[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu Diversa vs DIY  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
AndreiFx
Junior member

IP:

Salutare,

Intrucat sunt cuprins maxim de febra acvaristicii, sunt intr-o dilema in achizitionarea celui de al doilea acvariu.
Voi incepe cat de curand un jurnal cu evolutia acvariului actual, un Diversa de 112 litri.

Dilema este intre un alt acvariu Diversa de 300l cu 120x50x50 din sticla 8mm si intarituri in H sau
un custom made, de catre mine, din sticla de 10 sau 12mm, cu 120x45x45 in stil ADA, fara intarituri si fara silicon in plus la lipituri.

Pret Diversa 630 lei,
pret sticla 10mm 250 lei,
sau sticla 12mm 550 lei.

Sticla de la Diversa e undeva intre float si Ultra clara, dar mai alba oricum decat floatul de la SaintGobain.

Mentionez ca nu am mai lipit pana acum acvarii, dar sunt toba de carte in privinta asta )

Pareri, sfaturi?

This message was edited 1 time. Last update was at 16/10/2015 10:10:52

Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Daca ne intrebi pe noi... parerea mea este ca daca as fi in locul tau mi-as face un bazin 125x70x50(H) rimless
125cm pentru a fi putin peste lungimea neoanelor de 54W (120cm)
70cm adancime pentru ca un bazin adand se vede superb...
50(55)cm inaltime pentru a avea inaltime mica a coloanei de apa care face bineplantelor si nu te obliga sa cresti exagerat puterea sistemului de iluminare si se poate realiza un acvariu rimless cu sticla mai ieftina - 10mm pentru H=50cm sau 12mm pentru 55cm iti asigura un factor de siguranta de ~5
Cum iti suna?

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
AndreiFx
Junior member

IP:

Multumesc pt un raspuns asa prompt

M-am interesat si ar fi mai convenabil sa iau sticla direct din Iasi, insa grosimea maxima e de 10mm, deci ramane o inaltime de 50cm ?

Legat de adancime, 70cm ar fi prea mult, in ideea ca standul va fi construit din blocuri de beton decorative cu un blat de lemn deasupra. Nu toata lumea apreciaza designul, dar mie imi place combinatia de piatra si lemn impreuna cu acvariul natural. Intregeste imaginea unui colt din natura.
Blatul imi limiteaza profunzimea, fiind de 60cm latime.

La 50H si 60l as putea face lungimea si de 150 sau 180 ca sa patrez proportia ultrawide, dar sigur trebuie intarituri...
Legat de lungime si lumina, ar vrea sa fac o lampa cu leduri custom, sau sa cumpar una de firma (Diversa sau AquaLighter). Stiti ceva de ele?

This message was edited 1 time. Last update was at 16/10/2015 13:09:11

Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Limitarea ti-o impui tu Blaturi gaseti si de 700. 750. 800, 900mm, intr-un loc gasisem de 920mm Cel mai uzual este cel de 800 din care se taie latimea care iti trebuie.
Lungimea de la o marime incolo nu iti influenteaza decat intr-o masura mica sageata de deformare, respectiv efortul. Cauta niste calculatoare de grosime sticla acvariu (ca de exemplu: http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium sunt unele speciale pentru acvarii rimless) si joaca-te cu dimensiunile - pune factor de siguranta minim 5 (la calculatoarele speciale pentru acvarii rimpless facturul poate sa fie 4-5).
Nu am lucxrat cu Diversa sau AquaLighter...

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
Nimeni
Membru de baza
[Avatar]

IP:

De unde iti iei sticla din Iasi?

Intreb ptr ca ai o colega care si ea cauta sticla in Iasi, de AncaMarketing e vorba (poate "va combinati" si o puneti de o comanda comuna de sticla mai ieftina si economisiti la transport ;) Plus fiind valoarea mai mare... poate "isi misca fundul" meseriasii)

Situatia in care te afli este consecinta faptelor si actiunilor tale!
AndreiFx
Junior member

IP:

@Nimeni,
De la Atelierul de Sticla din Pod de Fier - geamuri-iasi.ro.
Din cate am inteles, sticla e SaintGobain, prelucrata la masina CNC, dar au max de 10mm.
Se ridica din Pod de Fier.

@Lucian,
Ai dreptate

This message was edited 1 time. Last update was at 17/10/2015 16:03:45

Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Uite ca am mai aflat ceva. Eu stiam ca cei din Podu de fier aduc diar de 8. Oricum transportul pana acasa nu ti l asigura nimeni.
La Moldoglass fie ca dai comanda la Bac?u sau la Iasi tot de la sediul din Iasi trebuie sa o ridici personal iar transportul de la Bac?u la sediul lor e gratuit.
Cand am fost anul trecu la Moldoglass in Iasi ei au zis ca aduc camioane întregi de sticla si nu se încurc? cu transportul si cu o vomanda asa de mica. Mi au dat de inteles ca indiferent daca fac si trei acvariu tot comanda mica se considera deci nici un dicount.
Cat este metrul p?trat de sticla de 10 in Podul de fier si cat este cantuitul, Andrei?
Multumesc.

"Valoarea omului se masoara dupa greutatile pe care el le invinge." Voltaire
[Email] [Yahoo!]
AndreiFx
Junior member

IP:

@Anca

Eu am sunat ziele trecute si au zis ca sticla de 10mm e 75lei/m2 + 15% pierderi.
Cantul e 4lei/m, iar sticla o ridici personal din Pod de Fier.

Acum sunt in cautare de un sistem CO2 cu butelie de minim 5l. Vreun pont ceva?
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Merci Andrei, le am scris si eu si tot asa mi au dat si mie pretul. La Moldoglass e 18 euro/mp*4.4= 79.2 lei /mp si cantul e 2 euro/ml*4.4= 8.8 lei/ml.

Cine iti lipeste acvariul in Iasi? Ai gasit pe cineva?

PS: Ptr butelie urmareste vanzarile de pe forumuri, daca nu vrei noua.

This message was edited 1 time. Last update was at 19/10/2015 10:00:31

[Email] [Yahoo!]
AndreiFx
Junior member

IP:

Acvariul il voi lipi singur cu un ajutor la manevrat sticla, intrucat nu stiu pe cineva din Iasi care sa lipeasca la standardul ADA.
Vezi aici la ce ma refer http://www.projectaquarium.com/plantedAquariumReviews_ADACubeGarden.aspx

Macar stiu ca daca nu imi place cu l-am lipit, il desfac si il fac la loc pana iese ca in poze.
Vreau sa pun si in practica toata teoria
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu am citit tot articolul dar din cate stiu eu la sistemul ADA nu se pune cordon de silicon pe interior.
Eu am facut acum vreo doia ani si ceva un acvariu de 120 l ci nu am stiut ca trebuie si cordon de silicon, din greseala, si a tinut fix 6 luni dupa care s a dezlipit o fata de fund pe la mijloc si a curs in 5 minute toata apa pe parchet.
Asa ca ai grija cum il lipesti ca daca nu e facut bine se poate dezlipi si mai tarziu nu imediat ce pui apa.
Mai ales ca e un acvariu mare, nu vorbim de acvarii mici de 50-60 litri.

[Email] [Yahoo!]
AndreiFx
Junior member

IP:

De aici si dilema mea intre a da 600 lei pe un acvariu de firma, sau 300 pe unul facut, dar cu riscul aferent.
Apropo, parchetul e nou pus, iar costul acvariului e neglijabil in comparatie cu cel al parchetului )
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Mai nou, in ultimul timp am auzit ca si acvariile de firma se dezlipesc dupa o scurta perioada de timp. Aici nu vorbim de cele facute in Germania ci de restul lumii
Un acvariu facut este mai safe decat unul de firma, doar daca este lucrat corect.

Stiu cat costa parchetul de asta ti am ovestit ce am patit eu.

[Email] [Yahoo!]
AndreiFx
Junior member

IP:

Pai si in concluzie, eu cu cine votez, cu mine sau cu Diversa? )
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

AndreiFx wrote:Pai si in concluzie, eu cu cine votez, cu mine sau cu Diversa? )

Daca esti indemanatic si ai 2 maini drepte, fa-ti-l singur.
Daca nu esti sigur pe tine, iar banii nu-s o problema, atunci ia unul gata facut.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu nu am zis sa nu ti l faci singur, numai ca eu , personal, nu sunt de acord cu renuntarea la cordonul de silicon.

[Email] [Yahoo!]
sonic11
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Are dreptate Anca, acel cordon confera o rezistenta mai mare acvariului.
Nu te spreria de lipitul acvariului, nu-i chiar asa de complicat.
Daca te hotarasti sa-l lipesti cu manuta ta, suntem linga tine cu sfaturi.
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

AndreiFx wrote:Acum sunt in cautare de un sistem CO2 cu butelie de minim 5l. Vreun pont ceva?

Ia vezi, aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/35082.page

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
stefanp
Moderator

IP:

In Iasi, lipeste acvarii dl. Ovidiu de la ArcaPet.
Mie mi-a lipit acvariul de 270 de litri, acum 3 ani si n-am avut probleme cu el.

Nu e chiar ca un acvariu ADA (ca tot ai pomenit), dar e ok.
In sensul ca foile nu sunt chiar la milimetru aliniate, presupun ca fiind singur, i-a fost greu la manevrarea foilor de 10 mm care erau destul de grele si faptul ca lipea prima oara cu Dow Corning (care se usuca mai repede si probabil i-a fost mai greu sa alinieze pe urma micile erori ramase).
Daca insa va intelegeti sa va intalniti sa-i dai o mana de ajutor, cred ca o sa faca o treaba buna.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
lukitza
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

sonic11 wrote:Are dreptate Anca, acel cordon confera o rezistenta mai mare acvariului.

Nu zic eu, zic altii mai destepti si mai experimentati ca mine, ca acel cordon de silicon e doar pentru confortul nostru psihic.
Singurul care conteaza ar fi doar siliconul dintre sticle.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: