[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu 112l  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Vali Stefan
Junior member

IP:

Buna ziua. Am un bazin de 112l pe care l-am folosit pana acum doar cu un incalzitor, pompa interna si lumina de capac , toate venite in pachet cand am cumparat acvariul, deci lucruri slabute. Binenteles ca nici eu nu am avut cunostinte despre ce inseamna un acvariu bine pregatit asa ca l-am folosit asa cum a fost si binenteles ca nu am avut succes . Am inceput sa ma documentez si am ajuns la concluzia ca sunt dispus sa incerc cu pasi marunti ( si in functie de buget) sa creez un acvariu plantat. Voi vedea peste ceva timp daca voi si reusi
O sa atasez o poza sa puteti vedea stadiul in care se afla acum acvariul. Din ce am citit am tras cateva concluzii si as dori sa va cer cateva sfaturi. As vrea sa incep cu achizitionerea unui filtru extern. pentru ca sunt destul de scumpe as vrea sa achizitionez unul second hand. Stiu ca este bine sa fie unul supradimensionat asa ca daca ma puteti ajuta cu ceva sfaturi cam ce sa caut sa fie la un nivel calitate/pret bun si care sa ma ajute si pe viitor daca o sa reusesc sa fac un acvariu plantat asa cum imi doresc. Va multumesc anticipat.
[Thumb - 1525248_956346411055610_7261366821780932052_n.jpg]

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Primu' pas e sa rezolvi problema iluminatului. Pasu' zero e sa ne spui cum sta acvariu' tau cu lumina: cita si ce fel.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Vali Stefan
Junior member

IP:

Pasul zero a devenit altul . Casa mea are foarte multe geamuri si cam bate lumina in acvariu toata ziua. Trebuie sa rezolv si aceasta problema care am inteles ca este importanta pentru un acvariu frumos. In concluzie trebuie sa pun niste obloane la geamuri intai. Lumina din capac este 2 x 18w - lumina rece tuburi T8.
Vali Stefan
Junior member

IP:

Stiu ca trebuie sa schimb lumina dar sincer nici nu stiu ce sa fac : sa modific capacul ( lucru la care sincer nu ma pricep) sau sa incerc sa cumpar un alt capac deja facut care s-ar potrivi la bazinul meu.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Daca alegi plante mai pretentioase e nevoie de lumina mai multa, macar 80 W. Daca te multumesti pentru inceput cu Echinodorus, Anubias, Microsorum ....... lumina e acceptabila.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Vali Stefan
Junior member

IP:

Am inceput achizitiile pentru acvariu, dar in acelasi timp continui si documentarea despre diverse aspecte care tin de construirea unu acvariu frumos. In primul rand am pus obloane la casa pentru a reduce lumina naturala. Nu o sa pot sta pe intuneric dar oricum nu mai bate soarele in acvariu. Am schimbat substratul cu Evidecor nregru granulatie 2-4mm (mi-a fost recomandat de cineva ca fiind o solutie calitate/pret foarte buna), am achzitionat un filtru extern Sun Sun de 1000l/h (am gasit multe persoane multumite de acest filtru cu toate ca nu este o firma consacrata). Marti dimineata o sa comand o lampa cu 4 neoane T5 de 24w asa ca o sa renunt la capac. Acestea vor fi primele modificari pe care le fac si ma documentez din diferite postari de aici de pe forum despre instalatiile de Co2 sperand ca urmatoarea achizitie va fi acesta instalatie.
Vali Stefan
Junior member

IP:

Dupa ceva informare despre diferite aspecte ce tin de amenajarea unui acvariu, am reusit sa aduc cateva modificari acvariului meu si sa-l pun in functiune. Mai am multe de citit si de pus in practica dar pana atunci va atasez 2 poze cu el in forma actuala. Astept pareri si sugestii care sa ma ajute pe viitor.
[Thumb - 11118530_974148875942030_498215638_n.jpg]

Vali Stefan
Junior member

IP:

2
[Thumb - 11253831_974148889275362_1859690788_n.jpg]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: