[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
bustean la apa  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
cingo171179
Senior member
[Avatar]

IP:

dupa cum srie si in titlu am bagat un bustean la " inmuiat". sta scufundat in acariu de 3 spatamani am schimbat cam de 2 ori apa, a inceput sa nu mai plutesca asa tare(din doua grutati care tineau busteanul scufundat, una am scoso).

problema e mirosul de putregai

busteanul a fost curatat si spalat in mai multe randuri .

bustenul e din lemn de cais

pestisoru meu de aur
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Lemnul era verde? Sau, era uscat?

- in mod normal, se folosesc lemne uscate,
- se curata bine de coaja... si de partile putrezite... pana cand ajungi la lemnul "curat".
- se fierbe in apa cu sare, daca este destul de mic incat sa incapa in vreo oala d-aia mare... daca nu, atunci se practica oparirea, direct in cada.

In felul asta, se elimina tot aerul din canalele fibrei si lemnul devine mai greu ca apa... in plus, se mai elimina si o mare parte din tanin.

- daca nu l-ai preparat, atunci se poate baga direct "la apa"... bine ancorat, in asa fel incat sa stea la fund.
- dupa o vreme (depinzand de lemn), se imbiba cu apa si devine mai greu ca apa,
- in prima perioada de inmuiere, ai sa vezi ca face niste "muci" pe el... e doar un film bacterian, normal in conditiile astea.
- de acolo vine si mirosul.
- de asemenea, va elimina tanin si va colora apa (asta e ceva inofensiv pentru pesti).

In cazul tau, trebuie sa ai rabdare cu el... schimbi apa de cate ori e nevoie.
Niste melci, sau niste ancistrusi, ajuta mult in procesul de curatare a acelui mucus.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
cingo171179
Senior member
[Avatar]

IP:

lemnul era uscat de vreo 4-5 ani

l-am curatat de tot cera uscat (zic eu), a stat o zi in cada cu pa fiarta

cam greu la fiert, bustanul are o inaltime de 60 cm ,lungime 45cm, latime35cm

stiu ca e fff mare ,dar mi s-a pus pata pe el

voi face schimburi mai dese de apa

daca nu se rezolva intr-o luna , renunt

el va sta intr-un acvariu cu dim 75L*38l*60h aprox 140 l , unde vor locui 2 gurami portocalii pe care ii am de vreo 2 ani, sau 10 neoni

pestisoru meu de aur
kazaku
Senior member
[Avatar]

IP:

Il fierbi si tu pe bucati. Degeaba il bagi in cada cu apa fiarta, eu am tinut unu asa cum zici tu doua luni in apa fiarta cu sare fara nici un rezultat. Il poti fierbe si in cada daca nu ai in ce, dar metoda e mai riscanta pt ca poate curenta daca e cada de fonta sau daca bagi mana in apa. Iti pot zice cum sa faci un fierbator care sa poata fierbe apa din cada. Dar mai indicat ar fi sa il fierbi intr-o oala mare, eventual 4-8h un capat si 4-8 celalalt capat.

0771 496 835 Lucian
cingo171179
Senior member
[Avatar]

IP:

"KAZAKULE" esti simpatic, buna aia cu fiertu in cada. parca o aud pe nevastamea :"dorele, patis ma ceva "

am sa incerc sa mai oparesc o data bustenu in cada (am sa dau centrala sa faca apa calda pe maxim parca 60 c)

This message was edited 1 time. Last update was at 09/09/2014 15:44:34

pestisoru meu de aur
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Buturuga aia mare, pe care am avut-o eu in setup-urile de apa dulce, nu a fost fiarta deloc... pur si simplu, am bagat-o intr-un butoi cu apa si-am uitat de ea (vreme de 2-3 luni).
Am ancorat-o apoi de fundul acvariului, si aia a fost tot!

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
kazaku
Senior member
[Avatar]

IP:

Conteaza si lemnul, banuiesc ca nu toate se comporta la fel. La fiert probabil trebuie 90*+.

0771 496 835 Lucian
danutzu
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut,

exista o reteta de "termoplonjon flotabil" dar zici ca nu te complici.

Daca te apuci s-o fierbi da-i si o mana de sare sa fii sigur.
Oricum cel putin juma de ora trebuie sa stea pe fiecare parte.

0744 442 366 Dan
[Yahoo!]
gelu_a
Junior member

IP:

danutzu wrote:Salut,

Oricum cel putin juma de ora trebuie sa stea pe fiecare parte.

si cu putin mujdei sa prinda gust pestele

ca fapt divers. ...o radacina de salcam e ok?...am cateva in curte (sper....daca nu le-a pus tata pe foc) de vreo 5 ani....
[Yahoo!]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Tot lemnul care nu este rasinos si este de estenta mai tare,nu se descompune se poate baga in bazin. Cureti frumos radacina, sa nu fie putrezita si o tratezi un pic daca vrei, indicat sa o fierbi cu sare si apoi fara sare, ca sa ia apa si sa moara din diverse bacterii care pot fi in/pe ea.
[ICQ]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: