[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Vietati Grecia  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa sarata)
Author Message
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Deschide-ti un topic nou, ca il poluam pe om (e topicul lui).

Pui acolo intrebarile si vei primi raspunsuri.

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
dares
Senior member
[Avatar]

IP:

In afara de ce ti-a spus colegul ar ma fi urmatoarele:
- la Marea Neagra nu vei gasi aceleasi vietati ca in Grecia. Singurii pe care ii vei gasi in ambele locuri sunt crevetii Palaemon Elegans.
- incalzitorul iti e bun, filtrul intern si neonul nu le poti folosi la acvariu cu apa sarata. Daca vrei filtru iti trebuie hang-on, iar la lumina - leduri sau neoane 10000-20000K si Royal Blue
- trebuie sa iti iei salimetru sau refractometru si sare speciala
- Vezi ca nu se foloseste apa de la robinet pentru amestecul cu sare!

Asa ca citeste, citeste, citeste, pana cand stii pe de rost macar lucrurile de baza pentru ca altfel nu vei reusi.

PS: Rog un moderator sa mute aceste discutii intr-un topic separat ca sa nu mai poluam topicul lui Vlad.

This message was edited 1 time. Last update was at 14/07/2015 14:07:52

sunkeeper
Junior member

IP:

vietatile astea,ma refer la sea slug si al creveti de exemplu,unde le ai gasit ? pe langa stanci la ce adancime?sau pur si simplu mai in larg la o adancime mai mare?
eu am venit recent din skiathos si am vaazut arici hermiti si rar anemonele acelea rosii mici.[si evident niste pesti] si am cautat pe langa stanci la ceva adancime si am mers si pana cand nu se mai vedea fundul si tot nimic..in mod trist erau mai mult gunoaie..
Vlad27
Member
[Avatar]

IP:

Hey hey. Din scufundarile pana acum am gasit 1 trilion de anemone, si chestiile obisnuite. Ce am ramas super impresionat am vazut intr un loc un vierme penat IMENS. Tubul avea 1m si gros cat degetul. Ca sa nu mai zic ca era bartamai viermele ca sa zic asa. Portocaliu-rosu era. Cand se deschidea era cat o jerbera. Plus am vazut tot asa viermi penati rosii aprins. Super marfa. Cuc cu miile. Am gasit culmea si cateva pietre demne de acvariu. Foarte poroase si cu multa "viata" in ele. Pline si de coralina. De adus o sa aduc doar cuc pentru ca cacatu asta de vibrator pe baterii acasa mergea si acum nu mai face nimic. L am desfacut si magnetu ala care e in el nu mai face nimic. Am schimbat bateriile evident. O sa fac 4 -5 sticle de 2l cu CUC si o sa va las 3 voua cand ma intorc. Am gasit niste paguri cu picioarele albastre. Interesanti. Mai mari decat restul. Melci garla. Unii erau ca si rapanele de la noi. Ce ziceti sa bag in lada frigorifica care sa reziste fara vibrator pana acasa? Ma gandeam sa fac cu o pompita dar nu imi permite masina ca e portbagajul inchis
Vlad27
Member
[Avatar]

IP:

Maine o sa va fac poze. Cum dezlipesc viermii penati fara sa ii stric? Am incercat cu unul si am tras si imi era frica ca se sparge si am renuntat.
alexiumihai
Membru de baza

IP:

Vlad27 wrote:Maine o sa va fac poze. Cum dezlipesc viermii penati fara sa ii stric? Am incercat cu unul si am tras si imi era frica ca se sparge si am renuntat.

Cam nasol cu viermi, sunt lipiti foarte bine de pietre. Incearca sa gasesti pietre mai mici cu viermi pe ele, eventual mai mari care sa le poti scoate la suprafata sa ai o vizibilitate si control mai bun.
Eu am incercat cu un cutit, baga varfu si desprinde incet in multe locuri. Nu te chinui daca nu crezi ca poti sa il desprinzi, il spargi si viemele moare, e pierdut.
Le poti aduce in lada frigorifica fara probleme, bagi vietatile in pungi sau sticle. Eventual daca le poti lasa in mare pana in ultima zi ar fi perfect.

Spor la scufundari.

This message was edited 1 time. Last update was at 17/07/2015 18:49:36

Marti
Senior member
[Avatar]

IP:

din cate am inteles, melcii aia care seamana cu rapanele ar fi carnivori, deci nu prea sunt recomandati . Io unu as zice sa nu iti bati capu' cu ei.

setup 1 | setup 2
[WWW]
Vlad27
Member
[Avatar]

IP:

Da stiam cu rapanele ca sunt carnivore. Maine o sa pozez ce gasesc si in functie de ce ziceti o sa aleg. In ultima zi o sa le culeg ;)
Vlad27
Member
[Avatar]

IP:

Toti viermii penati sunt pe roci de 2-3 tone si trebuie sa ma scufund ca sa ajung la ei. O sa incerc maine sa dezlipesc unu. Daca nu pot ma las pagubas si aduc cuc
Vlad27
Member
[Avatar]

IP:

Apropo am gasit arici rosii! Credeti ca se kilaresc anemonele cu aricii in lada aia? ) ca am persoane interesate de anemone si de arici
darthradu
Senior member
[Avatar]

IP:

Trebuie sa ai grija si la anemone si la arici, adica la specii, ce putem pune noi in acvariu se limiteaza la cateva specii. Adica nu stiu ce vor colegii,insa nu cred ca vor anemone mancatoare de pesti, sau arici mancatori de corali, si ar fi pacat sa-i aduci doar ca sa-i dea pe canalizare.
La fel si cu chestiilw gen cuc, incearca sa aduci in general vietati mici sau foarte mici, ceva sa nu-ti mute pietrele prin acvariu )
La fel si cu viermii penati, cauta ceva mic, incearca sa-i scoti cu tot cu o bucata de piatra, daca nu merge nu-ti mai bate capul.

Multe Urari si Incantatii
Vlad27
Member
[Avatar]

IP:

Am gasit niste corali tari. Au iesit relativ usor de pe piatra. Astept feedback cu ce e cu ei. Melci am gasit si n chestii
[Thumb - image.jpg]

[Thumb - image.jpg]

[Thumb - image.jpg]

sunkeeper
Junior member

IP:

la approx. ce adancime ai vazut tot ce ai zis? pe langa stanci sau mai in larg?
nickvvv
Member
[Avatar]

IP:

Sa fie caulastrea?
Vlad27
Member
[Avatar]

IP:

Nu pe langa stanci, fix pe ele. Astept raspuns ce e cu coralii aia foarte duri sa stiu daca mai iau sau nu.
Marti
Senior member
[Avatar]

IP:

referitor la arici:
astia cica sunt carnivori:
https://www.google.com/search?client=safari&rls=en&q=Eucidaris+tribuloides&ie=UTF-8&oe=UTF-8
https://www.google.com/search?client=safari&rls=en&q=Eucidaris+metularia&ie=UTF-8&oe=UTF-8

astia cica provoaca dureri extrem de mari daca te inteapa:
https://www.google.com/search?q=Toxopneustes+pileolus&client=safari&rls=en&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMI9ZrWrNDmxgIVI2vbCh1V_AxX&biw=1280&bih=688
https://www.google.com/search?q=Asthenosoma+ijimai&client=safari&rls=en&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAgQ_AUoAmoVChMIlqjbotDmxgIVxzXbCh3NgwUu&biw=1280&bih=688
https://www.google.com/search?client=safari&rls=en&q=Asthenosoma+varium&ie=UTF-8&oe=UTF-8

iar astia cica se fac prea mari pentru acvariu:
https://www.google.com/search?client=safari&rls=en&q=Tripneustes+ventricosus&ie=UTF-8&oe=UTF-8
https://www.google.com/search?client=safari&rls=en&q=Lytechinus+variegatus&ie=UTF-8&oe=UTF-8
https://www.google.com/search?client=safari&rls=en&q=Lytechinus+williamsi&ie=UTF-8&oe=UTF-8

Sursa: http://www.reefkeeping.com/issues/2003-11/rs/

Daca aricii pe care i-ai vazut nu fac parte din categoriile de mai sus, sunt interesat de o bucata.

Despre corali si despre melci n-am gasit info, sorry.

Distractie placuta in continuare!

setup 1 | setup 2
[WWW]
Vlad27
Member
[Avatar]

IP:

Nu amvazut aricii enumerati mai sus. Deci e bine ;)
Vlad27
Member
[Avatar]

IP:

Marti seara o sa trec prin bucuresti (drumul de intoarcere) . Cam pe la 8-9 seara. O sa stabilim un loc de intalnire. O sa scriu aici cand intru in tara (giurgiu) . As vrea sa imi lasati un nr de telefon sau o persoana care sa spuna si restul colegilor eventual ora cand ne vedem si unde. Oricum o sa postez si aici indiferent ca va cunoasteti sau nu. Vreau sa aduc ptr toti si sa primeasca fiecare ce vrea.
Vlad27
Member
[Avatar]

IP:

Si ca sa inteleaga lumea ca le dau moca, nu vand!dar si cand o sa dau din vietati o sa dau in asa fel incat sa primeasca fiecare cat trebuie. Adica nu ii dau unei persoane 5 arici si altul sa nu primeasca. O sa dau sa aveti toti suficient.
petre florentin
Member
[Avatar]

IP:

Sal,doresc si eu un goby doi daca se poate,multumesc

Forum Index » Coltul incepatorului (apa sarata)
Go to: