Dupa un an de absenta, timp in care doar am citit topicurile si dupa o invazie de alge in bazinul de 112L ( din cauza unor probleme medicale, aproximativ 2 luni nu m-am putut ocupa/atinge de acvariu) am facut reset la tot, incet-incet, asadar bine v-am regasit si de data asta, o sa intreb mai multe lucruri si sper sa primesc ajutor si critici.
Momentan detin 3 acvarii- 2x54L si unul de 112
Bazinul de 54L (60x30x30), de mai sus, a fost repus in drepturi, de o saptamana :
Detalii:
-Bazin 54L, cred ca vreo 40L, net
-Substrat - pietris negru din Hornbach
-Filtru - Resun BF200 plin cu zeolit (va fi inlocuit cu un extern, vara asta)
-Hardscape - bolovani de rau, adunati de pe malul Zizinului ( testati sa nu fie calcarosi)
-Flora - HC si Lilaeopsis Brasiliensis
-pe pietre, pus si un pic de Christmas Moss
-CO2 - bomba, 1 bula la 2/3 secunde
-Fertilizare - Tropica Premium Fertilizer si Specialized Fertilizer -50% din doza recomandata ( odata la 3 zile, cate o pompita din fiecare)
-Iluminare - Lampa home made din canal de cablu de 60x40, 2x24 ( Osram 880 si 865);lumina este on 5h/zi; balastul este 2x asa ca nu pot aprinde neoanele individual; 865-ul va fi inlocuit cat de curand cu unul dedicat plantelor.
-Temperatura - 25 de grade
Singurul test facut pana acum - PH undeva la 6.7/6.8 ( aproximativ) - culoarea este undeva intre 6.5 si 7 ( Tetra test PH)
-Scimburi de apa -
-Ph-ul apei de la robinet, in Brasov - Testul imi arata 8
-Schimburi de apa- voi face saptamanal, cate 20 deL
Cand se va stabiliza, sper sa gazduiasca niste creveti
Cam asa arata a 2-a zi de la startare; intre tmp, HC-ul a mai crescut.
Al doilea bazin de 54L, este "copilul" prietenei ( ea doar se uita si si-a cumparat pestii

) - startat acum aproximativ 7 saptamani
-Dimensiuni - 60x30x30
- iluminare - 15W, T8. 7h/zi
- a vrut "copac" cu muschi si pietre
-Flora - un pic de Lilaeopsis, un Ophyopogon japonicum ( dupa ce am citit ca nu este planta acvatica, va fi plantat intr-un vas, la aer), Christmas Moss si Java moss
-Fauna - 2 RCS ( atati-a au mai ramas din cati erau in bazinul plantat), pe care ii voi suplimenta cu inca 20; melci de substrat si 1 Boraras urphtalmoides (au fost 2, dar unul cred ca a intrat in filtru si...acum am o plasa cu ochiuri mici pe intake-ul filtrului) - saptamana viitoare sper sa primesc comanda cu ceilalti 18
-Filtrare - aquael Minikani 120 plin cu Siporax
-temperatura - 24 de grade
-Fertilizare - Easy carbo. 1mL/zi
Asa arata:
Al 3-lea bazin pe care il detin are 112L; in el as vrea sa pun, pe langa locatarii actuali, o pereche de Apistogramma Agasizii sau Cacatuoides
Dimensiuni - 80x35x40
Iluminare - 2x21W 865 ( lampa home made); perioada iluminare 7h/zi
-filtrare - aquael Midikani 800, plin cu Siporax si un intern, incropit de mine, pentru filtrare mecanica, cu o pompa de 500L/h
-substrat - nisip alb cumparat din Hornbach
- Flora - anubias, phylantus ( cred), hydrocotile si hygrophila ( asta am salvat-o din vechiul setup si am pus-o sa ma ajute la ciclare; va ramane pana cand voi inlocui cu altceva)
-Fauna- 10 neoni, 5 Cory Aeneus si 3 Cory Paleatus, melci - physa marmorata, melci de substrat si 2 sau 3 planorbis sp. ( cred ca sunt planorbis; ii vad, au o tenta usor rosiatica si sunt mult mai mari decat physa si cochilia nu este alungita)
fertilizez cu easy carbo, 2mL/zi
* voi adauga niste frunze ( din pacate in perioada asta frunze proaspat uscate nu am de unde lua asa ca voi cumpara frunze de catapa) asta daca nu cumva aveti voi vre-un sfat ( sa rup niste crengi de stejar si sa le las la uscat, la tara, la ai mei ? )
Acvariul:
Multumesc,
Costin