Author |
Message |
RaresLuc
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/04/2006 18:09:52
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
RaresLuc
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/152046927643b85715ecab6.gif)
IP:
|
...ai mei, de exemplu, mananca ceratopteris cornuta  .
Am deschis topicul pentru a spune fiecare ce "necazuri" a avut cu melcii.
Pentru a nu avea probleme cu algele, cand mi-am amenajat acvariile, am cautat melci prin tot orasul si n-am gasit nicaieri. Cautam melci pentru ca daca sunt mai multi fac treaba foarte buna in acvariu si daca se inmultesc in exces se aduna usor cu mana la fiecare schimb de apa si se gaseste cineva cu broaste sau cu rapitori sa-i ia  .
Pana la urma un forumist din Valcea, si anume alcoor, s-a oferit sa-mi trimita cativa Helisoma Nigricans la Sibiu.
Am pus melcii in acvariul care avea destule probleme cum ar fi vre-o 2 tipuri de alge: o pojghita albastra si niste alge "barboase" si buturuga avea ceva mucegai pe ea.
Melcii si-au facut treaba foarte bine, acvariul meu devenind "cristal". Pentru ca au avut mancare s-au si inmultit foarte bine (nu deranjant de mult, atata cat acvariul meu sa fie lustruit integral de cateva ori pe zi  ) si bineanteles au terminat algele si altecele repede, reprofilandu-se pe mancare de pesti.
Partea proasta este ca am plantat o tufa de Ceratopteris Cornuta in acvariu si micile "capsule pentru mizerie" s-au adunat buluc pe ea si au lasat-o cheala :umm: .
Inainte sa-i pun in acvaiu m-am interesat de ei si se spunea ca mananca numai alge pentru ca nu au radula (parca) atat de tare ca sa mestece plante  . Tzapaaa!! Nu este chiar asa roz treaba.
Voi ati avut probleme? Si ce ati facut?
|
|
 |
Kosmo
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/04/2006 18:23:29
|
Kosmo
Member
IP:
|
Am avut aceasi problema cu Pomaceea ce au mancat o planta mai pricajita. Se urcau pe tulpina si culcau planta, iar apoi curatau frunzulitele ramanand numai tulpina. Asa au halit patru fire de numai-stiu-ce pe care abia le pusesem in acvariu. Asa ca i-am scos si i-am pus la betta care s-a delectat cu cornitele lor.
I-am pus la loc si faceau o concurenta teribila ancistrusului pentru orice pica pe fundul apei. Erau ingrozitor de lacomi si se urcau la suprafata apei unde se intindeau dupa mancarea pestilor. Cred ca nu aveam alge destule pentru ei.
Asa ca i-am dat altcuiva
Prefer rapanele!
|
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/04/2006 19:27:44
|
Dolly
Dust in the wind
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a34bacf839b923770b2c360eefa26748.jpg)
IP:
|
Repet ca nu e bine sa eliminati toti melcii. Macar 2-3 pomanceea sau ceva melci de substrat. Iar daca plantele v-au fost "atacate", nu ei sunt de vina. Melcii astia pe care ii uriti atit nu au nici o treaba cu plantele sanatoase. Asa ca mai pastrati 1-2, macar de saminta. Si adaugati oligoelemente atit de necesare pentru plante.  Ca din apa, aerare si...parca mai era ceva, dar imi scapa acum,  nu puteti avea acvarii frumoase.
Si pentru ca venii vorba de melci - e normal sa manince si ei resturile care cad din mincarea pestior. Ba chiar le puteti suplimenta alimentatia cu o bucatica de morcov, de castravete.
|
|
 |
RaresLuc
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/04/2006 20:41:58
|
RaresLuc
Senior member
IP:
|
Dolly wrote: Melcii astia pe care ii uriti atit nu au nici o treaba cu plantele sanatoase.
Nu ii urasc deloc pe ursuzii astia mici, chiar ii iubesc  pentru ca-mi sunt de mare ajutor dar sunt putin cam needucati in sensul ca planta intr-adevar era putin slabita din cauza ca traise in conditii mai precare si am mutat-o la lumina buna si ingrasaminte unde a inceput sa faca frunze si pui noi. Needucatii mananca insa orice mugure de frunza si chiar frunzulitele plantelor noi.
Dolly wrote:Si pentru ca venii vorba de melci - e normal sa manince si ei resturile care cad din mincarea pestior. Ba chiar le puteti suplimenta alimentatia cu o bucatica de morcov, de castravete.
M-am gandit sa nu le suplimentez mancarea pentru ca vor continua sa se inmulteasca si eu urmaresc sa ajung la un echilibru, astfel incat sa nu am resturi de mancare sau alge in acvariu dar si melci numa' cati trebuie.
Probabil o sa se rareasca mai incolo si nu o sa-mi mai manance Ceratopterisul...
|
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/04/2006 08:42:35
|
Porcu
Faraonu'
![[Avatar]](/forum/images/avatar/506111854018ad6fd51f0.jpg)
IP:
|
Dolly wrote:Repet ca nu e bine sa eliminati toti melcii. ....... nu au nici o treaba cu plantele sanatoase.
Asa zic si eu. Am o gramada de melci mici si negri  , mici si rosii  si Pomacea si nu s-au dat niciodata la plante sanatoase  . Daca plantele sint in suferinta probabil ca melcii simt mirosu' mortii  p-acolo.
|
Poze: ... Poze cu plante |
|
 |
RaresLuc
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/04/2006 14:57:21
|
RaresLuc
Senior member
IP:
|
MARELE ALB wrote:Daca plantele sint in suferinta probabil ca melcii simt mirosu' mortii  p-acolo.
Plantele nu sunt in suferintza  si nici nu emana mirosul mortii. Tocmai am spus ca fac muguri si pui. Si puii noi sunt mancati si asta numai la Ceratopteris se intampla.
|
|
 |
cristal
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/04/2006 17:53:25
|
cristal
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/91635232643c81bf22bfc5.jpg)
IP:
|
Eu nu am observat sa am probleme la plante de la melci, in schimb ancistrusii au halit 2 frunze dintr-un echinodorus. S-ar putea sa fie altcineva vinovat in acvariul tau, nu melcii ...
|
|
 |
Intros
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/04/2006 18:02:16
|
Intros
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/51c4f63240439a9c5a819.jpg)
IP:
|
Mie Pomaceea mi-au rupt prin greutate frumusete de tufa de Hemianthus micranthemoides si Rotala walichii, la prima dupa ce doborau firele treceau la ros frunzulite. A trebuit sa-i dau jos din corcodus si sa ii duc la plante mai pe masura lor. Am trecut apoi la unii de categorie "usoara"...
|
Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei. |
|
 |
RaresLuc
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/04/2006 20:03:08
|
RaresLuc
Senior member
IP:
|
cristal wrote:Eu nu am observat sa am probleme la plante de la melci, in schimb ancistrusii au halit 2 frunze dintr-un echinodorus. S-ar putea sa fie altcineva vinovat in acvariul tau, nu melcii ...
Nu are cine sa fie altcineva. Mancatori de alge la mine sunt doar melcii. In acvariu mai am 9 tetra si atat.
INTROS wrote:Am trecut apoi la unii de categorie "usoara"...
Eu i-am luat pe astia "de categorie usoara" pentru ca stiam ca nu mananca plante.
Singura explicatie este ca sunt cam multi pentru cata "mancare de melc" produce acvariul iar Ceratopterisul este o planta moale si o pot manca.
Ma intreb daca a mai avut cineva probleme cu Helisoma  .
|
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/04/2006 09:11:45
|
Porcu
Faraonu'
![[Avatar]](/forum/images/avatar/506111854018ad6fd51f0.jpg)
IP:
|
RaresLuc wrote:Plantele nu sunt in suferintza  si nici nu emana mirosul mortii. Tocmai am spus ca fac muguri si pui. Si puii noi sunt mancati si asta numai la Ceratopteris se intampla.
Inseamna ca i-au prins gustu'  . Cred ca singura solutie e sa-i scoti pe aproape toti  , la restu' sa le dai haleala pentru pesti pina uita gustu' de Ceratopteris.
|
Poze: ... Poze cu plante |
|
 |
cerbinio
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/07/2006 14:35:41
|
cerbinio
Unripe member
IP:
|
Am primit la serviciu un acvariu si sunt unul dintre cei care ne pasa ... am avut ceva pbme, dar daorita forumului s-au reolvat  insa a aparut alta ... se inmultesc melcii ca nebunii ... plsu ca nu avem p[lante in apa .. am avut doar una ... si nici nisip pe bundul acvariului ... ce tb sa fac ... intrem in panica sau nu? ... mersi mult
|
"Cine nu minte niciodata e NATURA!" |
|
 |
Africanu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/07/2006 15:06:04
|
Africanu
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/c3070ce13e708e8916e34.jpg)
IP:
|
Se poate ca pomacea, in numar mare (pui) sa haleasca echinodorus tenellus? Sau tenellus are probleme cu temperatura mare (30 grade)? Mie din tenelus, in mare parte, mi-a ramas doar "scheletul". Frunzele sunt inca intregi, dar fara nimic verde pe ele.
|
|
 |
RaresLuc
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/07/2006 15:14:28
|
RaresLuc
Senior member
IP:
|
Daca sunt Helisoma Nigricans nu ai pentru ce sa-ti faci probleme. Eu am sute de dinastia in acvariu si totul e cristal. Problema cu Ceratopterisul cred ca era din cauza ca plantei nu-i mergea prea bine si dezvolta frunze mai moi astfel incat melcii puteau sa o manance. Mai am Ceratopteris si melci si in alt acvariu si nu sunt probleme.
Cu Pomacea treaba e putin mai complicata in sensul ca exista unele specii care se dau si la plante, asa cum spune si Africanu.
|
|
 |
nike
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 03/08/2006 11:55:05
|
nike
Junior member
IP:
|
Eu am pomaceea si multi melci mici si maronii, dar nu i-am vazut sa-mi manance plantele sanatoase, insa de curand i-am prins pe pomaceea mancand(eu asa cred caci avea intrat in gura un fir lung de planta) java moss!
|
|
 |
RaresLuc
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 03/08/2006 12:09:04
|
RaresLuc
Senior member
IP:
|
Da, sa sti ca Pomaceea mai mananca plante. Nu am avut dar am citit aici.
Despre cei mici si negrii te asigur ca nu au nici o treaba cu plantele sanatoase. Mie-mi plac foarte mult.
|
|
 |
Alexa349
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 20/07/2013 11:57:57
|
Alexa349
Unripe member
IP:
|
Salut,
Eu am o problema cu melcii de acvariu.Acum cativa ani am avut un peste si cand m-am uitat mai bine in acvariu am vazut un melc.Cand a murit pestele am zis ca nu pot sa-l arunc la canal si acum am un acvariu plin cu melci.Astazi am descoperit ca acvariul e plin de mormoloci.E ceva normal?E prima oara cand vad asta,avand in vedere faptul ca le schimb apa la cateva luni.
|
|
 |
Ancamarketing
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 20/07/2013 14:58:41
|
Ancamarketing
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/e287f0b2e730059c55d97fa92649f4f2.jpg)
IP:
|
Salut,
Chiar azi dimineata am vazut cum singurul meu melc pomaceea (pe langa suta de melci de substrat), manca o frunza de valsineria. Era lipit de geam, cu frunza intre el si geam, deschidea un orificiu,presupun ca pot sa o numesc gura, si ramanea cate o gaura in frunza , pana ce a sectionat o de tot.
|
"Valoarea omului se masoara dupa greutatile pe care el le invinge." Voltaire |
|
 |
|