[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Sa incep asa sau nu?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
zaietz74
Junior member

IP:

Zi trista!
Dupa ce doar in urma cu 4 zile am primit cativa pesti tocmai de la Cluj (nevertebrate desigur), astazi unul dintre cei 5 simpatici Green tetra (de altfel foarte mici, aprox 1,5 cm) a murit! Inca de dimineata dadea semne ca ceva nu este bine, statea foarte mult la suprafata apei si foarte des era purtat de curentul creat de filtrul intern pentru ca nu avea putere sa se opuna. Nu a mai mancat si, dupa-amiaza, chiar daca am sperat ca un schimb usor de apa i-ar putea da putere, l-am pescuit. Inspectia vizuala nu a aratat nimic deosebit, nu pete, rani etc. Chiar nu stiu ce i s-a intamplat. Si asta dupa ce tocmai eram fericit ca am scapat de algele care imi sufocau cele cateva (mai exact 3) plante. Nu stiu daca regimul redus de lumina sau cei doi SAE nou adusi in acvariu sau combinatia dintre cele doua a avut efect dar acum deja ma gandesc sa pun din nou toate cele 4 neoane si sa maresc intervalul de lumina ca altfel cei doi SAE si cei 4 micuti Otocinclus affinis nu stiu ce vor manca! Dupa ce l-am pescuit pe micut am facut masuratori de apa si lucrurile stau cam asa: GH-6, Kh-5, Ph-8, NO2-0, NH4-0, NO3-40 (aici stiti ca am o problema cu apa de put care are 80 si dupa osmoza iese cu 40 iar NitratEx-ul de la JBL nu reuseste decat sa nu lase sa creasca si mai mult aceasta valoare). Aplicatia in care inregistrez valorile spune ca ambele duritati sunt prea mici si sa folosesc un GH+. Credeti ca apa este prea moale si este cazul sa fac conform recomandarii? Atasez si niste poze cu noua stare a bazinului si cate un "portret" cu locuitorii. Nu radeti de ghivece si borcan! Acest setup este temporar pentru ca, asa cum spuneam si la inceput, eu vreau sa aduc discusi intr-un semisteril dar pana atunci trebuie sa vad ca pot sa tin sub control tot ce se intampla intr-un acvariu!

image

image

image

image

image

image

image

image
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: