[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
mi-am luat si eu scalari  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
Rmirez
Junior member
[Avatar]

IP:

mi-am luat si eu scalari ptr ca imi plac la disperare dupa parerea mea sunt regii acvariilor dar mi se pare ca sunt prea teritoriali am unul care ai bate cam pe toti ...asta doar cand le dau de mincare ce ar trebui sa fac ca sa poata minca si ceilalti ca nu prea mai apuca ....cine stie mai multe despre sclari daca se poate un raspuns ms
[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Rmirez wrote:sunt prea teritoriali am unul care ai bate cam pe toti ...asta doar cand le dau de mincare ce ar trebui sa fac ca sa poata minca si ceilalti ca nu prea mai apuca ....
Da-le mincare in mai multe locuri deodata. Teroristu' n-o sa poata sa se imparta in mai multe .

Poze: smilie ... Poze cu plante
Lupino
Member
[Avatar]

IP:

@ Rmirez - Da si tu niste detalii: cati scalari, cat de mari, in ce acvariu ii tii, ce mai ai in acvariu. Sunt detalii din care se poate forma o parere. Si atunci poate vei primi raspunsuri mai detaliate!!!

Oricum, sa-ti traiasca!!!

Pe unii ii privesc ..., pe altii ii pescuiesc ... Sper sa nu-i incurc vreodata
[Yahoo!]
Rmirez
Junior member
[Avatar]

IP:

momentan nu am decat 4 scalari si ai tin intrun acvariu de 100 l langa doi guirami, doi beta, doua zebre si doi xifori
[Email]
Rmirez
Junior member
[Avatar]

IP:

am incercat sa le dau in mai multe locuri de odata dar fara nici un rezultat iam separat kiar dar se gaseste mereu un ul care sa o faca pe seful si sai bata pe ceilalti .......este normal comportamentul lor avind in vedere ca au cam o luna dupa spusele celui de unde iam luat
[Email]
Lupino
Member
[Avatar]

IP:

1. Cate de mari sunt scalarii?
2. Ce plante ai in acvariu?
3. Ce filtru ai?
4. La ce temperatura ii tii?

Din experienta mea iti pot spune ca zebrele nu se prea pupa cu scalarii. Zebrele sunt in permanenta miscare, foarte vioaie pe cand scalarii sunt foarte calmi. O sa ii vezi agitati doar in perioada dinaintea depunerii (cand au un dans superb! ) si pentru o perioada, cand te apropii de acvariu prea brusc (nu le place prea multa agitatie in preajma acvariului). Daca ii hranesti regulat se vor obisnui si vor veni singuri la mancare. Am citit despre scalari ca pot lua mancarea chiar si din palma!

[Yahoo!]
Rmirez
Junior member
[Avatar]

IP:

pai nu stiu cat sa iti spun ca sunt de mari au cam in jur de o luna ai tin la 27 de grade, iar la plante stau cam prost ca trebuie sa mai cumpar oricum ar avea unde sa se ascunda .......iar cu zebrele sa stii ca nu au probleme cel putzin pina acum ai dreptate zebrele sunt cam agitate....acum eu nu stiu daca este normal comportamentul lor (la scalari ma refer)
[Email]
Lupino
Member
[Avatar]

IP:

Cum nu poti sa spui cat sunt de mari? Apreciaza si tu o dimensiune in centimetri (eventual o comparatie - cat o moneda de 50 bani). Din ce spui tu - o luna - cred ca ar trebui sa aiba 1 - 1,5 cm diametru maxim. Ceea ce nu cred ca e cazul.

[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Rmirez wrote:momentan nu am decat 4 scalari si ai tin intr-un acvariu de 100 l langa doi guirami, doi beta, doua zebre si doi xifori

Prea multi pesti, prea putin spatiu si total incompatibili!!!
Daca iti plac scalarii atit de mult, renunta la restul, asteapta sa se formeze o pereche - daca va fii cazul - si pastreaza doar pe aceasta. Asta daca vrei sa le fie bine.
Rmirez
Junior member
[Avatar]

IP:

mie imi plac toti dar ptr scalari am o slabiciune ....daca voi spuneti ca asta este singura solutie ca sa le fie bine ai voi da pe ceilalti si voi pastra doar scalarii .....VA MULTUMESC de sfaturi
[Email]

Forum Index » Cichlidae
Go to: