[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu nou cu ciclide  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
caras4
Junior member

IP:

Buna ziua,

As dori sa imi iau un acvariu de 160 de litri (90x40x45) si as vrea sa stiu cam cati pesti as putea sa tin in el si cam ce familii mi-ati recomanda pentru un incepator avand in vedere ca pana acum nu am mai avut asa ceva.
Si inca ceva, stiu ca nisipul trebuie sa fie foarte fin, ok, dar ca si decoruri, ce as putea alege si ce filtru mi-ar trebui?
Si de asemea daca am nevoie sau nu de pompa de aer?

Multumesc anticipat!

Exista acvaristi si ciclidisti...
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Te referi la cichlidae africane (mbuna)? Sau la "americani"?

1) Daca e vorba de "africani", atunci iti recomand un numar de maxim 10-12 pesti... eventual, 2 familii (1 mascul + 4-5 femele, din fiecare specie).
- O combinatie reusita este intre Labidochromis caeruleus (galben) si Pseudotropheus lombardoi / socolofi (albastru).
- Cauta niste bolovani rotunjei (ca pietrele de rau) si nisip fin (nisip de cariera)... pui bolovanii ingramaditi si lasi o "plaja" de nisip cat mai mare.

2) Daca e vorba de "americani", atunci trebuie sa te orientezi catre specii care nu cresc f. mari...
- Astia se tin in perechi, deci mascul + femela.
- Bazinul ala suporta maxim 2 perechi, daca-l decorezi cu lemne si pietroaie (in asa fel incat sa le creezi "teritorii" distincte).

---------

- Un filtru extern (canistra) e foarte potrivit pentru un bazin de marimea celui pe care-l ai tu... ia cea mai mare (ca volum) canistra pe care ti-o permiti.
- Daca suprafata apei este "valurita" de iesirea de la filtru, atunci nu ai nevoie de oxigenare suplimentara (cu pompa de aer).

PS: Uita-te pe la sectiunile "Cichlidae" si "Acvarii cu cichlidae - Jurnal", ca ai o gramada de exemple acolo.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
caras4
Junior member

IP:

Ok, multumesc mult pentru ajutor.
Da e vorba de africani, deci cam 10 pesti, ok, am inteles.

Exista acvaristi si ciclidisti...

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: