Depre iluminat eu zic sa incepi cu amandoua cate 2 ore/ saptamana (dar in perioada asta nu ar trebui sa ai plante, ptr ca le va afecta lipsa luminii), si sa cresti la 4 ore/zi a doua saptamana si tot asa pana ce ajungi la maxim de 7-8 ore/zi.
Daca faci asa cred ca cel mai bine adaugi plante in saptamana 3 cand ai deja 6 ore/zi de lumina.
Nu am incercat niciodata solutii de la JBL sau orice alta firma de prod acvaristice pentru curatatre deci nu stiu daca sunt bune sau nu. Parerea mea e ca nu merita sa arunci banii, spala-l cu orice dar clateste-l foarte bine cu multa apa curata dupa.
Pietrisul il alegi cum iti place tie, eu as alege cat mai natural, am avut si negru intr-un nano si stiu cum arata, acum tine de gusturi.
Poti sa lipesti un autocolant negru sau albastru pe spatele exterior al acvariului.
Cat despre filtre comparam mere cu pere: Sun Sun e la 200 lei si Hagen e la 500 lei, despre ce vorbim? Daca iti permiti sa bagi atatia bani intr-un filtru mai sunt si alte variante de ex JBL e901 etc. Nu are rost sa le luam pe toate la rand ptr ca parerile sunt impartite. Tu stii cati bani ai si ce iti permiti. Eu una decat sa cumpar un produs mai renumit dar second hand am preferat tot timpul un produs nou cu garantie, chiar daca e considerat din gama inferioara. Ma repet tine doar de bugetul si de opinia ta, iei o decizie si ti-o asumi dupa indiferent de consecinte.
Lampa UV nu am avut, nu am folosit, nu stiu, cred ca nu ai nevoie acum sau poate nu ai sa ai nevoie niciodata.
Pietre si cioate ai la tuc-radio acvaristica (transport gratuit) si la aquariumprest.
Spor
LE: acum am vazut pretul indicat de tine la Fluval 206, ce sa zic e buna oferta 279 lei, dar cum am mai spus e decizia ta, normal ca este un filtru mai bun .
This message was edited 1 time. Last update was at 13/03/2015 08:58:29
|