[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
zeolit  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Nishikigoi
Junior member
[Avatar]

Joined: 21/01/2004 18:53:06
Messages: 59
Location: Timisoara ( Lipovei-Terra )
IP:
Offline

Cum se regenereaza zeolitul ?

Albumul meu
[Email] [Yahoo!] [MSN]
elvisman
Junior member
[Avatar]

Joined: 26/11/2004 01:23:42
Messages: 24
Location: Madrid
IP:
Offline

Cred ca daca se spala in apa cu sare cred nu sunt sigur..

Timisoara F V!!!
http://spaces.msn.com/members/Aquarsel/
[Email]
Ioan
Senior member
[Avatar]

Joined: 10/03/2005 23:31:43
Messages: 542
Location: 25826 St.Peter-Ording
IP:
Offline

Zeolith-ul se inpurifica mult in decursul timpului cu resturi organice din acvariu. Fara o spalare minutioasa si incalzire in timp de cel putin o ora la 200°C in cuptor oricum nu se poate regenera. Regenerarea in sine se face in solutie concentrata de sare, a carei concentratie trebuie sa fie cel putin de 10 ori mai mare decat cantitatea de amoniu absorbita din apa, dar nici atunci nu se obtine golirea completa a porilor. Dat fiind ca nici un acvarist nu poate stabili cantitatea de amoniu din zeolit, orice recomandare privitoare la concentratia de sare necesara ramane pura speculatie. Tot asa de diferite sunt recomandarile livrantilor: unul recomanda 5g / L, altul cantitatea dubla, iar un al treilea prescrie chiar ca solutia ar trebuii sa aiba o concentratie de 6%, dar nu mai mult, ceea ce inseamna 60g / L.. Regenerarea nu se recomanda din cauza imposibilitatii stabilirii perioadei nacesare incarcarii maxime care depinde si de diferenta calitatii acestui material natural, find obtinut din locuri diferite.
In consecinta se poate concluziona ca apar aceleasi probleme, si chiar mai mari ca la folosirea carbunelui activ. In acvariile cu plante se poate folosi inpotriva algelor, dar nu mai mult decat timp de cca. 4 zile, pentru ca dupa aceasta perioada incepe sa dauneze plantelor, prin absorbirea mineralelor.

Daca-ti spune cineva: "Nu se poate!", adu-ti aminte ca se refera la posibilitatile sale, nu la ale tale.
 
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com