[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Peste disparut!  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Zupy
Junior member

IP:

Am un acvariu de 120 l in care am de doua luni 6 neoni, 2 xipho, 2 scalar pui (5 cm) si un sanitar ancistrus pui (5 cm). De o doua saptamani, am luat si un beta foarte fumos.
Pana duminica a fost totul ok. Duminica am observant ca are coada ciupita si sta tot timpu pitit in diverse locuri nemiscanduse aproape deloc. Ieri seara cand am ajuns acasa nu l-am mai gasit in acvariu, nici schelet, nimic. Mentionez ca am acvariu cu capac.
Credeti ca puii de scalar sa-l fi ciupit initial de inotatoare iar ulterior sa-l fi mancat?! Mentionez ca duminica am urmarit daca il ataca vre-un peste din acvariu, dar nu se intampla nimic anormal.
[Email]
stefanp
Moderator

IP:

In general pestii betta se tin singuri.
Vezi sa nu fi sarit pe jos si cauta-l bine in acvariu prin toate locurile ascunse si mici.
Mai are obiceiul sa intre prin locuri de unde nu mai poate iesi.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
vali71
Junior member

IP:

Eu am avut doi betta, unul a murit urmare a faptului ca acvariul nu era ciclat iar cu celalalt am patit la fel ca tine si l-am gasit mort printre radacini....
Cred ca l-au stresat ceilalti pesti....
Din pacate am renuntat sa mai cump?r betta...sunt frumosi dar cred ca prea solitari.

This message was edited 1 time. Last update was at 27/05/2015 11:58:16

Shaba
Member

IP:

vali71 wrote:
Din pacate am renuntat sa mai cumpar betta...sunt frumosi dar cred ca prea solitari.

Depinde de mai multe aspecte.... daca sunt crescuti impreuna atunci riscul este mult mai mic sa moara de stres; daca imparte acvariul cu locuitori care pentru el nu reprezinta competitie nici macar nu se streseaza; daca nu se introduc pesti noi in acvariu, etc.
Si sa stii ca si betta poate fi hartuit de alti pestisori. De exemplu sunt pesti ca zebrele care de obicei nu au nicio problema cu betta insa din cand in cand mai auzi si de cazuri cand ciupesc coada betta-ului

Past Projects: Planted Community Tank 54L
Amber Caves
Present Project:
Bimbi 112L
vali71
Junior member

IP:

E clar ca a fost hartuit de ceilalti pestisori...
Eu cred ca guppy au fost de vina la mine....apoi a sfarsit saracul cu coada mancata si decolorat....
Zupy
Junior member

IP:

L-am gasit pana la urma ascuns undeva in buturuga de mangrova din acvariu, dar foarte panicat. L-am mutat separat, dar a murit a doua zi. Inteleg ca Beta nu este compatibil cu pestii detinuti de mine: 6 neoni, 2 xipho, 2 scalari pui (5 cm)

Pe de alta parte, am avut si un pui de ancistrus (5 cm). Pe acesta nu l-am mai gasit deloc sambata cand am schimbat acvariul (cel vechi de 54l cu unul de 112l, am pastrat filtrul extern cu apa in el, pentru ciclare). Am intors buturuga pe toate partile, am cautat printre plante, prin substrat, nimic. Eu stiam ca de sanitari nu exista riscu sa se ia pesti de genul celor detinuti de mine. Nu am gasit nici o explicatie.
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: