[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
piranha  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
bebe12345
Junior member

IP:

Salut .. am un acvariu de l ,40 lungime 30 latime 35 inaltime cred ca are vreo 54 litri cu niste piettre si buturugi mari care ocupa vreo 40% din acvariu
.. si am tinut 5 piranha red belly ... au trait fara probleme timp de un an jumate pana cand am bagat niste solutii care le am luat de la pet shop sa se limpezeasca apa .. si mi a murit unu dintre ei ... ce o fi ?.de la solutie sau deoarece e spatiul ff mare si sunt putini piranha ?
AdrianMar
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut si sarbatori fericite!
Adica sa inteleg ca pentru tine un acvariu de 42 de litrii,nici macar 54 este foarte incapator pentru 5 piranha?
Piranha se tin in acvarii mari de peste 300 litrii in numar de 20-30 de bucati.Nu au ce cauta in acvariul tau.
Mare minune ca au trait atat,mare minune!
Nu mai cumpara solutii minune pentru apa,mai ales aia cu limpezitul...vrajala curata.Poate ceva bacterii sa bagi dar altceva nu!
Schimba acvariul sau pestii ca nu o duc deloc bine acolo.
Eu abea am tinut 3 ciclide africane in 54 litrii de cate 2 cm fiecare si tu zici ca tii piranha.Mai bine ii bagi in bol sau in borcan de 1 l ca pe betta.De ce nu mai cumperi inca 50 ca sa ai un banc in 42 de litrii?
Acvariul ala nu poate sa tina nici xipho in conditii optime daramite piranha.Eu zic sa te trezesti putin si sa ii donezi daca vrei sa o duca bine cuiva,apoi sa bagi in acvariu tetra daca vrei pesti de banc.
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Total de acord cu postul de mai sus , daca iti plac pirnaha sau orice peste de talie relativ mare fa rost de bazin incapator , pentru comparatie un scalar sau discus are nevoie de 50l/peste adult ,sarbatori fericite
[Email]
anutzu21us
Junior member

IP:

Daca e spatiu prea mare, scoate doua treimi din apa ca sa reduci spatiu, in felul asta o sa vezi o chestie faina, o sa inoate pe orizontala pestii tai.
Si 40% la suta din bazin este ocupat cu decor, ..... defapt tu tii sardine acolo.
[Email] [Yahoo!]
catalin_
Senior member
[Avatar]

IP:

Cand e vorba de pesti nu stiu daca poti spune ca e prea multa apa. Si daca vorbim de piranha, pesti carnivori la care ora mesei inseamna apa murdarita instantaneu, cu particule care incep sa se descompuna imediat, eliberand mult amoniac... cu cat mai multa apa, cu atat mai bine.

um02122 wrote:
Legat de overflow-ul acela, ia-ti un senzor de apa pentru podea cu un sunet placut, ca sa nu adauge la stresul provocat de apa pe care o sa o ai pe jos la prima inundatie.

elven wrote:Piatra uscata pt un incepator in tainele marinelor este precum un ou Kinder fara surpriza.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: