[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
1st reef tank  XML
Forum Index » Bazine mici si medii
Author Message
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

- Eu le hranesc, pe-ale mele, saptamanal. Da' nu-i chiar o treaba batuta in cuie... de exemplu, am fost in concediu si-am lipsit de-acasa cate 2-3 saptamani... n-au nici pe 'reaku!
- De mutat, se muta singure... acolo unde le convine.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Mai rau atunci cand se retrag in colturi ferite , intre pietre si nu mai mananca cu apetit si daca insisti mananca asa in doru leli -atunci trebuie vazut ce le deranjeaza : apa/ hrana necorespunzatoare, pesti stresanti -mai ales clowni (cand anemona e prea mica pentru ei) ea anunta din timp ca nu-i merge bine, depinde de noi daca ne putem da seama si sa indreptam lucrurile
[Email]
Akaiu
Senior member
[Avatar]

IP:

Aveti idee cum se procedeaza ca sa fac clownul sa se gudure in anemona? Onanistul asta mic sta si se freaca in continuare de nisip ! Are el un loc unde se duce si se freaca ca mototolul.Ca sa desprind anemona este si o duc in zona respectiva este imposibil pt ca proptit bine in piatra.

http://www.carmultimedia.ro
[Email]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Akaiu wrote:Aveti idee cum se procedeaza ca sa fac clownul sa se gudure in anemona?...

Lasa-l in pace, ca o sa se cupleze cand i-o veni vremea...
Akaiu wrote:...Ca sa desprind anemona este si o duc in zona respectiva este imposibil pt ca proptit bine in piatra.

Asta ce fel de fraza este? Yoda talk?

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
donpisote
Senior member
[Avatar]

IP:

Ca sa grabesti putin inceputul dragostei clown - anemona poti proceda cam asa. Pui anemona si clown ul intru o cutiuta ceva de plastic mai mic astfel incat sa i limitezi spatiul de manevra clown ului. Unii au folosit si un pet taiat pt asta iar altii capcana aia pentru prins pestii.
Poti folosi si o fatatoare din aia de gupy dar cu capacul pus desigur.

ACVARIUL MEU scape by @fanta
Akaiu
Senior member
[Avatar]

IP:

Mona- anemona pare ca s-a aclimatizat cu succes in noua casa. Sta infoiata toata perioada cat are lumina, noaptea are o postura mai lesinata dar cred ca-i natural atata timp cat nu are lumina. Aduna to ce poate cu tentaculele . Am decis sa o hranesc separat la fiecare 3zile.
Inca niciun semn din partea clownului ca ar dori ceva...Cum dragoste cu sila nu se poate, las natura sa-si urmeze cursul

[Email]
ionut_dt
Senior member
[Avatar]

IP:

Clovnii mei abia dupa 4-5 luni au inceput sa se "frece" de anemona, iar acum nici cu mascatii nu cred ca-i mai scot din ea

Ionut Dumitrascu
Akaiu
Senior member
[Avatar]

IP:

Am bagat in refugiu 1hermit si 2 melci diferiti. Observ ca melci dupa ce au dormitat pe timp de zi acum s-au pozitionat la suprafata apei. Pe unul dintre ei l-am pescuit chiar de pe buza sticlei..urcase nebunul pana sus. Nu le place ceva Apa este aceeasi din bazinul mare.
[Thumb - melc-refugiu.jpg]

[Thumb - melc2-refugiu.jpg]

[Email]
Akaiu
Senior member
[Avatar]

IP:

Ma intriga teribil faptul ca in bazin nu reusesc sa tin niste zoasi... Peste tot scrie ca sunt foarte buni pentru incepatori.
Prima colonie pe care am avut-o mai ca s-a topit cu totul. Am luat acum 2 zile o alta colonie...Adusa acasa facut aclimatizarea..introdusa in bazin s-a desfacut in jumatate de ora. Astazi nu au vrut sa se mai deschida deloc. What the fk
Am LPS care se desfac si arata foarte bine, am si 2 cracute de SPS care la fel o duc bine merci, anemona la fel, kenia plusatoare creste frumos.
Ce oare nu le place zoasilor la mine in bazin???

[Email]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Sunt unele varietati care "nu merg"... si altele care "merg".
In acelasi bazin, in aceleasi conditii... plm, e un mister pe care l-am trait si eu.

Orienteaza-te catre Palythoa (verisorii mai mari si mai uratei), ca aia sunt "ca raia".
Nu mor nici daca ii scoti pe uscat o saptamana!

Akaiu
Senior member
[Avatar]

IP:

Dar e frustrant sa vezi ca peste tot scrie ca zoasii sunt pt incepatori si chiar recomandati. La LPS SPS si alte natii scre ca sunt pretentiosi si supravietuiesc numai in anumite conditii....Iaca la mine care sunt incepator aia stau bine merci si niste amarati de zoasi care cica supravietuiesc in orice conditii nu vor de nicio culoare
Am o domnisoara care ma calca pe nervi..Isi face veacul numai pe langa un LPS si mi-l inchide de de zeci de ori pe zi... Cred ca singura solutie ramane sa mut coraul in alta parte.Destul de nasol

[Email]
melcu
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu zic sa imi faci cadou domnisoara
Apoi... o sa te sun cam in 30 de min poate poate capat bacteriile vietii... daca tot am si matrix de pus sa fac treaba treaba.
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Da, e frustrant!
Sa vezi ce te oftici cand o sa dea Xenia inapoi... acolo e necazu' mare!

melcu
Senior member
[Avatar]

IP:

Las bre. Xenia se gaseste ! Am un pietroi mare plin ! Mai e si deaia de face figuri cica pulseaza !

Din pacate zoasi merg greu si la mine. Abia abia cresc. DAR CRESC.
Akaiu
Senior member
[Avatar]

IP:

Macar sa se deschida si sa nu creasca si tot ar fi ceva decat sa-i vad cum se topesc.

[Email]
Akaiu
Senior member
[Avatar]

IP:

Cred ca am inceput sa ma prind de unde e buba Apa fiind in parametrii foarte buni m-am indreptat catre lumina. Am scos reflectoarele de pe neoane , am obturat putin nivelul luminii albe si zoasii au scos capatanile imediat!
Deci motivul prinicipal pentru care s-au toptit a fost prea multa lumina. Cand ma gandesc ca luni vin ledurile si puterea calculata este dubla fata de ce am acum inseamna ca va trebui sa regandesc intreaga instalatie Oricum lumina va fi dimabila pe 10 canale de unde si posibilitatea de a controla fluxul maxim.

Bottom line: Overlight

[Email]
Akaiu
Senior member
[Avatar]

IP:

Crii, crii, crii... sosira si "floricerele". Tre sa-mi misc kr sa debitez radiatorul care zace nearanjat de vreo luna.
Initial gandisem sa sa fac un dim mai sofisticat cu rasarit/apus - stanga/dreapta. Dar am ajus la concluzia ca-i un moft care inghite bani. Prefer ca banii respecticvi sa-i investesc in stoc viu care imi va incanta mult mai mult ochiul

Am cumparat si un refractometru. Pun si eu o intrebare stupida: se poate calibra cu apa de osmoza ? Cred ca stiu deja raspunsul...tre sa ma duc dupa apa distilata
[Thumb - refractometer (2).jpg]

[Thumb - cree.jpg]

[Email]
melcu
Senior member
[Avatar]

IP:

Ce sunt alea din poza 2 ? Stelute ninja ?
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Ai aruncat banii pe refractometru' ala... un "plutitor" te coafeaza la fel de bine, ca doar nu lansezi navete spatiale.
Vaz ca ti-ai luatara si leduri... da-i bice cu lampa!

AdrianMar
Senior member
[Avatar]

IP:

melcu wrote:Ce sunt alea din poza 2 ? Stelute ninja ?

.Sunt Led-uri,daca la alea albe te referi.

Forum Index » Bazine mici si medii
Go to: