[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
dracon fields  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Dupa mine sa fie totusi ceva reusit ar fi mers mai putine pietre in spate si aveai nevoie de citeva pietre mici in planu din fata dar care sa fie independente cumva fata de cele din spate . Asa ai rupt compozitia in doua .
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Te ar fi ajutat cumva daca ai fi putut pune si niste plante inalte intre pietrele din spate , plante gen eleocharis vivipara
stefanp
Moderator

IP:

Mie imi place mai mult noul aranjament.
Cu amendamentul ca as fi pus piatra aia mare, mai pe stanga (precum a sugerat si Lucian cu cropurile respective).

Il lasi numai cu gazon? Sau mai pui si altceva?

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Koh-i-Noor
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Gabi C wrote:Poate fi frumos pt cine gusta genu asta de scape .
Pentru mine e artificial sincer .
Nu mi plac nici scape urile cu bonsai sau carari de munte sau tot ce nu are de a face cu apa .

Gabi, cred ca ai gust (ti-am urmarit setupul asta ultim si comentariile si mi se pare ca stii cum trebuie sa arate un setup bun).

Nu planuiesc sa trasnformam, aici, quote-ul asta, intr-o polemica de principii dar, pe scurt, cred ca afirmatia e falsa, gustul tau bun de altfel e pacalit de niste principii (sau hai sa le spun prejudecati) false.

"carari de munte" - cine spune ca-s carari de munte? pot la urma urmei fi niste limbi de nisip de alta culoare formate de un curent pe fundul apei. In natura gasesti asa ceva.

Adica aranjamentele noastre atent bibilite au de a face cu ce se intampla in apa/natura? Cu plante in 99% din cazuri de prin toate colturile lumii. Cu pietre atent alese (Fukuishi/Oyaishi si simpatica mie "piatra de sacrificiu" Suteishi samd.)

Sa fim seriosi, daca ar fi sa judecam asa purist ar trebui toti sa avem biotopuri.

N-am nicio problema cu cineva care nu e de acord cu copaci si poteci si alte minuni in acvariu, dar cand acel cineva e un tip care are un acvariu aranjat deja pe aceleasi principii "ne-naturale" ma gandesc ori la ipocrizie (nu e cazul la tine) ori la niste principii sanatoase pe care sigur le ai, venite din seriozitatea cu care abordezi acvaristica (ce bine) dar care te pot pacali, uneori.

Parerea mea: Secretul e in proportii (aici includ tot, pietre, plante, pestii din setup, lemne, tot tacamul) si facut cu cap, un ne-natural copac/padure/munte te poate lasa masca.

Exemplu:
http://showcase.aquatic-gardeners.org/2013/show530.html

altul (padure si poteca ):
http://showcase.aquatic-gardeners.org/2012/show192.html

Si, evident ca sunt multe exemple bune. Dar vorbim de o poteca facuta cu maiestrie, nu o linie de nisip alb trasa drept (dar amplasata bine, conform faimoasei treimi de aur) cum as reusi-o eu, de exemplu

Ma rog.. sper sa nu te supere interventia mea, intentia nu a fost de atac. Am postat pentru ca mi-a fost teama ca un om cu talent s-ar putea autolimita din cauza unor gimnastici perverse pe care ni le face uneori mintea

Spor cu setupul, georeo!

hai, mai pun unul http://showcase.aquatic-gardeners.org/2013/show265.html

This message was edited 1 time. Last update was at 07/11/2015 23:27:09

Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Koh-i-nor apreciez tot commentul care l ai scris , l am citit tot.
De accord , dus la extreme ce am zis inseamna acvariu biotope . Clar acvariu nu inseamna doar biotop . Dar uite pt gustul meu toate link urile ce le ai pus acolo , desi e o munca fantastica , stiintia , studiu , nu sint pe gustul meu ( oricum nu ca ar conta gustul meu ) . Mai degraba gust un acavriu olandez , car edupa cum ai spus si tu tot artificial este , dar nus duce mai mult a natura acvatica .
Nici nu am studii f temeinice de acvaristica , sint chiar la inceput sa zic asa in chestii serioase , multe lucruri le vad cumva prin prisma meseriei care o am si mi dau seama ca arata sau nu bine .
Dar na oricum toate discutiiler noastre nu pot fi decit un cistig pt acavristul in cauza care poate tine sau nu cont de sugestii , pareri interventii ... etc
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

legat de poteca , daca simuleaza sa zic o albie de riu nu o carare de munte de acord , poate fi ceva foarte frumos care sa dea adincime compozitiei .

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: