[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Petris pt substrat  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
giostana
Member

IP:

salut.
in primul rand vreau sa-mi cer scuze postul repetat.s-a mai discutat de multe despre substrat,dar acum nu mai gasesc acele posturi.

vreau sa fac sumbstrat pt un acvariu de 65 x 20 x 30.
m-am gandit la pietris cu granulatie de 3-4 mm culoare deschisa.
am fost in carrefour la zoomarket si ma costa aprox 250 mii. sincer mi se pare exagerat.in definitiv e doar pitris!!
daca puteti sa-mi spuneti de unde as putea sa cumpar v-as ramane dator.

multam
[Email]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

giostana wrote:salut.
in primul rand vreau sa-mi cer scuze postul repetat.s-a mai discutat de multe despre substrat,dar acum nu mai gasesc acele posturi.

vreau sa fac sumbstrat pentru un acvariu de 65 x 20 x 30.
m-am gandit la pietris cu granulatie de 3-4 mm culoare deschisa.
am fost in carrefour la zoomarket si ma costa aprox 250 mii. sincer mi se pare exagerat.in definitiv e doar pitris!!
daca puteti sa-mi spuneti de unde as putea sa cumpar v-as ramane dator.

multam

De la un depozit de materiale de constructii.
giostana
Member

IP:

poti sa fii mai precisa te rog?
[Email]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

giostana wrote:poti sa fii mai precisa te rog?

Un sac nu cred ca ar costa mai mult de 30.000 lei vechi. Vorbesti cu un muncitor si rezolvi treba cit ai clipi.
giostana
Member

IP:

cand am zis explicit ma refeream la locatiile depozitelor nu la modul de abordare?!?! la atata lucru m-oi pricepe si eu
[Email]
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Uite aici ceva...
Incearca si pe soseaua Chitilei ca e plin de depozite cu materiale de constructii.
Cand am timp i-ti mai caut si mai detaliat...
[Email]
giostana
Member

IP:

nu mai stiu sigur dar parca spunea cineva ca a luat pietris de la un depozit de langa o statie de metrou(mihai bravu?)
[Email]
evelin
Junior member
[Avatar]

IP:

giostana wrote:nu mai stiu sigur dar parca spunea cineva ca a luat pietris de la un depozit de langa o statie de metrou(mihai bravu?)

Statia de metrou Mihai Bravu, o ghereta verde la vreo 50 de m, 9000 ROL/0.90 RON galeata, necalcaros.
[Yahoo!]
evelin
Junior member
[Avatar]

IP:

giostana wrote:salut.

era la CUMPARARI .
[Yahoo!]
dark_one
Junior member

IP:

ia da oraita prin oras shi ai sa gasesti garla de pietris fain pe jos mai ales pe langa un santier in lucru, ia cat iti trebuie bagal intr-o oala mare fiebel cca. 1h shi gata ai pietris moca.

e plina tara de escroci.......e plina tara de oameni naivi.......hai sa-i ajutam pe cei din urma
[Email] [Yahoo!]
giostana
Member

IP:

asa am facut.am fost la mihia bravu dar ala de la magazin era mare.am trecut pe lanaga un arab ce construia si i-am cerul lui ala.era mult mai mic decat cel de la magazin si infinit mai alb si curat.l-am spalat bine,l-am oparit,si l-am pus in acvariu.
e o asa mare problema daca nu l-am fiert?
[Email]
Kosmo
Member

IP:

Nu uita sa verifici cu otet sa nu fie marmura, mai ales cand e alb.
giostana
Member

IP:

nu am verificat,dar nu era marmura,pt ca marmura este foarte opaca.l-am intrebat pe arab si mi-a spus (refritor la un alt pitris ce-l avea acolo) ca ala este mozaic,cu marmura in el. asta era petris normal de constructii.l-am luat din strada din fata constructiei
[Email]
evelin
Junior member
[Avatar]

IP:

Kosmo wrote:Nu uita sa verifici cu otet sa nu fie marmura, mai ales cand e alb.

l-a aruncat deja in acvariu.cam tarziu sfatul tau.
[Yahoo!]
giostana
Member

IP:

mai am o parte pe care nu am pus-o in acvariu.daca sunt probleme o scot.oricum pietrisul ala nu este chiar de 3-4 mm (este si de 7-8mm) si ma gandeam sa-l cern iarasi.asta inseamna sa nu dau drumul la acvariu nici acum.
pe acolo prin rahova nu am gasit plasa pt cernut de 4 si m-am saturat sa bat pasul pe loc.
voi ce-mi sugerati?sa nu fiu lenes si sa mai am rabdare o zi?sa cumpar plasa si sa cern iarasi pietrisul?
se vede mai misto cu petris fin?sau se vede mai fain cu el mai variat??
astept sfaturi si explicatii
[Email]
giostana
Member

IP:

asa zic si eu,dar parca arata bine si alea simetrice de la petshop
[Email]
evelin
Junior member
[Avatar]

IP:

giostana wrote:asa zic si eu,dar parca arata bine si alea simetrice de la petshop

arata bine,dar prea monoton.ce iti place mai mult dintre o campie intinsa sau niste munti cu niste vai si piscuri?Un pic cam exagerata comparatia dar indeajuns incat sa iti faci o idee. Totusi e acvariul tau,lumea iti da sfaturi dar doar tu decizi ce pui in aplicare ca in fond e acvariul tau.
[Yahoo!]
giostana
Member

IP:

eu tind spre varietate.si inclin spre substrat variat
[Email]
giostana
Member

IP:

din greseala l-am pus asa.in fata evident l-am lasat mai subtire.ma gandeam acum cum sa-l aranjez in asa fel incat sa se potriveasca cu aranjarea plantelor.
trebuie sa citesc si eu ceva materiale despre cum se aranjeaza plantele sa nu fac o ciorba acolo.
care e mai priceput la aranjarea plantelor sa trag si eu cu ochiul la pozele lui
[Email]
Kosmo
Member

IP:

giostana wrote:nu am verificat,dar nu era marmura,pentru ca marmura este foarte opaca.l-am intrebat pe arab si mi-a spus (refritor la un alt pitris ce-l avea acolo) ca ala este mozaic,cu marmura in el. asta era petris normal de constructii.l-am luat din strada din fata constructiei

Marmura nu este opaca, ci usor translucida. Testeaza cu otet ca sa nu iti para rau dupa aia.

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: