Nu conteaza. Am vrut eu mai demult sa-mi fac stand total din lemn si m-am documentat. Am vazut "monstrii" de sute de litri care stateau lejer pe asemenea standuri.
Daca ai acvariu foarte mare, fa stalpii din patrati de 10 - iti garantez eu ca tii jumatate din bloc pe asa ceva.
@ Disciponel - eu am facut pentru bazinul de 112L - dimensiunile sunt 900x400x700 ( daca nu ma insel) din profil de 40x40 - a fost facut "la repezeala", in apartament, cu un fierastrau de mana, in ideea ca va fi inlocuit, dar a ramas asa. daca e facut cum trebuie, e mult mai rezistent decat pal-ul, asa cum a zis si domnu' Batman.
PS- standul a fost "testat" de 3 prieteni, dupa ce l-am facut ( iar greutatea insumata a celor 3 este aproximativ 350kg si nu au stat linistiti pe el)
"Misiunea mea e sa-mi omor timpul; a lui, sa ma omoare pe mine. Ne-ntelegem bine, ca intre asasini"
Sunt perfect deacord, intrebam doar sa vad ce dimensiuni are acvariul lui . Daca te pricepi la tamplarie si nu dispui de fonduri ptr. unul din PAL , da se merita. Daca nu te pricepi si totusi ai bani de unul la comanda (pana in 350-400 litri) , o sa iti reziste si PAL. Acum tu decizi ce vrei , ceva shic sau ceva fortos.
This message was edited 1 time. Last update was at 16/06/2015 20:44:49
eu am facut din patrat de 10, gen masa , acoperit cu pal , de 3 ani tine un acvariu de 200L si unu de 112L , iar jos am avut loc si de un sump..deci merita
Multumesc pentru raspunsuri . M-ati convins...si eu ma gandeam ca va trebui sa-l tai cu fierastraul dar din cate am auzit...la Dedeman se poate taia lemnaraia profesional la cumparare. Eu vreau sa tina macar 100l. Am nevoie de putina migaleala sa vad masuratorile exacte...ca sa stiu la ce dimensiuni sa tai lemnul...restul...tine de skill Dimensiunile la acvariu is 60x35x40
This message was edited 1 time. Last update was at 16/06/2015 21:08:06
Knowledge is a deadly friend when no one sets the rules
Gandesti dimensiunile standului si te duci la aia sa iti debiteze profilele ( in HB parca prima taietura e gratis, restul se platesc) - ia in considerare ca, la taiere se pierde din material si nu o sa poti face, sa zicem, dintr-un profil de 2000, 4 picioare de 500 ( intelegi ce vreau sa zic).
Ca si dimensiuni, Lxl - poti sa il faci de aceleasi dimensiuni cu acvariu, iar la inaltime, calculeaza in asa fel incat sa poti umbla in el, pentru curatenie, fara sa te urci pe scaun sau sa te doara spatele.
Daca vrei, maine dimineata (ca ajung tarziu de la munca in noaptea asta si daca ma apuc de facut poze la stand, ma cotonogeste mandra ) , pun niste poze cu standul meu.
"Misiunea mea e sa-mi omor timpul; a lui, sa ma omoare pe mine. Ne-ntelegem bine, ca intre asasini"
Postez aici pozele cu standul, poate cineva cu mai multa experienta poate spune daca am gresit ceva, asa macar invatam toti **nu mai gasesc ruleta sa dau dimensiunile exacte, dar, din amintiri, asa cum am zis si mai sus, are 900x400x700
-profil patrat, din HB, 40x40
-blat si laterale, din placa cumparata tot din HB, de 400 latime si taiata la dimensiune
-Am facut 2 chenare din profil, unul in partea de jos, unul in partea de sus
- picioarele sunt prinse la colturile chenarelor, din pardoseala pana sub blatul pe care sta acvariul, deci greutatea acvariului nu este sustinuta de suruburi
- in spate am o diagonala, pt rigidizare
- in partea de jos a picioarelor din fata, am pus, la fel, cate o sustinere, sa nu se strambe, in fata sau in spate, intregul ansamblu
Sper sa te ajute, si sa iti faci unul mult mai ok ca al meu
Costin
Da Cornele...ma gandeam ca va trebui "imbaiat" in ceva care sa-i dea un strop de rezistenta la umezeala ....pai cred ca e ok celebrul lac pentru ambarcatiuni de care se mai vorbea pe forum nu?
Knowledge is a deadly friend when no one sets the rules