[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Tetrazona morti  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
PaCaTeL
Unripe member

IP:

Salutare, de scurt timp am confectionat un acvariu de ~35l (40x30x30), am cumparat 2 tetrazona green pe care aprox o saptamana i-am tinut intr-un borcan si nu am avut probleme cu ei, intre timp am finalizat si acvariu montand un filtru intern Aquael fan1 si incalzitor cu termostat. Vreau neaparat sa mentionez ca acvariul l-am lipit cu silicon sanitar negru Bison, pe care scrie ca nu este recomandat pt acvarii. Am citit pe ceva forumuri ca si altii au folosi silicon negru pe care scrie acest mesaj si nu au probleme cu pestii. Ulterior am mai achizitionat 2 ancistrus si o planta "Syngonium (White Butherfly)", apoi 5 tetrazona si 1 sanitar dintr-un petshop din Oradea si 2 creveti red chery de pe nevertebrate, dupa aprox 2 zile toti tetrazona mi-au murit. Am dat o cautare pe google si am gasit ca planta nu este de acvariu si ca elimina toxine in apa, Am inlaturat planta, am schimbat toata apa, am pus pestii inapoi si dupa aprox 2-3 zile mi-a murit si sanitarul. Ati putea sa imi ziceti cam care ar putea fi motivul pt care au murit pestii ? In acest moment in acvariu mai am 2 xifo, 2 ancistrus si 2 creveti red chery care nu au nici o problema si momentan nu vreau sa mai iau alti pesti pana nu aflu mai multe detalii. As mai dori inca o informatie daca cumpar o planta dintr-un petshop cum ar trebui sa procedez cu dezinfectarea ei sa ma asigur ca nu are paraziti care sa imi afecteze pestii.

Multumesc anticipat de raspunsuri.

--== Just Me ==--
Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

Pai cam tot ce ai facut pana acum a fost gresit. Practic ai pus caruta inaintea calului.
1. Ai luat pestii inaintea acvariului.
2. Acvariul nu este ciclat, pestii tai se otravesc cu amoniac/nitriti.
3. Prea multe vietati pentru acel volum de apa.
4. Apa nu se schimba niciodata in totalitate, le provoci pestilor soc termic si osmotic.
Ultima ta grija ar trebui sa fie dezinfectarea plantei in momentul asta.

Bidonul 2016-, Borcanul 2014-2016
375L: 6 scalari, 2 thorichthys ellioti, 2 ancistrusi, 6 ramirezii electric blue, 1 sewellia lineolata, 28 cory panda, trilineatus, davidsandsi, duplicareus
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

cum a zis Faye.cicleaza apa acvariului si apoi iei pesti...vezi daca poti tine in gazda pestii ramasi inca 2-3 saptamani...sti si tu acum ca ai tinut din ei intr-un borcan...sa nu uiti sa citesti despre ciclarea unui acvariu,ciclul azotului,si etc

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: