[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Guppy culoare coada ciudata  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
p22darius
Junior member

IP:

Am 4 guppy masculi imperiali si am observat ca odata cu cesterea lor extremitatile cozii si inotatoarelor sunt de un gri sters.Ei au culoarea cozii rosie si putin din corp. E normal?Sa imi fac griji? Hrana le dau 2 feluri de fulgi...

Mai bine mai tarziu dacat niciodata,dar...mai bine niciodata mai tarziu.
Lemon
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu sunt cel mai in masura sa iti spun, fiind si eu nou in domeniu, dar fara o fotografie, e greu sa iti spuna cineva ceva folositor...

Cryptic Cherries - West-Africa river
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Modificarea culorii la pesti este primul semn al unei boli.
Pigmentatia melanica a pestilor este sub control neuro-endocrin, fiind sub influenta hormonala (epinefrina). La pestii bolnavi, mentinerea unui model de pigmentare normal? este, probabil, mai putin prioritar comparativ cu pastrarea homeostaziei mai multor functii vitale ale organismului. Astfel, salmonidele bolnave se innegrenesc. Innegrirea este si un semn important al orbirii - aceasta elimina acuitatea vizuala, normala si necesara pentru mentinerea modelului coloristic normal la lumina.
Aparitia unor modificari coloristice focale pot fi un semn de instabilitate vertebrala cu afectarea nervilor periferici. Modificarile coloristice locale pot fi semn si al unor iritatii/vatamari tisulare locale, urmare a hranirii parazitilor, rani cronice, cicatrici.
Inrosirea corpului apare in hemoragii, urmare a unor infectii bacteriene sau virale sistemice.
Petele albe pe corp, si/sau ingrosarea pielii sunt manifestari ale unor infestatii parazitare.
Deci, nu prea e normal ceea ce se intampla pestilor tai. Cauzele pot fi multiple dupa cum vezi si e greu de prescris un tratament universal valabil...incearca sa depisteze un factor favorizant respectiv gandeste-te si studiaza calitatea apei.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
p22darius
Junior member

IP:

doar conturul,varfu cozii e asa in rest nare nimica e colorat.cand le creste coada , le creste cu culoare pe ea sau apare mai tarziu?

p22darius
Junior member

IP:

uite si poza
[Thumb - Guppy.jpg]

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

p22darius wrote:Am 4 guppy masculi imperiali si am observat ca odata cu cesterea lor extremitatile cozii si inotatoarelor sunt de un gri sters.Ei au culoarea cozii rosie si putin din corp. E normal?Sa imi fac griji? Hrana le dau 2 feluri de fulgi...

Ma uit la poza aia si nu inteleg problema ta.
- Marginea aia a cozii poate fi tesut de crestere... e normal sa fie decolorat, la inceput...
- Apoi, pe masura ce coada se mareste, tesutul se coloreaza corespunzator.
- Nu cumva ai observat ca treaba asta (margine decolorata) se intampla pe tot parcursul dezvoltarii pestelui?...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Eu nu ma pricep la cozi de guppy, nu stiu cum trebuie sa arate cele sanatoase. Dar daca as avea astfel de cozi la Tropheusi m-as gandi serios la un tail rot incipient. Si mi-as pune problema calitatii apei. Si-as face un schimb de apa, 30-40% cu un booster de Easy life filter fluid media...asa, de siguranta.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: