[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Lamuriti-ma va rog frumos.  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Serban_Nita
Junior member

IP:

De ce nu se recomanda cresterea scalarilor in acvarii mai mici de 100 l.
Eu am un acvariu de 56l si vreau sa stiu daca le fac rau (nu am scalari insa vreau)

Multumesc frumos.
Lemon
Senior member
[Avatar]

IP:

Ideea e ca au nevoie de 50 L per peste. Daca tii doar 2, ar fi posibil, dar au nevoie, ca si discusii, de acvarii mai inalte, ei fiind pesti inalti.

Cryptic Cherries - West-Africa river
Taz
Membru de baza

IP:

Deoarece Scalarii sunt cichlide mari , ajung la 15-20cm inaltime iar pe masura de cresc si se aleg perechi devin agresivi , in plus au nevoie de spatiu de inot si o coloana de apa mare pt a se dezvolta armonios . Acuma daca tu vrei neaparat sa tii scalari in acvariul acela , eu iti recomand asa , desi nu este ideal: inaltimea substratului sa fie cat mai mica , fara decoruri mari si plante multe , sa aibe suficient spatiu de inot. Iti recomand sa cumperi o pereche matura de la cineva si pe langa ei sa mai tii 1 ancistrus sau 3-4 corydoras atat , nu mai multi pesti . Filtrarea sa fie buna , schimburi de apa dese si mancare variata . repet nu este ideal asa, dar cu putina grija se poate face.
[Email] [Yahoo!]
liviuST
Senior member
[Avatar]

IP:

Bazinul este din pacate prea mic pentru scalari. Mai ales pentru modul cum obtii deobicei o pereche in acvariu: pui mai multi scalari, dintre ei se va alege o pereche, si apoi pe restul e preferabil sa ii separi.
Cand depun devin destul de agresivi cu colocatarii lor. Dar daca poti "procura" direct o pereche iar pestii nu sunt foarte mari, ar fi o sansa...
Acum cativa ani am fost exact in aceasta situatie, bazinul era comparabil cu al tau. Am avut si pui de la perechea respectiva.
Daca le creezi condiiile necesare sa poata depune, vei fi rasplatit cu un spectacol fascinant. Scalarii sunt parinti buni, care isi ingrijesc puii.
In orice caz, daca vei lua scalari, cum a spus si colegul @taz, nu mai tine altceva pe langa ei, decat cativa sanitari (oricum daca depun, niste pesti de talie mica de genul guppy, neoni nu prea au sanse de supravietuire...
Despre plante, as zice totusi ca e bine sa ai destule (nu cat sa nu aiba unde unde inota, dar sa se poata si ascunde un pic si sa aiba si locuri unde sa poata depune). Pot depunde pe o frunza pe care o curata temeinic inainte, iar dupa depunere, pana pleaca prin apa puii, ii mai muta de cateva ori pe alte frunze. Deci e bine sa ai cateva plante cu frunze mai mari.
[Email] [Yahoo!]
Serban_Nita
Junior member

IP:

Va multumesc frumos pentru raspunsuri!

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: