[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Zgomotul pestilor noaptea  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
2AlanH
Junior member
[Avatar]

IP:

Incepator fiind , am multe intrebari legate de pestii pe care vreau sa mi cumpar.
Vreau sa pun un acvariu la mine in camera si aici de obicei dorm si musafirii. Asa ca va intreb : Pestii fac multa galagie noaptea (tetrazoanele si sanitarii cory ) ? Eu stiu ca sunt specii diurne.

This message was edited 1 time. Last update was at 18/06/2015 15:19:21

paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Glumesti,sau .... ?
Chiar intrebi daca fac zgomot pestii ?

This message was edited 1 time. Last update was at 18/06/2015 15:20:49

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
Hermit
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Pestii..."e muti" saracii...asa i-a lasat Domnul...stii vorba "mut ca un peste"...si nici nu sunt ca delfinii ca sa faca salturi prin apa...mai fac ei asa cate o saritura...dar de regula ajung pa langa acvariu...mai rar inapoi in el....

L.E intrebarea ta m-a dus cu gandul la o melodie de la Simon & Garfunkel...."The sound of Silence"

This message was edited 1 time. Last update was at 18/06/2015 16:14:09

Knowledge is a deadly friend when no one sets the rules
[Email] [Yahoo!]
2AlanH
Junior member
[Avatar]

IP:

Eu ma refeream la sarituri prin apa si cele asemenea... Bineinteles ca nu sunt asa de incult incat sa nu stiu ca pestii sunt muti
Hermit
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Nici nu am presupus asta (ca esti incult)....eram un pic distrat...scuze...cand ma refeream la "muti" voiam sa acopar o arie mai larga...in ideea ca nu fac miscari bruste ori alte zgomote...se mai aude cate un plescait de apa...dar nu face asta parte din rutina lor fie ea diurna ori nocturna...

[Email] [Yahoo!]
Daniel1402
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Nu iti face griji in privinta pestilor, fi atent la filtrul pe care il vei cumpara, sa iti iei unul silentios. Asta in cazul in care nu ai acest echipament.
Este posibil ca pestii sa mai clipoceasca apa, se intampla rar, dar nu este deranjant.
Hermit
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Cum zice si Daniel...filtrele pot face galagie...cele interne de regula fie din cauza "spraybar-ului" fie din cauza furtunului care introduce aer in apa acvariului...inainte nu stiam ca nu am nevoie de aerare in acvariu si cand veneau musafiri in vizita...eram nevoit sa scot filtrul din functiune...ca ii deranja...

[Email] [Yahoo!]
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Disciponel wrote:Pestii..."e muti" saracii...asa i-a lasat Domnul...stii vorba "mut ca un peste"...

Aici o sa te contrazic putin: imi aduc aminte de sunetele scoase de perechile de scalari si de discusi cand ma apropiam de puii lor- un fel vibratie in surdina , iar la marini am avut o demoisela care "maraia " la mine cand umblam in bazin iar acum am un hepatus(cat o mana zdravana de barbat, o schioapa maxima de-a mea) care efectiv grohaie la mine cand curat acvariul si ma mai si ataca ceea ce nu-i foarte placut stiind ce bisturie are la coada pe care chiar are intentia sa le foloseasca.
L.E. Normal astea nu vor trezi pe nimeni noaptea

This message was edited 1 time. Last update was at 18/06/2015 19:04:41

[Email]
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Bala shark clipocesc apa cand ii hranesti,dar din nou,pestii nu fac zgomot,nici nu sti ca ii ai

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
2AlanH
Junior member
[Avatar]

IP:

Disciponel wrote:Nici nu am presupus asta (ca esti incult)....eram un pic distrat...scuze...cand ma refeream la "muti" voiam sa acopar o arie mai larga...in ideea ca nu fac miscari bruste ori alte zgomote...se mai aude cate un plescait de apa...dar nu face asta parte din rutina lor fie ea diurna ori nocturna...

Nu-i nimic, nu m-am suparat
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Vlad-h wrote:Incepator fiind , am multe intrebari legate de pestii pe care vreau sa mi cumpar.
Vreau sa pun un acvariu la mine in camera si aici de obicei dorm si musafirii. Asa ca va intreb : Pestii fac multa galagie noaptea (tetrazoanele si sanitarii cory ) ? Eu stiu ca sunt specii diurne.

Asa cum s-a mai spus, zgomotele care te-ar putea deranja provin de la "acareturi". Pestii nu fac zgomot!
Insa, practica a aratat ca se doarme perfect in camera cu acvariul... murmurul filtrului poate juca chiar un rol de somnifer.
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

koala wrote: murmurul filtrului poate juca chiar un rol de somnifer.

DA,in urmatorul caz,cu sotia in pat!!! :
"al 'reaku tu,ti-am zis sa nu iei acvariu,ti-am zis sa nu il bagi in camera,ti-am zis ca coasta bani,ti-am zis !!!"
POC ! SOMNIFER !
Noapte buna

This message was edited 1 time. Last update was at 18/06/2015 19:52:42

[Email] [Yahoo!]
Daniel1402
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Koala ai mare dreptate cu murmurul, aveam un filtru intern care baga bule, iar la un moment dat am dormit in alta camera si efectul a fost dezastruos
Oricum la inceput mi-a fost greu sa ma obisnuiesc cu filtrul

This message was edited 1 time. Last update was at 18/06/2015 23:07:56

Lemon
Senior member
[Avatar]

IP:

Cateodata, functie de ce muzica asculti, pestii obisnuiesc sa cante.
Una e sa dormi cu Cafe del Mar, alta e cu Salam.
Iti imaginezi pe la 3 noaptea sa auzi pestele facand: "SOLO"

Cryptic Cherries - West-Africa river
stefanp
Moderator

IP:

Lemon wrote:
Iti imaginezi pe la 3 noaptea sa auzi pestele facand: "SOLO"

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: