Author |
Message |
keep
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/01/2015 23:19:00
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
keep
Unripe member
IP:
|
Salutare.
De cateva luni am un acvariu de 60 l cu pesti guppy, xipho, molly, platty si corydoras. Am cumparat diferite teste si incet, incet am inceput sa ma prind cum trebuie conditionata apa ca sa o mentin la valori optime.
Problema este ca stau in germania si nu ma inteleg foarte bine cu "profesionistii" de la centrul de acvatristica, asa ca am ceva nelamuriri.
Una dintre ele ar fi, ca la o saptamana schimb 10 litrii apa si la fiecare schimb mi s-a recomandat ca in acesti 10 l sa pun bacterii. Problema este ca de fiecare data cand pun acesti 10 l in acvariu, toata apa se face alba. Intrebarea este: trebuie sa pun aceste bacterii la fiecare schimb apa sau nu am inteles eu bine? Daca da, trebuie sa le pun in cei 10 l curati, sau trebuie marita doza si puse pt. toti cei 60 l ? .Pe cele doua sticlute de bacterii scrie (tradus din germana cu translate):
1.concentrate bacteria to break down ammonia, ammonium nitrite and nitrate
2.micro-organisms to break down organic dirt and filth
Multumesc anticipat !
|
|
 |
geani
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/01/2015 00:19:57
|
geani
Membru de baza
IP:
|
Nu trebuie adaugate bacterii la fiecare schimb. Trebuiesc respectate regulile de baza ale acvaristicii...... bacteriile odata adaugate , teoretic, raman in acvariu, mai ales in filtru, ele trebuiesc readaugate dupa un tretament chimic, dupa schimburi masive de apa si mai ales dupa spalarea mediilor filtrante ( mai ales mediile biologice) cu altceva decat apa din acvariu.
In concluzie nu mai cumpara si adauga bacterii chiar daca vanzatorii recomanda, ei vor doar sa vanda. Mai bine incerci sa te informezi si sa inveti ce si cum se face si de ce se face....uite aici ceva foarte util....http://acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page......http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati
This message was edited 3 times. Last update was at 06/01/2015 00:36:48
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/01/2015 00:39:11
|
stefanp
Moderator
IP:
|
In primul rand ti-as recomanda sa maresti un pic cantitatea de apa schimbata, la 20 de litri.
In ceea ce priveste adaugarea de bacterii, sa zicem ca parerile sunt impartite. Unii spun ca n-are rost, dar am vazut si acvaristi care au observat schimbari vizibile in bazin dupa ce au inceput aditia regulata.
In functie de unii parametru (precum pH-ul), bacteriile pot sa se dezvolte mai bine sau mai putin, pot sa mai moara din ele. Eu cred (si nu doar eu), ca adaugarea unor bacterii (indiferent de firma producatoare) e benefica...mai inlocuiesti bacteriile care "nu o duc prea bine" ca sa ma exprim plastic, mai improspatezi coloniile.
Eu folosesc acum doua produse (unul pt fiecare bazin), Prodibio si Dennerle FB7. Recomandarile de adaugare sunt diferite: Prodibio zice sa adaug o data la doua saptamani (pe langa momentele in care speli filtru sau efectuezi un tratament medicamentos), Dennerle zice dupa schimbul de apa (de asemenea si dupa spalarea filtrului sau tratament). Bine, ca sa nu le consum prea rapid, adaug si Dennerle tot la doua saptamani.
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Romanian Aquascaping Contest 2016
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
Daniel1402
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/01/2015 00:40:40
|
Daniel1402
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/31b5b7b61bc03a158c3c602c6ce6489b.png)
IP:
|
Salutare
Bacteriile se baga la inceput in filtru pt o ciclare mai rapida, ele descompun amoniacul in nitriti si nitritii in nitrati, acesta este ciclul azotului.
Bineinteles ca poti decicla acvariul, daca speli filtrul cu apa potabila si nu cu cea din acvariu.
Nu stiu daca exista vreo metoda de intretinere a ciclului azotului (este un proces continuu) cu ajutorul bacteriilor recomandate.
Tind sa cred ca nu i-ai facut ciclare acvariului tau, oricum dupa cateva luni sigur este ciclat.
Succes,
Dan
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/01/2015 00:43:25
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Apropos, cam cati pesti ai in acvariu?
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Romanian Aquascaping Contest 2016
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
Daniel1402
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/01/2015 00:45:02
|
Daniel1402
Membru de baza
IP:
|
stefanp wrote:In primul rand ti-as recomanda sa maresti un pic cantitatea de apa schimbata, la 20 de litri.
In ceea ce priveste adaugarea de bacterii, sa zicem ca parerile sunt impartite. Unii spun ca n-are rost, dar am vazut si acvaristi care au observat schimbari vizibile in bazin dupa ce au inceput aditia regulata.
In functie de unii parametru (precum pH-ul), bacteriile pot sa se dezvolte mai bine sau mai putin, pot sa mai moara din ele. Eu cred (si nu doar eu), ca adaugarea unor bacterii (indiferent de firma producatoare) e benefica...mai inlocuiesti bacteriile care "nu o duc prea bine" ca sa ma exprim plastic, mai improspatezi coloniile.
Eu folosesc acum doua produse (unul pt fiecare bazin), Prodibio si Dennerle FB7. Recomandarile de adaugare sunt diferite: Prodibio zice sa adaug o data la doua saptamani (pe langa momentele in care speli filtru sau efectuezi un tratament medicamentos), Dennerle zice dupa schimbul de apa (de asemenea si dupa spalarea filtrului sau tratament). Bine, ca sa nu le consum prea rapid, adaug si Dennerle tot la doua saptamani.
In timp ce scriam a postat Stefan, deci tocmai ce spuneam de intretinere.
|
|
 |
keep
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/01/2015 01:34:07
|
keep
Unripe member
IP:
|
Da, intr-adevar, am tradus prospectul la bacterii, si spune ca la fiecare 10 l apa schimbati saptamanal, trebuiesc adaugate. Acum ca si concluzie, tinand cont de prospect si ce ati spus majoritatea, o sa continui cu bacteriile, iar cantitatea de apa de inlocuit o s-o maresc la 20 l. Ce spuneti de concluzia trasa?
P.S. Am 20 de pesti in acvariu.
|
|
 |
teddy2k
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/01/2015 01:37:41
|
teddy2k
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/524e8452422a1741d984c.jpg)
IP:
|
Daniel1402 wrote:
oricum dupa cateva luni sigur este ciclat.
Nu e asa sigur, daca este nivelul mare de amoniac bacteriile mor si nu se instaleaza un ciclu.
This message was edited 1 time. Last update was at 06/01/2015 01:38:10
|
|
 |
keep
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/01/2015 01:52:40
|
keep
Unripe member
IP:
|
Valorile apei sunt:
Ph-7,2
Kh-7 (scazut de la 14 cu solutie de la Sera)
Gh-18 (asa e apa de aici, nu am ce face)
No2-0
O2-6
Co2-18 (aprox., ridicat cu Tetra Co2 optimat)
Ar fi cazul sa mai iau si alte teste sau sa mai schimb ceva la valori?
Sa iau si test de amoniac?
|
|
 |
Daniel1402
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/01/2015 08:32:01
|
Daniel1402
Membru de baza
IP:
|
teddy2k wrote:
Daniel1402 wrote:
oricum dupa cateva luni sigur este ciclat.
Nu e asa sigur, daca este nivelul mare de amoniac bacteriile mor si nu se instaleaza un ciclu.
Teoretic.
|
|
 |
Laurentiu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/01/2015 13:23:31
|
Laurentiu
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/e56eea9a45b153de634b23780365f976.jpg)
IP:
|
Si eu adaug cate o fiola de ProdBioDigest insa nu la doua saptamani cum spune prospectul ci la 3 sau cateodata la 4 sapt.
Diferenta este vizibila...practic prin reimprospatarea coloniilor de bacterii,dispar orice fel de suspensii din masa apei.
Nu stiu voi,insa eu am si debitul filtrului reglat pt un timp optim de retentie...consider ca asa este o filtrare eficenta !
|
|
 |
|