|
Salutare,
Dupa o perioada de cateva luni de inactivitate acvaristica m-am hotarat sa revin. Nu stiu daca se numeste progres trecerea de la doua bazine de 30l la unu da 60l, dar cam atat imi atat imi permit momentan.
Acum sa trecem la prezentarea noului bazin:
HARDWARE:
Bazinul este un HAILEA are 58x30x40 (Lxlxh), capacul, desi este original, partea de lumina a fost refacuta complet, asa ca acum am ajuns sa am 3x15W ( 2x Osram 865 si FLOURA). Filtrul dupa cum se poate vedea si in poza este un BIOBOX, pe care l-am modificat: am introdus 300g SIPORAX mini, restul de spatiu ramas liber si compartimentul de incalzitor au fost umplute cu burete. Sistemul de CO2 este o instalatie pentru reteta de sare de lamanie cu bicarbonat de sodiu.
PLANTE:
Vallisneria spiralis, Pogostemon erectus, Blyxa japonica, Alternanthera reineckii mini, Ludwigia glandulosa, Limnophila sessiliflora, Rotala macrandra red “mini” Alternanthera rosaefolia, Eleocharis acicularis, Staurogyne repens, Cabomba furcata, Utricularia graminifolia.
PESTI:
7 x tetrazone
3 x cory
Desfasurarea actiunii: Bazinul este activ de 3 saptamni ( + perioada de ciclare, dar care nu se pune), programul de iluminat cam 8-9 ore pe zi cu pauza. Aditia de CO2 cam 1 bula la 1.4 -1.8 sec. Mancarea la pesti de 2 ori pe zi, dozata cu hranitorul automat. La fiecare schimb de apa (1/sap) dozez feropol JBL.
Probleme:
1. Plantele au un moment de stacnare, de aproape 1 saptamana nu se mai observa nici o schimbare.
2. Au inceput sa imi apara lage verzi pe geam si pietre
3. Tereazone-le mele au un comportament cidat, un mascul mai mare sta in centrul acvariului si restu prin colturi.
Astept sugestii si sfaturi pentru a echilibra situatia din acvariul meu. Merci!
|
|
|
|
|