[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
incepator Cichlidae africane  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
aurel
Junior member

IP:

Dupa o perioada de aproximatix trei ani de cand am renuntat la acvariu plantat a venit timpul sa schitez un nou setup. Acum doua luni am inceput sa adun echipamentele necesare dar acum mi-am dat seama ca am comis o greseala care ma face sa dau inapoi

Mi-am dorit un bazin plantat de 120Lx50lx60h, bazin pe care am reusit sa-l lipesc cu ajutorul unor colegi carora le multumesc foarte mult. Aveam o lampa Aqua Medic Ocean cu bec HQI de 150w, pentru ca nu era suficienta am mai cumparat una identica. Totusi este un aspect pe care l-am ignorat la inceput iar acum stiu ca este extrem de important: apa din zona in care locuiesc eu este foarte dura. Mi-am dat seama intr-un final ca nu pot obtine ceea ce imi doresc eu sau daca ma incapatanez ma va costa prea mult.

Astfel am ajuns la concluzia ca cea mai buna varianta este sa continui proiectul cu un setup stancos, fara plante si ciclide africane pitice. Din pacate sunt complet nou in aceasta zona, de aceea va rog sa ma sfatuiti si sa-mi spuneti daca pot folosi cele doua lampi sau doar una dintre ele+alte sfaturi.

Multumesc.
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Depinde ce vroiai sa tii ,pot sa-ti spun ca nemtii(cei mai mari crescatori din europa nume ca Stendker,etc) cresc discusi in apa foarte dura -la noi e doar in Constanta asa ,dupa cum spun constantenii la robinet la ei curge aproape nisip si se cresc discusi si in Constanta in apa de retea ,sigur le reproducere e alta poveste dar puietul e crescut tot in apa de la robinet :
""Our discus fish, however, have been accustomed to harder water (tap water) for many breeding
generations. The water chemistry data in our hatchery is: general hardness: GH 15, carbonate
hardness KH 8, pH value 7, conductivity 800 ?s, water temperature 29° – 30° C / 84-86°F.
For our discus fish, the key water parameters have the following tolerances: GH 0 – 30, KH 0 –
25, pH value 4.0 – 8.3, electrical conductivity 150 – 1200 ?s. Tolerance for short-term water
temperature changes: 25° – 34 ° C / 77 - 93°F.
This means our discus fish are suitable for over 95% of all types of tap water in Europe."
Asa ca inca o data depinde ce vrei sa tii, sigur pesti wild caught din bazinul amazonului nu merge sa tii in apa de Bucuresti der domesticii in general da, vezi in topicul "Un strop de caldura" colegul johnny tine arowana-55cm si chitala 2 bucati de 50 cm in apa de Bucuresti

This message was edited 2 times. Last update was at 07/03/2015 11:16:56

[Email]
aurel
Junior member

IP:

deocamdata nu m-am gandit sa cresc discusi, as incerca cu africani carora le place apa mai dura, de exemplu: Pelvicachromis taeniatus
opincarul
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Daca ii obisnuiesti treptat, sau ii iei de la cineva care ii tine deja in apa dura, poti baga P. taeniatus.

Mama prostilor e mereu gravida!
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

O alegere frumoasa, poti sa-i pui linistit nu o sa aiba probleme

This message was edited 1 time. Last update was at 07/03/2015 21:16:49

[Email]

Forum Index » Cichlidae
Go to: