[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Bine v-am regasit  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
Katalin_s
Member

IP:

Salutare,

Dupa o perioada de cateva luni de inactivitate acvaristica m-am hotarat sa revin. Nu stiu daca se numeste progres trecerea de la doua bazine de 30l la unu da 60l, dar cam atat imi atat imi permit momentan.
Acum sa trecem la prezentarea noului bazin:

HARDWARE:
Bazinul este un HAILEA are 58x30x40 (Lxlxh), capacul, desi este original, partea de lumina a fost refacuta complet, asa ca acum am ajuns sa am 3x15W ( 2x Osram 865 si FLOURA). Filtrul dupa cum se poate vedea si in poza este un BIOBOX, pe care l-am modificat: am introdus 300g SIPORAX mini, restul de spatiu ramas liber si compartimentul de incalzitor au fost umplute cu burete. Sistemul de CO2 este o instalatie pentru reteta de sare de lamanie cu bicarbonat de sodiu.

PLANTE:
Vallisneria spiralis, Pogostemon erectus, Blyxa japonica, Alternanthera reineckii mini, Ludwigia glandulosa, Limnophila sessiliflora, Rotala macrandra red “mini” Alternanthera rosaefolia, Eleocharis acicularis, Staurogyne repens, Cabomba furcata, Utricularia graminifolia.

PESTI:
7 x tetrazone
3 x cory

Desfasurarea actiunii: Bazinul este activ de 3 saptamni ( + perioada de ciclare, dar care nu se pune), programul de iluminat cam 8-9 ore pe zi cu pauza. Aditia de CO2 cam 1 bula la 1.4 -1.8 sec. Mancarea la pesti de 2 ori pe zi, dozata cu hranitorul automat. La fiecare schimb de apa (1/sap) dozez feropol JBL.

Probleme:
1. Plantele au un moment de stacnare, de aproape 1 saptamana nu se mai observa nici o schimbare.
2. Au inceput sa imi apara lage verzi pe geam si pietre
3. Tereazone-le mele au un comportament cidat, un mascul mai mare sta in centrul acvariului si restu prin colturi.

Astept sugestii si sfaturi pentru a echilibra situatia din acvariul meu. Merci!

[Thumb - IMG_20141103_195134.jpg]

[Thumb - IMG_20141114_203852.jpg]

[Thumb - IMG_20141103_195210.jpg]

[Thumb - IMG_20141109_182550.jpg]

stefanp
Moderator

IP:

O poza cu algele ai?
Descrie-le un pic.

1 bula la o secunda jumatate/doua mi se pare putin.
As zice sa mai maresti un pic doza.
Poti lua un test de co2 permanent (de la jbl spre exemplu) ca sa vezi cam ce concentratie ai in bazin.

Ferropol folosesti doza recomandata?
Ai putea lua si un Ferropol24.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Katalin_s
Member

IP:

stefanp wrote:O poza cu algele ai?
Descrie-le un pic.

1 bula la o secunda jumatate/doua mi se pare putin.
As zice sa mai maresti un pic doza.
Poti lua un test de co2 permanent (de la jbl spre exemplu) ca sa vezi cam ce concentratie ai in bazin.

Ferropol folosesti doza recomandata?
Ai putea lua si un Ferropol24.

Algele sunt Alge verzi, (puncte verzi, care apar pe geam si pietre)
Plantele inca nu au lage, desi frunzele vechi incep sa moara, dar ce mi-a crescut acum sunt sanatoare... defapt nu chiar toate, cateva plante rosii incep sa se cam inverzeazasca, adica sa isi piarda sin culoare.)

Feropol folosesc doza recomandata, o sa caut sa iau si un test de CO2. Sincer eu ma gandesc ca ar putea fii si de la lumina...
stefanp
Moderator

IP:

Daca esti sigur ca sunt doar puncte verzi, atunci e GSA.
Apar cand fosfatii sunt prea mici in raport cu nitratii. Poti incerca sa faci o usoara aditie cu fosfati (Easy Life Fosfo).

Poate si lumina sa fie o problema, ai 30 W la 69 brut, probabil 60 de litri.
Ai putea sa incerci sa adaugi inca un neon de 15W.
Dar, inainte sa suplimentezi lumina, asigura-te ca ai o aditie de CO2 buna, la fel si micro elemente. (nu uita si de ferropol24, care se pune impreuna cu ferropol simplu)

In general cand cresti lumina, "turezi motoarele" plantelor.
De asta ai nevoie de nutrienti, care sa "alimenteze motorul".

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » Despre noi
Go to: