[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Nou acvariu cu discusi  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
omega-man
Member
[Avatar]

IP:

La sfarsitul lunii o data cu schimbarea domiciliului am hotarat pentru un nou acvariu. Si cum de mult timp ma gandesc la discusi, am considerat ca dupa cativa ani de acvaristica a venit timpul si pentru asa ceva. In principiu ma gandesc la un bazin in jur de 200 l in care voi avea discusi, neoni si creveti Amano. In actualul acvariu mai am cativa somni de sticla -Kryptopterus bicirrhis. Prima intrebare:
1) Pot convietui in liniste cu discusii si cu neonii in noul acvariu.....sau mai bine nu?

Continuand, nu sunt inca decis daca acvariul va fi plantat sau nu. Am intalnit zeci de pareri pe net - pro si contra. Unii zic ca obligatoriu acvariul trebuie sa fie steril, altii ca dimpotriva, discusii fiind foarte sensibili la schimbarile de chimie a apei, un bazin plantat va necesita mai putine schimburi de apa decat unul steril, asta ducand la un fluctuatii mai mici de pH. Sincer nu mai stiu ce sa spun.....am vazut bazine de discusi plantate super si pestii pareau a se simti foarte bine....Sincer nu as vrea un bazin numai sticla si pesti. Si aici e a doua intrebare:
2) E ceva adevar in faptul ca discusii se simt mai bine in acvarii sterile? Sau daca nu...cat de plantat poate fi bazinul? Am vazut unele complet plantate si altele doar cu cateva plantute...si alea in ghivece (by the way....am citit si parerea asta...daca se baga plante....alea sa fie in ghivece.....de ce - nu am inteles ).

Cam atat pentru acum.....pe masura ce voi inainta cu proiectul va voi mai deranja cu intrebari

You don't have to be good all the time. Only when it matters...
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Daca discusii aia sunt pui, atunci e mai bine sa-i cresti in bazin steril... mancare multa (ca sa creasca) -> ai nevoie sa faci schimburi mari/dese de apa.
Daca discusii sunt maturi, atunci poti sa-i pui in bazin plantat.
Se inteleg cu neonii, nu vor fi probleme din acest punct de vedere.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu zic ca nu se inteleg cu crevetii, o sa i culeaga ca pe seminte.
Cumpara discusi mari cum a zis si Koala daca vrei in plantat.

"Valoarea omului se masoara dupa greutatile pe care el le invinge." Voltaire
[Email] [Yahoo!]
omega-man
Member
[Avatar]

IP:

Deci discusii maturi vor manca crevetii Amano? Ce sa pun atunci? Si ce e cu somnii de sticla?

You don't have to be good all the time. Only when it matters...
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Orice banc (minim 10) de pesti tetra. Vezi ca ai de unde alege. Acum depinde si cati discusi vrei ca sa nu suprapopulezi.

"Valoarea omului se masoara dupa greutatile pe care el le invinge." Voltaire
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Cichlidae
Go to: