[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Salutare colegi  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
nelutu_vi
Junior member

IP:

Salutare,
Numele meu este Nelutu, am 28 de ani si locuiesc in Bucuresti.
Ma ocup de acvaristica de 2 ani si recent am trecut pe discusi. Acvariul in care ii tin este eheim 126L.
Echipamente:
- filtru extern Eheim 2076, cu material filtrant substrat pro si piatra ponce
- incalzitor;
Daca aveti sfaturi (chiar si critici) pe care mi le puteti da cu privire la cresterea discusilor le accept cu mare placere.
Imi pare bine ca sunt printre voie.
[Thumb - 12.jpg]

[Yahoo!]
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Salut, bine ai venit , probabil stii ca daca mai cresc va trebui sa faci rost de un bazin mai mare , deocamdata merge , e bine ca ai inceput cu bazin steril , vezi daca vrei sa ai pesti frumosi si sa creasca bine : schimburi partiale zilnic , aspiri resturile de hrana (hranesti de 4-5 ori pe zi cat consuma in 5 minute ) si complectezi cu apa buna merge si de la retea direct dar ca sa nu ai surprize neplacute las-o sa stea peste noapte sa apuce clorul gazoz sa iasa din ea ca sa nu faca embolie pestii. Schimburile undeva intre 20 si 40% asta ca sa-ti pastrezi parametrii optimi , merge si mai mult dar depinde de locatia fiecaruia si ce fel de apa are . Spor in continuare si sa-i vedem mari .
P.S. Legat de burete daca gasesti unul ceva mai mare nu strica : mai mult de colonizat pt bacterii- cred ca stii il speli doar in apa scoasa din acvariu

This message was edited 1 time. Last update was at 27/10/2014 14:35:46

[Email]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

nelutu_vi wrote:... Daca aveti sfaturi (chiar si critici) pe care mi le puteti da cu privire la cresterea discusilor le accept cu mare placere...

- Te vad bucurestean, asa ca iti atrag atentia asupra faptului ca astia de la ApaNova mai folosesc sulfat de aluminiu (la tratarea apei).
- Pentru pesti, asta e o otrava, deci nu te sfatuiesc sa faci schimburi de apa "direct de la retea".
- Recomandarea mea este sa cumperi o unitate de filtrare, in care sa existe obligatoriu si un cartus de Sterasyl.

image
image

This message was edited 1 time. Last update was at 27/10/2014 14:41:39

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
nelutu_vi
Junior member

IP:

Va multumesc pentru ajutor.
Ocean aproximativ ce spui tu fac si eu,insa prefer sa fac schimbul la 2 zile de apa 40-50%, si apa o tratez cu JBL botopol la fiecare schimb. Pentru ca am in jur de 50 melci pomacea si topesc tot ce nu mananca discusii(chiar daca eu ii hranesc cu mixtura).
In legatura cu spuneai Koala, eu am robite separat pentru apa la care i-am pus un filtru cu pasla si un filtru plin cu carbune activ de la sera. Iar daca vreau apa si mai curata am si Osmozor. Mentionez ca sunt din sector 6 unde apa e mai bunicica decat in celelalte sectoare.

This message was edited 2 times. Last update was at 27/10/2014 15:11:26

[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Bine ai venit pe forum!

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Panda23
Junior member
[Avatar]

IP:

Bine ai venit pe forum !

Daca iti propui ceva nu renunta niciodata este posibil sa pierzi!

image
piratuxxx
Junior member

IP:

Salut,

Bine ai venit!
[WWW] [Yahoo!] [ICQ]

Forum Index » Despre noi
Go to: