu o plasa pentru protectie)

Stoc:
- Multi Hitchhikers pe piatra vie: Brittle Stars, Brittle Worms, Mini Turbo Snails, 2 Nassarius Snails mici, Feather Dust Worms, Peanut Worms, Tube Worms si foarte posibil un Mantis Shrimp (nu l-am vazut insa il aud cand incepe sa clickaie)
- 1 steluta de mare din Grecia - e voioasa si mananca bucatele de crevete crud
- 1 Ocellaris
- 1 Chalk Goby - mananca absolut orice mananaca si clownul
- 2 Creveti - Scarlet Shrimp si Red Blod Shrimp
- 1 Pagur micut
- 1 Arici (Paracentrotus Lividus)
- 1 Coral Finger Leather care e deschis complet
- 1 Anemona - (banuiesc - Heteractis Crispa) o am de 2 saptamani tot de la Coralis, dupa ce am cumparat-o mi-am dat seama ca nu era tocmai in cea mai buna stare, nu imi pot da seama cu exactitate ce tip este, are piciorul alb iar discul crem-roz deschis spre alb - banuiesc ca din cauza lipsei de zooxanthellae, insa mananca destul de bine bucatele mici de crevete crud si sper sa isi revina. Este destul de micuta (disc de 10 cm), inca nu a ramas mai mult de 2 zile in acelasi loc, cred ca nu are inca putere sa ramana lipita (am incercat si pe piatra si pe nisip), are gura inchisa si discul deschis insa nu tot timpul isi intinde tentaculele la maxim.

Imi doresc sa mai adaug si cativa corali soft si lsp in viitorul foarte apropiat.
Cam atat despre micul meu recif in devenire...
Orice sugestie este bine venita!

Va doresc o seara frumoasa!

[Thumb - 2015-10-08 18.09.31.jpg]

[Thumb - 2015-10-21 20.25.09.jpg]

[Thumb - 2015-09-30-15.07.47.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 21/10/2015 20:47:01

[Email] [WWW]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Bun venit pe forum!

Bazinul mi se pare "crud" pentru anemona... iar Heteractis este o anemona pretentioasa.
Ariciul ala o sa faca foamea, deoarece nu prea vad ce alge sa roada pe-acolo.
In rest, daca te tii de schimburile de apa, nu vad probleme in viitor.

PS: Deschide-ti un topic personal, in rubrica de aici: http://www.acvariu.ro/forum/forums/show/44.page

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
darthradu
Senior member
[Avatar]

IP:

Buna Mara, vrei sa fi gagica mea?

Multe Urari si Incantatii
maruska
Member
[Avatar]

IP:

@koala: Ai dreptate cu anemona! Alex de la Coralis m-a incurajat ca o sa fie ok insa o sa vorbesc cu el sa vad daca o pot schimba pentru altceva.
Fac acum si un topic personal in rubrica mentionata si poate imi dai acolo o sugestie cum as putea sa ii suplimentez dieta ariciului, el mananca alge de pe piatra din mijloc (cea din stanga este relativ noua) iar la ce "productie" lasa in urma nu ma gandeam ca face foamea.

@darthradu: Trebuie sa te refuz, am unul in dotare si isi face bine treaba
[Email] [WWW]
darthradu
Senior member
[Avatar]

IP:

Bine, treaca de la mine, sper ca productia ariciului nu consta in tepi. Nu e de bine daca-si lasa tepii prin acvariu.

Multe Urari si Incantatii
Alcatraz
Junior member

IP:

Buna Mara, bun venit.Ai un acvariu foarte frumos.

Acvariu 640l- Ciclide Africane
maruska
Member
[Avatar]

IP:

@darthradu
Nu i-a cazut niciunul de cand il am (2 luni).
Productia consta in bobite care ies ca pe banda rulanta si pe care ma chinui sa le aspir cand schimb apa

@Alcatraz Mersic frumos!
[Email] [WWW]

Forum Index » Despre noi
Go to: