[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
apa albicioasa  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Denis90
Member
[Avatar]

IP:

procedezi bine cu spalatul buretelui in apa scoasa din acvariu. de cat timp a inceput sa se albeasca apa? de la ultimul schimb de apa? de la introducerea pietrelor in acvariu? de cand? era bine daca aveai niste teste de apa

Nu ma pun cu prostul ca are mintea odihnita
[Email]
pentalik
Junior member

IP:

Ancamarketing wrote:Ups, nu iti inteleg atitudinea!?
Sa stii ca toate intrebarile au fost DOAR ptr a ne da seama ce ai in bazin si ce faci si cum faci. Toate se leaga intre ele.
Ceva gresit si apare dezechilibrul in acvariu de unde si problemele ...apa albicioasa.
Nu e nimeni magician sa ghiceasca ce ai tu acolo fara sa stie macar cati litri are bazinul , etc...
Iti doresc "succese" si ape limpezi.

Am spus mai sus ca nu m-am suparat. Dc sa ma supat. )
pentalik
Junior member

IP:

sincer...apa a inceput sa devina albicioasa de cand am inceput dozarea cu easy carbo. pietrele si toate cele le aveam si pe cand era totul bine si apa limpede.
acvariul are in jur de 75-80 de l...dupa o socoteala simpla am ajuns la concluzia ca trebuie sa dozez cam 1.5 ml.
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Am scris in acelasi timp.
Incearca sa speli filltrul o data la doua saptamani, adica schimbi apa o data pe saptamana si filtrul il speli o data da, o data nu (adica nu te atingi deloc de el).
Nu mai modifica nimic in bazin si incearca ce ti am zis eu.
Trebuie sa ai rabdare ptr ca nu se rezolva peste noapte problema.
Daca filtrul are in interior bile, le poti inlocui cu Siporax mini sau Eheim Substrat Pro. Astea sunt ptr filtrarea biologica. Neaparat pastrezi buretele.
Nu stiu cum arata filtrul dar am avut ceva asemanator de la Resun si am procedat la fel.

"Valoarea omului se masoara dupa greutatile pe care el le invinge." Voltaire
[Email] [Yahoo!]
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Cred ca dozezi prea mult. Ptr acvarii cu plante putine, ca al tau , se dozeaza 1 ml/ 100l.
Aditia de fertilizanti se face initial cu o cantitate mai mica la inceput, urmand sa se creasca doza treptat, cam pe parcursul a 10 zile sau mai mult, pana se ajunge la doza normala.
Niste teste de apa ar fi foarte utile, daca dezechilibrul a aparut de cand fertilizezi.

[Email] [Yahoo!]
Denis90
Member
[Avatar]

IP:

posibil sa fie si de la easy carbo (nu folosesc. nu stiu) am pus eu acum cativa ani o solutie in apa nu mai stiu cum se chema si tot asa am avut apa alba cateva zile si de atunci nu mai folosesc. in prezent folosesc doar feropol jbl

[Email]
pentalik
Junior member

IP:

o sa incerc si varianta ta cu "curatatul filtrului". s-ar putea sa fie si asta o cauza.insist cam mult atunci cand il curat cu gandul de a nu murdari apa la reintroducerea lui.iar cu dozajul...ce sa zic.poate ca si asta e o cauza.o sa incerc ambele varianta sa vad pe viitor cum se comporta.multumesc de sfaturi,amandorura :*
kazaku
Senior member
[Avatar]

IP:

Ancamarketing wrote:Ups, nu iti inteleg atitudinea!?
Sa stii ca toate intrebarile au fost DOAR ptr a ne da seama ce ai in bazin si ce faci si cum faci. Toate se leaga intre ele.
Ceva gresit si apare dezechilibrul in acvariu de unde si problemele ...apa albicioasa.
Nu e nimeni magician sa ghiceasca ce ai tu acolo fara sa stie macar cati litri are bazinul , etc...
Iti doresc "succese" si ape limpezi.

Sherlock. Ce sfat gresit i-am dat? I-ai pus 10 000 de intrebari doar sa pari interesanta. Am scris clar: "scuturi filtrul in apa pe care ai scoso si il speli in acvariu" (scuturi mizeria si speli bacteriile in acvariu, sa nu il deciclezi). Nu sunt expert si da, am facut o gramada de gafe. Dar aici nu am gresit cu nimic, toti stiu ca e deciclat, mai putin tu.
Continua sa investighezi, poate gasestj tu altcev in afara de deciclare.

0771 496 835 Lucian
R4du
Member
[Avatar]

IP:

Bai dar ce aveti de va aprindeti asa bai? Omul cauta rezolvare la problema lui, nu cearta vostra in ale acvaristicii, oricum amandoi sunteti la inceput(si eu la fel). Nu bagati omul in ceata cu prostii.

Un geniu este neinteles, dar daca nu te intelege nimeni, nu inseamna ca esti geniu.
[WWW]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Am citit si eu ...

Cred ca problema cu apa albicioasa este ca este o apa murdara - si nu albicioasa in sensul ca s-a varsat drojdie in ea, sau ca e impanzita de bacterii. Trebuie enorm de multe bacterii in apa ca sa se poata numi albicioasa, iar acele bacterii de obicei prefera suprafetele unde sa adere si sa se inmulteasca, si intunericul le ajuta, nu cred ca le place in volumul apei.

Ce as sugera eu este sa se schimbe filtrul, sau, in masura in care exista ceva indemanare, sa se foloseasca si putin perlon. Cred ca e vorba de mini bule de oxigen care apar, mizerie in suspensie care iese din filtrul intern cand e scos afara si pus inapoi inauntru; filtrului ii ia jumatate de zi, o zi, sa curete dupa aceea. Apoi apa se tulbura iar cand operatia se repeta.
Daca se poate improviza si un miniburete cu perlon sa fie inghesuit pe undeva pe acolo (dar nu aproape de elice, ci in partea opusa, dar sa fie in calea apei) cred ca ar grabi procesul de curatare.

Daca vrei sa schimbi filtrul, trebuie lasate sa mearga in paralel, pentru ca in noul filtru sa apuce sa se formeze colonia de bacterii. Daca scoti filtrul vechi imediat, atunci iti deciclezi acvariul.

This message was edited 1 time. Last update was at 04/05/2014 18:50:06

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
pentalik
Junior member

IP:

viulian wrote:Am citit si eu ...

Cred ca problema cu apa albicioasa este ca este o apa murdara - si nu albicioasa in sensul ca s-a varsat drojdie in ea, sau ca e impanzita de bacterii. Trebuie enorm de multe bacterii in apa ca sa se poata numi albicioasa, iar acele bacterii de obicei prefera suprafetele unde sa adere si sa se inmulteasca, si intunericul le ajuta, nu cred ca le place in volumul apei.

Ce as sugera eu este sa se schimbe filtrul, sau, in masura in care exista ceva indemanare, sa se foloseasca si putin perlon. Cred ca e vorba de mini bule de oxigen care apar, mizerie in suspensie care iese din filtrul intern cand e scos afara si pus inapoi inauntru; filtrului ii ia jumatate de zi, o zi, sa curete dupa aceea. Apoi apa se tulbura iar cand operatia se repeta.
Daca se poate improviza si un miniburete cu perlon sa fie inghesuit pe undeva pe acolo (dar nu aproape de elice, ci in partea opusa, dar sa fie in calea apei) cred ca ar grabi procesul de curatare.

Daca vrei sa schimbi filtrul, trebuie lasate sa mearga in paralel, pentru ca in noul filtru sa apuce sa se formeze colonia de bacterii. Daca scoti filtrul vechi imediat, atunci iti deciclezi acvariul.

unde gasesc oare un pic de perlon din asta?
kazaku
Senior member
[Avatar]

IP:

In pet shop. Dar daca nu ai un filtru bun, se comateaza repede si nu faci nici o smecherie. Ce filtru ai?

0771 496 835 Lucian
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

La pet shop.
Asta am încercat sa subliniez si eu - un filtru prea mic ptr acvariul tau.
Daca unii "e" experti si de la o simpla fraza "am apa alba" trag concluzia ca e deciclat acvriul, eu m? retrag din discutie si las "expertii".
Sper sa rezolvi problema cat mai curând, bafta.

[Email] [Yahoo!]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Da, si eu m-am alarmat un pic cand am citit ca e deciclat acvariul era o problema mai mare cu pestii atunci, decat cu apa albicioasa.
Si daca se colmateaza repede, e foarte bine - isi face treaba stim atunci ca e de la mizeria din apa si vedem ce se poate face. Ori un filtru extern, ori dat mai putin de mancare la pesti, ori micsorat numarul de pesti, etc.

Perlonul e ca o vata mai tare un pic, care nu-si schimba prea mult forma cand e pus in apa, chiar daca se inmoaie. Si nu tinde nici sa se agate asa usor de burete samd. Trebuie insa pus departe de elice ca sa nu fie riscul sa fie tras in elice. De exemplu pus in partea pe unde intra apa in filtru. Inghesuit acolo cumva incat sa acopere toate gaurile acelea, o sa scada debitul dar sa speram ca va face curat mai repede.

Later Edit:

O solutie acceptabila poate fi un filtru hang on back, care se agata pe exteriorul acvariului. Daca se poate de capac. Cand fac curat in acvariu (nu folosesc perlon la filtrul HOB) adaug totusi perlonul si-l las cateva ore sa adune toate suspensiile, dupa aceea il spal si il tin alaturi. Marele avantaj al filtrului HOB este ca nu e in apa si nu trebuie scos, ai access direct in el:

(cauta filtru hob pe youtube, si o sa intelegi cum functioneaza).

This message was edited 1 time. Last update was at 04/05/2014 19:20:10

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
[WWW]
pentalik
Junior member

IP:

viulian wrote:Da, si eu m-am alarmat un pic cand am citit ca e deciclat acvariul era o problema mai mare cu pestii atunci, decat cu apa albicioasa.
Si daca se colmateaza repede, e foarte bine - isi face treaba stim atunci ca e de la mizeria din apa si vedem ce se poate face. Ori un filtru extern, ori dat mai putin de mancare la pesti, ori micsorat numarul de pesti, etc.

Perlonul e ca o vata mai tare un pic, care nu-si schimba prea mult forma cand e pus in apa, chiar daca se inmoaie. Si nu tinde nici sa se agate asa usor de burete samd. Trebuie insa pus departe de elice ca sa nu fie riscul sa fie tras in elice. De exemplu pus in partea pe unde intra apa in filtru. Inghesuit acolo cumva incat sa acopere toate gaurile acelea, o sa scada debitul dar sa speram ca va face curat mai repede.

Later Edit:

O solutie acceptabila poate fi un filtru hang on back, care se agata pe exteriorul acvariului. Daca se poate de capac. Cand fac curat in acvariu (nu folosesc perlon la filtrul HOB) adaug totusi perlonul si-l las cateva ore sa adune toate suspensiile, dupa aceea il spal si il tin alaturi. Marele avantaj al filtrului HOB este ca nu e in apa si nu trebuie scos, ai access direct in el:

(cauta filtru hob pe youtube, si o sa intelegi cum functioneaza).

da multumesc. chiar o sa caut. nu dispun momentan de prea multi galbenei,dar e bine de stiut pe viitor
kazaku
Senior member
[Avatar]

IP:

Te invat cum sa faci filtru bun cu bani putini daca vrei. Eu iti garantez ca e deciclat. Am avut filtru extern home made in acvariu de 300l, si aveam in el roca vulcanica si inele de ceramica intr-un recipient si perlon in celalalt. Din cauza ca aveam prea putin material filtrant am renuntat la perlon si am baga si in al doilea recipient roca si inele.de ceramica. Fara perlon apa din acvariu s-a murdarit si tulburat, dar nu s-a albit. Sunt incepator, nu stiu prea multe multe despre acvaristica. Ar trebui sa scrie mare pe acvariu "DECICLAT", sa vada unele persoane.

0771 496 835 Lucian
Denis90
Member
[Avatar]

IP:

toata lumea se cearta toti au pareri diferite... @Kazacu CALM nu stii ce problema are el nu are niste teste pt apa sa afle valorile. problema a inceput de la dozarea de easy carbo ca de atunci a inceput sa ii fie apa albicioasa nu are nici o treaba deciclarea...la deciclare din cate stiu eu incep sa iti moara pestii...

This message was edited 2 times. Last update was at 04/05/2014 20:02:49

[Email]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Si eu de acord cu Denis, Anca, Stefan

Kazacu, tu ce parere ai de incepatorii convinsi ca au dreptate ?
Pestii mureau de mult daca acvariul era decilat.
Buretele a fost mereu spalat in apa scoasa din acvariu - cine sa omoare bacteriile ?

Totusi, concluzia ta este ca e deciclat. Care e diferenta intre apa tulbure, apa albicioasa, apa laptopasa, apa murdara, apa cu turbiditate, apa cu particule in suspensie ? Numai deciclatul ar face diferenta ?

[WWW]
kazaku
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu mai zic nimic. Poate o sa aflam in timp care a fost problema. Daca gresesc nu mai fac niciodata comentarii. Am eu dificultati in a ma face inteles. Dar daca sunt asa sigur pe mine, poate nu degeaba sunt. Oricum, asta e ultimul coment pe care il mai dau. Bafta.

0771 496 835 Lucian

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: