[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Substrat pentru un acvariu de 180 l  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
bibicu
Unripe member

IP:

Salut !

Cate Kg de TETRA PLANT COMPLETE SUBSTRATE trebuie sa cumpar pentru un acvariu de apa dulce 180 litri cu urmatoarele dimensiuni : L-100 cm, l-40 cm, h-50 cm ?
Inaltimea substratului la peretele din spate al acvariului doresc sa fie de 6 cm, iar inaltimea substratului la peretele din fata al acvariului de 4 cm .
Dupa ce pun substratul, doresc sa pun si niste pietris din comert . Ce grosime ar trebuie sa aiba stratul de pietris ?
Si inca o intrebare : Pietrisul care il pun peste substrat mai trebuie fiert si spalat ?

Multumesc anticipat pentru sfaturi !

This message was edited 1 time. Last update was at 07/05/2014 12:56:54

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Citeste pe ambalaj si vezi ce recomandari face producatorul, altfel poti face greseli,

Pietrisul trebuie doar spalat. O granulatie de 1-2-3 mm e recomandata.

Poze: smilie ... Poze cu plante
bibicu
Unripe member

IP:

Nu m-am hotarat inca ce substrat o sa folosesc .
In acest moment ma preocupa mai mult grosimea substratului .
Cat de gros trebuie sa fie ?
Am citit pe net ca grosimea ideala ar fi de 6 cm .
Este adevarat sau nu ?
6 cm de substrat fertilizator+pietris sau numai startul de fertilizator sa fie de 6 cm ?
Mentionez ca sunt la primul acvariu si nu ma pricep prea bine .
bibicu
Unripe member

IP:

Vreau sa populez acvariul cu : scalari, neoni, xipho, guppy, tetrazoni, sanitari etc.
Ce tipuri de plante imi recomandati pentru pestii mai sus mentionati ?
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

1. Am reparat titlul topicului... "substart" ma scotea din minti!
2. Combinatia de pesti nu e foarte stralucita:

- scalarii si neonii sunt pesti de "apa acida"... merg bine impreuna. Ii poti asocia cu sanitari (Corydoras) si cu 2-3 ancistrus (ca sa-ti racaie algele de pe geam).
- guppy si xifo sunt pesti care prefera apa mai dura... se pot tine impreuna cu scalarii, da' sunt "din alt film".
- daca "tetrazonii" aia sunt Puntius tetrazona, atunci ai grija cu ei... sunt rautaciosi si ciupesc aripioarele scalarilor... in plus, sunt niste pesti foarte energici si or sa strezeze scalarii.

3. Tinand cont ca esti la inceput de drum (cu acvaristica) eu iti recomand sa te orientezi catre plante rezistente si nepretentioase... eu nu "le am" cu plantele, asa ca roaga-i pe colegii nostri sa te sfatuiasca in consecinta. Daca ar fi sa iti recomand ceva, as zice: Echinodorus, Valisneria, Bacopa, Elodea, Cryptocoryne si Ceratopterys (de suprafata).

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
stefanp
Moderator

IP:

Intr-adevar este recomandat ca substratul sa fie mai grosut, pentru ca plantele sa aiba loc sa-si dezvolte radacinile si sa se ancoreze bine.

Un 4,5 cm in fata ce urca la 6,7,8 cm in spate e ok.
Grosimea asta reprezinta tot substratul, nu pe doar pe cel fertil.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: