Salut,
La sugestia lui stefanp , din topicul de aici
http://acvariu.ro/forum/posts/list/29454.page, am decis sa fac cate un jurnal pentru bazinele mele.
Primul, Tentativa (pentru ca este, la urma urmei, o prima incercare de aquascaping mai de doamne-ajuta

), are 2 saptamani si un pic de la startare.
Detalii ( copy paste din topicul de la Coltul Incepatorului)
-Bazin 54L( 60x30x30), cred ca vreo 40L, net
-Substrat - pietris negru din Hornbach
-Filtru - Resun BF200 plin cu zeolit (va fi inlocuit cu un extern, vara asta)
-Hardscape - bolovani de rau, adunati de pe malul Zizinului ( testati sa nu fie calcarosi)
-Flora - HC si Lilaeopsis Brasiliensis
-pe pietre, pus si un pic de Christmas Moss
-CO2 - bomba, 1 bula la 2/3 secunde
-Fertilizare - Tropica Premium Fertilizer si Specialized Fertilizer -50% din doza recomandata ( odata la 3 zile, cate o pompita din fiecare)
-Iluminare - Lampa home made din canal de cablu de 60x40, 2x24 ( Osram 880 si 865);lumina este on 5h/zi; balastul este 2x asa ca nu pot aprinde neoanele individual; 865-ul va fi inlocuit cat de curand cu unul dedicat plantelor.
-Temperatura - 25 de grade
Singurul test facut pana acum - PH undeva la 6.7/6.8 ( aproximativ) - culoarea este undeva intre 6.5 si 7 ( Tetra test PH)
-Scimburi de apa -
-Ph-ul apei de la robinet, in Brasov - Testul imi arata 8
-Schimburi de apa- voi face saptamanal, cate 20 deL
-Evolutie - HC-ul a avut parte de prima tunsoare, saptamana trecuta, marti; se intinde, usor, usor si creste destul de repede..
-Am adaugat, in spatele pietrei mari, o planta gasita la o cunostinta ( cat am salvat din ea) - sper sa imi spuneti voi ce este, ca eu oscilez intre denumiri

.
-cu fertilizarea merg la fel - jumatate din doza recomandata ( micro si macro)
Poza, de astazi:
-Probleme :
- biofilm - il adun zilnic cu servetele; cred ca voi lua un hang-on ieftin, cu skimmer, sa ma scape de el.
- niste alge maronii ( cred ca sunt alge) - apar pe pietre si printre plante - se curata foarte usor cu furtunul, la schimbul de apa ( la inceput, pun in filtru, dupa fiecare schimb de apa, Sera BioNitrivec);
- un pic de hair algae, aparut pe muschi ( cred ca era deja pe muschi si acum si-a luat avant) - ca si tratament, sper sa se rezolve cu bai de EC ( vreo 5 ML la 1 l de apa) si imbaiate pietrele pentru 10/15 min;
Poza cu "alga" maronie, ( pe piatra)
Poza cu plantuta rosie:
Astept sugestii/reclamatii/critici
O zi buna!
Costin