[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu nou 112 L  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
adyhess
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut, am plantat de o saptamana al doilea acvariu pentru ca primul este prea mic (60 L).

Am citit despre ciclare si am facut totul cu mi-a spus cel de la acvaristica si ce am citit despre ciclare.
Dupa 4-5 zile apa sa facut albicioasa si decorul la fel, acum din cate am citit asta e normal... cred. Dupa cat timp se limpezeste apa ? Sau ce trebuie facut ca sa se limpezeasca ?

Ciclarea o fac fara pesti, detalii acvariu:
- acvariu 112 L
- filtru intern 1000 L\h
- iluminare 8 h pe zi (2 neoane T8 de 18 Watt, A++)
- incalzitor de 100 W

Am folosit 5 ml de de AquaSafe (Tetra) la 10 L de apa si 5 ml de PlantaMin (Tetra Plant) la 10 L de apa.

Pareri sau ce ar trebui sa mai fac in afara faptului sa astept ?!
hauserBZ
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Cred ca in afara de asteptare ai putea sa pui niste bacterii gen EasyStart sau ceva de genul

Nisipul Rosu, Malawi 200L
[Email]
adyhess
Junior member
[Avatar]

IP:

Am comandat acum, sper sa ajute.

Am citit tot aici pe forum ca cica daca storc buretele din primul acvariu care e plin de viata in cel nou sporeste ciclarea sau cel putin ajuta.

O sa am rabdare cu el cum am avut si cu primul.

Mersi oricum
stefanp
Moderator

IP:

Cel mai probabil aducand nutrienti pentru bacterii in apa, acestea au facut un mic "boom", adica s-au dezvoltat peste masura si umbla ca "bezmeticele" prin acvariu.
Da-le ceva timp sa-si regleze populatia si sa se aseze in filtru.
Daca te deranjeaza prea tare, un filtru uv le "rezolva".

Fiindca esti la inceput, nu exagera cu fertilizantul (mergi cu o subdozare) si nici cu lumina. (asta vis-a-vis de plante/alge)

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
adyhess
Junior member
[Avatar]

IP:

Problema rezolvata. cauza a fost decorul... l-am dus inapoi la acvaristica si mi-am luat ceva artificial.

Azi am adus 3 Hoplosternum thoracatum pt noul acvariu si i-am tinut intr-un ' tarc ' special pt puiet pe marginea acvariului in apa si am plecat 1 ora jumate de acasa. Cand m-am intors lipsea un Molly adult iar cel mai mare Hoplosternum thoracatum dintre cei 3 era deja in acvariu... a facut el ce a facut de a intrat in acvariu, plasa de la tarcul pt puiet nu este rupta, nu are nimic. Totul sa petrecut intr-o ora jumate.

Molly avea circa 1 an iar Hoplosternum thoracatum cam 6 luni, deci sunt mai mici decat molly din acvariu.
In preajma acvariului nu este, pe jos, prin decor, nimic nimic.

Mister!? Unde poate fi acel molly ?
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

In niciun caz hoplo nu a mancat molly,este si greu de prins un molly,mai ales pt un hoplo.Vezi dupa/in filtru,substrat,altfel....mister ...poate in spatele acvariului ?

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
hauserBZ
Membru de baza
[Avatar]

IP:

daca molly a murit nu e posibil sa il fi mancat ceilalti locuitori ?

Nisipul Rosu, Malawi 200L
[Email]
adyhess
Junior member
[Avatar]

IP:

am scos decorul, filtrul, am cautat prin substrat si nimic. Pe jos, prin imprejurului acvariului in camera nici atat... si oricum hoplo sunt mai mici decat molly mei, hoplo au circa 4-5 cm acum iar molly circa 8 cm si intr-o ora nu avea cum sa fie 'devorat'.

Oricum multumesc de raspunsuri
adyhess
Junior member
[Avatar]

IP:

Asa arata acum
[Thumb - IMAG0376.jpg]

adyhess
Junior member
[Avatar]

IP:

In acvariu am 3 hoplo, 3 molly, 1 skalar si 3 Corydoras Panda. As vrea sa iau pereche la skalar si inca 3 femele molly ca am deja 2 masculi si sa fac raportul de 1 mascul la 2 femele ca sa nu le streseze.

Ce ziceti ? Pareri constructive?
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Salut,

- 3 hoplosternum sunt "prea mult" pentru acvariul tau... as lasa doar o singura bucata.
- da, poti pune inca un scalar si 2-3 femele de molly... stii sexul scalarului tau?
- eu as pune si 2 ancistrusi, pentru alge.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
adyhess
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut,

am luat 3 hoplo ca asa mi-a zis cel de la acvaristica (locuiesc in germania) sa fac iar eu fiind incepator am spus OK

Skalarul este defapt o femela dar nu as vrea sa ii iau pereche pentru ca nu vreau sa faca icre sau ei sa pateasca altceva.

Molly am momentan 1 femela si 2 masculi, de aceea vreau sa mai cumpar inca 2-3 femele.
adyhess
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut dinou,

Am luat o femela scalar si 2 femele molly iar una mi-a dato direct gestanta. Credeti ca ar putea fi afectata de noua locatie sau ca nu mai are masculul ei langa ?

Am atasat 3 poze cu femela in clipa de fata, cam cat mai are pana naste ? Nici cel de la acuaristica nu a stiut exact sa imi zica, el pretinde in max 1 saptamana trebuie sa am puiet.

Multumesc,
[Thumb - IMAG0383.jpg]

adyhess
Junior member
[Avatar]

IP:

inca 2 poze
[Thumb - IMAG0388-crop.jpg]

[Thumb - IMAG0384-crop.jpg]

lukitza
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Cand va naste nu cred ca-ti poate spune cineva. Probabil ca nu va dura foarte mult.
Daca vrei sa pastrezi pui cel mai bine ar fi sa o pui intr-o maternitate, exista modele cu grilaj pentru vivipari in care puii cad intr-un alt compartiment pentru a nu fi mancati de femela.
adyhess
Junior member
[Avatar]

IP:

Pai si cand sa o pun in maternitate ? Ca o vad cea mai agitata din acvariu si innoata putin haotic.
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

mie imi place acvariul tau despre inmultirea viviparilor nu am experienta

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

adyhess wrote:Pai si cand sa o pun in maternitate ? Ca o vad cea mai agitata din acvariu si innoata putin haotic.

Pune-o in maternitate de pe acum, daca zici ca inoata sus-jos, pe langa colturile bazinului.
Insa, nu-ti face iluzii, deoarece puii vor fi mancati de scalarii aia ai tai...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
adyhess
Junior member
[Avatar]

IP:

paradoxx mersi de apreciere

Am puso in maternitate pentru ca e foarte agitata si daca totul va fi bine puietul o sa ii tin intr-o cutie speciala pentru puiet in acelasi acvariu pana cresc.
Am timp sa o urmaresc ca am urmatoarele zile libere.

adyhess
Junior member
[Avatar]

IP:

Nimic pana acum... sta acolo in 'maternitate'. Nu o chinui/stresez daca o mai las asa si nu face inca puiet ?

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: