Incepator fiind , am multe intrebari legate de pestii pe care vreau sa mi cumpar.
Vreau sa pun un acvariu la mine in camera si aici de obicei dorm si musafirii. Asa ca va intreb : Pestii fac multa galagie noaptea (tetrazoanele si sanitarii cory ) ? Eu stiu ca sunt specii diurne.
This message was edited 1 time. Last update was at 18/06/2015 15:19:21
Pestii..."e muti" saracii...asa i-a lasat Domnul...stii vorba "mut ca un peste"...si nici nu sunt ca delfinii ca sa faca salturi prin apa...mai fac ei asa cate o saritura...dar de regula ajung pa langa acvariu...mai rar inapoi in el....
L.E intrebarea ta m-a dus cu gandul la o melodie de la Simon & Garfunkel...."The sound of Silence"
This message was edited 1 time. Last update was at 18/06/2015 16:14:09
Knowledge is a deadly friend when no one sets the rules
Nici nu am presupus asta (ca esti incult)....eram un pic distrat...scuze...cand ma refeream la "muti" voiam sa acopar o arie mai larga...in ideea ca nu fac miscari bruste ori alte zgomote...se mai aude cate un plescait de apa...dar nu face asta parte din rutina lor fie ea diurna ori nocturna...
Nu iti face griji in privinta pestilor, fi atent la filtrul pe care il vei cumpara, sa iti iei unul silentios. Asta in cazul in care nu ai acest echipament.
Este posibil ca pestii sa mai clipoceasca apa, se intampla rar, dar nu este deranjant.
Cum zice si Daniel...filtrele pot face galagie...cele interne de regula fie din cauza "spraybar-ului" fie din cauza furtunului care introduce aer in apa acvariului...inainte nu stiam ca nu am nevoie de aerare in acvariu si cand veneau musafiri in vizita...eram nevoit sa scot filtrul din functiune...ca ii deranja...
Disciponel wrote:Pestii..."e muti" saracii...asa i-a lasat Domnul...stii vorba "mut ca un peste"...
Aici o sa te contrazic putin: imi aduc aminte de sunetele scoase de perechile de scalari si de discusi cand ma apropiam de puii lor- un fel vibratie in surdina , iar la marini am avut o demoisela care "maraia " la mine cand umblam in bazin iar acum am un hepatus(cat o mana zdravana de barbat, o schioapa maxima de-a mea) care efectiv grohaie la mine cand curat acvariul si ma mai si ataca ceea ce nu-i foarte placut stiind ce bisturie are la coada pe care chiar are intentia sa le foloseasca.
L.E. Normal astea nu vor trezi pe nimeni noaptea
This message was edited 1 time. Last update was at 18/06/2015 19:04:41
Disciponel wrote:Nici nu am presupus asta (ca esti incult)....eram un pic distrat...scuze...cand ma refeream la "muti" voiam sa acopar o arie mai larga...in ideea ca nu fac miscari bruste ori alte zgomote...se mai aude cate un plescait de apa...dar nu face asta parte din rutina lor fie ea diurna ori nocturna...
Vlad-h wrote:Incepator fiind , am multe intrebari legate de pestii pe care vreau sa mi cumpar.
Vreau sa pun un acvariu la mine in camera si aici de obicei dorm si musafirii. Asa ca va intreb : Pestii fac multa galagie noaptea (tetrazoanele si sanitarii cory ) ? Eu stiu ca sunt specii diurne.
Asa cum s-a mai spus, zgomotele care te-ar putea deranja provin de la "acareturi". Pestii nu fac zgomot!
Insa, practica a aratat ca se doarme perfect in camera cu acvariul... murmurul filtrului poate juca chiar un rol de somnifer.
IP:
koala wrote: murmurul filtrului poate juca chiar un rol de somnifer.
DA,in urmatorul caz,cu sotia in pat!!! :
"al 'reaku tu,ti-am zis sa nu iei acvariu,ti-am zis sa nu il bagi in camera,ti-am zis ca coasta bani,ti-am zis !!!"
POC ! SOMNIFER !
Noapte buna
This message was edited 1 time. Last update was at 18/06/2015 19:52:42
Koala ai mare dreptate cu murmurul, aveam un filtru intern care baga bule, iar la un moment dat am dormit in alta camera si efectul a fost dezastruos Oricum la inceput mi-a fost greu sa ma obisnuiesc cu filtrul
This message was edited 1 time. Last update was at 18/06/2015 23:07:56
Cateodata, functie de ce muzica asculti, pestii obisnuiesc sa cante.
Una e sa dormi cu Cafe del Mar, alta e cu Salam.
Iti imaginezi pe la 3 noaptea sa auzi pestele facand: "SOLO"