Cu tot respectul Lucian dar cred ca gresesti.
La ora asta din tot ce e pe piata, si accesibil, nitrilul pare sa fie singurul care e ok.
http://www.allorings.com/compatibility.htm
http://www.parker.com/literature/O-Ring%20Division%20Literature/ORD%205700.pdf
El e bun si pentru AC, dovada ca baietii il folosesc cu succes, singurul loc unde nu merge e ozonul si UV.
Am zis sa nu pateasca si altii ca mine.
Iti iei ceva cu nume, nu home made, si cind e vorba de accesorii sau piese de schimb, ne pare rau...
Gasisem pe site la reef.ro, sun, ne pare rau...
Sun la acvashop.ro, importatorii Dupla, ne pare rau...
Email la dohse-aquaristik.de, mama si tata lor, intreb macar spuneti-mi si mie ceva, din ce e facut si dimensiunile, raspuns incercati la un DYI shop...
Pina la urma am apelat cu incredere la eBay.de, vine dupa 'nspe zile.
In final dupa o gramada de timp pierdut, telefoane, emailuri etc, care ar fi concluzia? Nu-i mai bine sa caut si altceva care e mai usor de gasit. Raspuns nitrilul, plus ca banii pe setul de 2 oringuri made in Germany poti lua un set de zeci de bucati.
Ar mai fi o concluzie, dar risc sa fac valuri, decit sa investesti in nume mai bine iti iei ceva mai ieftin si accesibil, la care nu te astepti la suport, se strica sau ai probleme l-ai schimbat fara regrete si mergi mai departe. Made in Germany nu mai e ce a fost odata, ii pune eticheta CE si a scapat, cind el e facut in PRC. N-am nimic nici cu unii, nici cu altii, da parca mai mare incredere am in PRC. Cine nu a apucat sa vada Shanghai-ul si podurile lor, ar trebui sa se gindeasca un pic, merita mai mult decit altele.
Hai sa nu divaghez prea mult.
Nu am fost multumit de suportul dat de cei de la dohse-aquaristik.de si acvashop.ro.
Cu atit mai mult cu cit au mai avut si altii probleme cu oringurile astea.
Apropo cred ca de asta nici nu mai produc modelul asta. Sunt curios cum sunt cele pro de la Dupla, daca au acelas sistem de cupla la butelie.
Ca fapt divers sistemul standard de cuple pentru CO2 e cu holender, cu garnitura presata intre flanse. Probabil ca asta e motivul pentru care au renuntat la etansarea cu oring. Cred ca le-au luat certificarea pentru produsul asta.
Stiu ca ai mai spus de calitatea acestor oringuri...
Dar am vrut sa arat si pentru altii cum se poate rezolva problema.
N-am sa mai deschid subiectul asta.
Punct.