[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ajutor !  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
taniatm
Junior member

IP:

Buna! Am nevoie de putin ajutor. Am pus substrat nou in acvariu peste care am pus pietrisul ce il aveam inainte ,dar apa este extrem de maro. Am schimbat-o de vre-o 2 ori si filtrul merge . Habar-nam ce sa mai fac cu ea. Daca aveti careva vre-o idee va rog sa ma ajutati , sunt de-a dreptul demoralizata
Daniel1402
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Buna,

Stai linistita ca toate se rezolva, este foarte probabil sa nu fi spalat noul substrat, apropo de care ai pus?
Spre ex. eu am folosit jbl manado si l-am spalat cam de 15 - 20 ori, pana aproape ca s-a limpezit apa in care il spalam.
Nu te demoraliza asa usor, in domeniul asta te poti lovi de multe probleme, asa ca....tot inainte

Numai bine,
Dan
taniatm
Junior member

IP:

Am pus aqua basis plus de la jbl. Nu credeam ca trebuie spalat si substratul , ci numai pietrisul. M-am gandit ca daca il spal pleaca tot . Si acuma ce ar trebui sa fac? Sa fac schimburi de apa ? De scost tot si spalat ar fi mai greu pentru ca am plantat deja plantele si am pus pietris peste , pe care nu stiu cum sa il mai separ. Multumesc!
BBogdan
Senior member
[Avatar]

IP:

Aquabasis nu se spala! , este un substrat fertil iar dupa cum scrie si pe punga trebuie acoperit cu un strat de pietris.
Este posibil sa-l fi udat inainte sa pui pietrisul peste el , fie nu l-ai acoperit cum trebuie.
Tot ce poti face acum este sa faci schimburi de apa mai dese si sa astepti sa se decanteze ce este in suspensie apoi usor il aspiri de pe substrat.Mai poti pune vata perlon in filtru pe care sa o pastrezi cateva zile apoi poti sa o arunci.
Grija mare si la replantare,cand scoti plantele cu radacina mare din substrat, la fel risti sa colorezi apa.

Bafta!

This message was edited 4 times. Last update was at 30/11/2014 01:31:38

Utopia Reef 400
My Aquariums
Daniel1402
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Da, asa este aquabasis nu se spala, n-am patit asa ceva in cele 2 setup-uri.
La replantare murdareste un pic apa, dar in cateva zeci de minute isi revine, depinde si de filtrare.
taniatm
Junior member

IP:

Multumesc frumos !
taniatm
Junior member

IP:

Buna din nou ! As mai avea nevoie putin de parerea vostra . Am o femela xipho gestanta care daca o pun in maternitate pare trista ( nu mananca si sta intr-un loc). Puteti sa imi spuneti daca sunt pe aproape puiutii sa o mut sau pot sa o mai las cu ceilalti , mi prea mila de ea sa o separ si in acvariul ala micut ii cam greu cu mancarea , nu ajunge la ea si trebuie sa ii dau separat , dat daca nu o mananca trece in partea de jos a maternitatii( am maternitate in acvariul comunitar)
[Thumb - image.jpg]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: