Da` cui dai tu vegetalele ??? La pestii tai carnivori ??? Nici daca scrii Zewa pe ele nu le sunt de folos ...
Nici frumos pâna la douazeci de ani, nici cuminte pâna la treizeci si nici macar bogat pâna la patruzeci nu m-am facut. Dar si sarac asa ca anul acesta, ca în anul trecut si ca de când sunt, niciodata n-am fost…(Ion Creanga).
Si eu ti-am zis sa-i lasi asa, cu artemia ...
Dupa tine m-am luat si le-am luat mysis, nici anthiasii de 10 cm+ nu le gusta ...
Nici frumos pâna la douazeci de ani, nici cuminte pâna la treizeci si nici macar bogat pâna la patruzeci nu m-am facut. Dar si sarac asa ca anul acesta, ca în anul trecut si ca de când sunt, niciodata n-am fost…(Ion Creanga).
Ai tai mysis e mai de marca, ai mei e mult mai mari si cam atat ...
PS - ai grija ce mai scrii ca vad ca ai deja frigiderul plin de carne ...
dan.pavelescu wrote:E frigiderul de la firma boss, in al meu bate vantul si se rostogolesc ciulinii
O sa va fac o poza, aici in Cipru astfel de ciulini ajung si la 2metrii si cand mai bate si vantul de il rostogoleste poate cauza accidente destul de grave.
Voi radeti dar iarna asta eu am facut oameni de ciulini in timp ce voi faceati oameni de zapada si va dadeati pe derdelus chiar trist
This message was edited 1 time. Last update was at 05/05/2016 10:00:17
Bai, era sa-mi dau matele afara.. Dupa tratamentul cu Herbtana am lasat skimmerul pe minim si am uitat de el. In cupa stransese un pic de mizerie, nu multa, juma' de deget asa, iar gatul de la partea fixa era plin de o crusta maro.
Frate, cand am scos cupa ca s-o spal, mi-a mutat nasul la spate, daca eram gravid nasteam inainte de termen.. Operatiunea de spalare a cupei si a skimmerului intra in topul 10 a celor mai de cacat operatiuni din istoria operatiunilor de cacat.
IP:
Dane , incununat cu succes tratamentul cu hertbana? Am un clown da semne de itch si maine vreau sa cumpar sa l bag in acvariu ca nu vreau sa l pierd pe nemo e prea nostim breed tank si nu se dezlipeste de hammer se gudura in el ambii adica (nemo).
Sefu, eu n-am avut probleme sau ceva de tratat, am pus preventiv cand am adaugat vietuitoare in bazin. Pestii se simt bine, mananca si se caca corespunzator, atat pot sa-ti spun
- pe Nemo nehalitul, din cauza caruia imi e frica sa bag mana in acvariu
- niste alge/cyano verzi, de care nu mai scap - as avea nevoie de un sfat, sa stiu ce nu fac bine si cum pot scapa de ele
- blanita neagra si urata de pe o piatra - idem pct 2
Blanita neagra si urata = Green Hair Algae = Nasol moment
Nu iti recomand sa incepi sa o smulgi, se va intinde ca dreaq (stiu din proprie experienta, m-am luat la rartza cu ele de prin noiembrie).
Ce fac eu ca sa tin alga sub control cat de cat:
- schimburi saptamanale de apa (10%);
- PO4 media fluidizat, schimbat saptamanal;
- Carbune activ schimbat saptamanal;
- Am oprit canalul rosu si verde al lampii, am pastrat doar albastru, royal blue, UV si alb (proportia albastru, royal blue / alb aprox. 3 / 1);
- Am redus intensitatea luminoasa;
- Am adaugat melci turbo (fara prea mari succese);
- saptamanal, inainte de schimbul de apa suflu bine pietrele;
- hrana odata la doua zile;
- Am curatat pompele de valuri si retur pentru a imbunatati flow-ul;
- Am rearanjat un pic pietrele pentru a permite o circulatie mai buna a apei la nivelul nisipului.
Rezultatele mele s-au imbunatatit dupa fluidiarea mediului antifosfat (JBL PhosEx).