[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Substrat  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
David.Loghin
Member
[Avatar]
IP:

Salutare!

Ce substrat imi puteti recomanda pentru un acvariu cu plante si pesti?
Eu m-am gandit sa folosesc JBL AquaBasis plus, 5 l (http://www.emag.ro/fertilizator-pentru-plante-jbl-aquabasis-plus-5-l-4014162202109/pd/D2TVJBBBM/) si Substrat JBL Manado, 10l (http://www.emag.ro/substrat-jbl-manado-10l-4014162670243/pd/DNT4JBBBM/)
Acvariul are 80l(Lungime 70cm, Latime 37cm, Inaltime 37cm) si 15 pesti (2 scalari, 1neon, 1 sanitar, 2 tetrazona, 4 zebre, 2 gurami ,1 mulinez, 2 pesti care nu am idee cum se cheama...)
Iar curatarea substratului la cat timp se face si cea a filtrului(Filtru Tetra Tetratec , 600 L/h ( http://www.emag.ro/filtru-intern-tetra-tetratec-pentru-acvarii-600-l-h-18718/pd/DP2Y9BBBM/)?

I love nature!
edygilet74
Member

IP:

Poti sa folosesti AquaBasis plus iar peste manado,e un substrat care arata bine si pretul este ok.
Curatarea substratului se face la schimbul saptamanal de apa,atunci aspiri mizeria si tot atunci poti curata si filtrul,neaparat cu apa din acvariu,pentru a evita deciclarea.
David.Loghin
Member
[Avatar]
IP:

Si pentru plante trebuie sa cumpar ceva pentru co2?
Am citit undeva ca daca ai multi pestisori nu mai este nevoie

I love nature!
edygilet74
Member

IP:

Pentru inceput poti sa incepi cu plante easy care nu sunt foarte pretentioase.
Fertilizezi doar cu Feropol,Feropol 24 si Easy carbo.
Daca o sa ai multe plante ideal ar fi sa ai co2 (de la bomba sau butelie)

This message was edited 1 time. Last update was at 08/07/2014 00:21:12

David.Loghin
Member
[Avatar]
IP:

Bine
Multumesc!

I love nature!
stefanp
Moderator

IP:

Nu e buna ciorba de pesti pe care vrei sa o pui in acvariu...
Neonii, tetrazona, sanitarii (probabil cory?), zebrele, sunt pesti de banc. Nu se simt bine cand sunt doar una, doua bucati. De asemenea scalarii sunt pesti ce au nevoie de acvarii mai mari.
Hotaraste-te si tu la doua,trei specii si atat. Si vezi sa fie compatibile intre ele si cu acvariul tau.

Nu mai zic nimic de pestii ce nu stii din ce specie sunt, dar vrei sa-i pui in acvariu...

Aquabasis plus manado sunt foarte ok.

Filtrul se curata doar atunci cand scade debitul si cu apa din acvariu precum a spus colegul de mai sus (atentie, curatarea o faci intr-un vas/galeata cu apa din acvariu, nu il cureti in acvariu).
Substratul il poti aspira la schimbul saptamanal de apa, dar cu mila. Nu prea tare ca sa nu iasa in apa aquabasis-ul din stratul de la fund, altfel iti provoci o bucurie ...

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: