[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Tentativa  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
bykulyno
Junior member

IP:

Salut,
La sugestia lui stefanp , din topicul de aici http://acvariu.ro/forum/posts/list/29454.page, am decis sa fac cate un jurnal pentru bazinele mele.

Primul, Tentativa (pentru ca este, la urma urmei, o prima incercare de aquascaping mai de doamne-ajuta ), are 2 saptamani si un pic de la startare.

Detalii ( copy paste din topicul de la Coltul Incepatorului)
-Bazin 54L( 60x30x30), cred ca vreo 40L, net
-Substrat - pietris negru din Hornbach
-Filtru - Resun BF200 plin cu zeolit (va fi inlocuit cu un extern, vara asta)
-Hardscape - bolovani de rau, adunati de pe malul Zizinului ( testati sa nu fie calcarosi)
-Flora - HC si Lilaeopsis Brasiliensis
-pe pietre, pus si un pic de Christmas Moss
-CO2 - bomba, 1 bula la 2/3 secunde
-Fertilizare - Tropica Premium Fertilizer si Specialized Fertilizer -50% din doza recomandata ( odata la 3 zile, cate o pompita din fiecare)
-Iluminare - Lampa home made din canal de cablu de 60x40, 2x24 ( Osram 880 si 865);lumina este on 5h/zi; balastul este 2x asa ca nu pot aprinde neoanele individual; 865-ul va fi inlocuit cat de curand cu unul dedicat plantelor.
-Temperatura - 25 de grade
Singurul test facut pana acum - PH undeva la 6.7/6.8 ( aproximativ) - culoarea este undeva intre 6.5 si 7 ( Tetra test PH)
-Scimburi de apa -
-Ph-ul apei de la robinet, in Brasov - Testul imi arata 8
-Schimburi de apa- voi face saptamanal, cate 20 deL

-Evolutie - HC-ul a avut parte de prima tunsoare, saptamana trecuta, marti; se intinde, usor, usor si creste destul de repede..
-Am adaugat, in spatele pietrei mari, o planta gasita la o cunostinta ( cat am salvat din ea) - sper sa imi spuneti voi ce este, ca eu oscilez intre denumiri .
-cu fertilizarea merg la fel - jumatate din doza recomandata ( micro si macro)

Poza, de astazi:
image

-Probleme :
- biofilm - il adun zilnic cu servetele; cred ca voi lua un hang-on ieftin, cu skimmer, sa ma scape de el.
- niste alge maronii ( cred ca sunt alge) - apar pe pietre si printre plante - se curata foarte usor cu furtunul, la schimbul de apa ( la inceput, pun in filtru, dupa fiecare schimb de apa, Sera BioNitrivec);
- un pic de hair algae, aparut pe muschi ( cred ca era deja pe muschi si acum si-a luat avant) - ca si tratament, sper sa se rezolve cu bai de EC ( vreo 5 ML la 1 l de apa) si imbaiate pietrele pentru 10/15 min;
Poza cu "alga" maronie, ( pe piatra)
image

Poza cu plantuta rosie:
image

Astept sugestii/reclamatii/critici

O zi buna!

Costin

"Misiunea mea e sa-mi omor timpul; a lui, sa ma omoare pe mine. Ne-ntelegem bine, ca intre asasini"

-Doua maini stangi...uneori...dar ma descurc....
[Yahoo!]
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

superbitate.poti adauga filtru extern eventual,cel intern il poti lasa.nota 20 pt looking.

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
Shaba
Member

IP:

mie personal imi place foarte tare! Sper sascapi usor de probleme

Past Projects: Planted Community Tank 54L
Amber Caves
Present Project:
Bimbi 112L
bykulyno
Junior member

IP:

Multumesc, paradoxx si shaba
Vara asta va aparea si un extern pentru bazinul asta ( am in plan 2, trebuie sa mai iau unul pentru bazinul mare) - o sa ma "bata" consoarta pentru ca o sa "scurtez" bugetul de concediu,dar...ce sa-i fac ...sper sa nu se supere prea tare
Trebuie sa mai iau un set de teste (No2,NO3 si un test permanent de CO2)- astea sunt pe lista de cumparaturi, cat de curand; inca ma gandesc, pentru ca vreau creveti, ce sa pun, dar pentru asta, o sa ma consult cu voi ( vreau sa ma asigur ca acvariul este ciclat in momentul in care voi pune crevetii)
- un alt lucru la care ma gandeam, sa scap de acea alga maronie ( foarte moale la atingere, similara cu mucusul care se formeaza pe lemne) si de viitoarele alge ( sigur vor aparea pe pietre) - sa cumpar, peste vreo 2 saptamani, 5 otto si 5 amano ( as baga otto si in celelalte bazine).
- Pe viitor, pe langa creveti, otto vor fi singurii pesti ( asta daca nu ma imbat odata si comand/cumpar niste h. amandae sau r. galaxy/erythromicon )

"Misiunea mea e sa-mi omor timpul; a lui, sa ma omoare pe mine. Ne-ntelegem bine, ca intre asasini"

[Yahoo!]
Laurentiu
Junior member
[Avatar]

IP:

Un hardscape frumos,de effect...felicitari.
Legat de plante,mie nu imi pare a fi HC...nici macar cu monte carlo nu seamana.
Planta rosie din spatele pietrei mari este ludwigia repens rubin.
bykulyno
Junior member

IP:

Multumesc de feedback, Laurentiu.
A fost cumparat ca fiind HC ( Hornbach) - nu am mai avut pana acum asa ca, neavand experienta cu ea, nu pot spune 100% ca este intr-adevar HC.
Multumesc si pentru numele plantei.

Astazi o sa tund si o sa fac un schimb de apa si eventual pun niste poze mai de-aproape, cu planta, macar sa elucidam misterul si sa aflu si eu ce cresc

O zi buna!

[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

bykulyno wrote:A fost cumparat ca fiind HC ( Hornbach)

Cred ca-i Micranthemum (Hemianthus) micranthemoides.

Poze: smilie ... Poze cu plante
skija
Senior member
[Avatar]

IP:

Este hemianthus micranthemoides
bykulyno
Junior member

IP:

Multumesc Porcu si skija,
E bine ca stiu, de acum, ce am "in curte".

[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Algele maro sunt cel mai probabil diatomee.
Sunt alge oarecum specifice inceputului unui acvariu. Alga paroasa din experienta mea apare cand exista deficit de filtrare/intretinere, ceea ce iarasi poate face sens tinand cont ca bazinul tau e extrem de proaspat cu cele doua saptamani ale sale.
Bine, nici cei 48W aprinsi din prima cred ca nu te-au incurcat un pic in privinta asta.

Continua cu schimburile de apa, curatenie si dupa ce se va stabiliza probabil vei scapa de probleme.
Parca ziceai ca vrei sa iei si un extern in curand, deci va fi mai bine la capitolul filtrare.

In ceea ce priveste hardscapeul, imi place ce vad.
Dar as renunta la piatra aia mare din dreapta. Mi se pare prea barosana si parca atrage privirea din partea stanga, unde e punctul tau focal. Si daca e sa o luam si dupa regula din iwagumi unde trebuie sa ai un numar impart de pietre, pare-mi-se ca tu ai 8 in total.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: