[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Jurnalul unui incepator  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
katalyin
Junior member
[Avatar]

IP:

In primul rand va salut, imi doresc sa am multe feedback-uri din partea voastra, sa culeg multe informatii si sa reusesc sa cresc primul meu proiect asa cum imi doresc.

Cum imi doresc, pai... vreau sa reproduc un mic peisaj de suprafara, inundat si ceva pestisori "zburatori" prin el.

Pentru inceput sa imi prezint echipamentul pe care il detin in momentul de fata.

Dotari:
1 Acvariu 60x30x40 cm
2 Filtru Aquael Turbo 650 - transformat in filtru extern DYI
3 Bomba CO2 cu bicarbonat
4 Reactor - fabricat dintr-un filtru de apa
5 Numarator de bule
6 Valva de sens JBL
7 In-out set bricolat si acela din tubulatura de instalatii
8 Capac modificat in care am pus doua T5 de 24W Osram

Plante:
1 Rotala rotundifolia
2 Criptocorine pontederifolia
3 Hydrocotyle leucocephala
4 Hemianthus callitrichoides
5 Cabomba caroliniana

Pesti:
4 Neoni
2 Guppy
3 Moli
3 Xifo
2 Corydoras

Stiu ca sunt un pic cam multi pestisori in el, insa am un bebe mic si nu am mai scapat de nevastamea , sper sa nu am decese.

Prima fotografie cu acvariul, imediat dupa ce am pus apa in el:

image

Filtru si modificarile aduse acestuia:

image image

image

Reactorul:

image image

Dulapul cu setup-ul complet:

image

Observatii:
Galeata va fi scoasa din pesisaj, deocamdata monitorizez si sper sa nu curga filtrul extern.

In viitorul apropiat voi incerca sa stabilizez bazinul si sa gasesc cantitatea ideala de CO2 pentru el, sper sa gasesc un robinet buna care sa ma ajute in acest sens sa dozez fin.
[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

N-ar fi rau sa mai pui un pic de pietris, mi se pare putin.
Iar cryptocorynele nu le lasa asa pe mijloc, pune-le intr-o laterala. Nu le lasa in ghiveciul ala, ci planteaza-le in substrat, dupa ce le separi un pic (par mai multe plantute).

LE: In filtru ai doar saculetul ala cu inele ceramice?

This message was edited 1 time. Last update was at 10/03/2014 10:35:26

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
katalyin
Junior member
[Avatar]

IP:

Pietris am 10 kg, am omisa specific acest aspect.

image

Cryptocorynele le-am separat imediat dupa ce am scos filtrul intern si l-am transformat in extern.
Ma gandeam si eu sa mai pun 5kg de petris sa urc unpic nivelul pe centru.
[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Da, n-ar fi rau sa mai adaugi un pic.
Vor avea loc plantele sa-si dezvolte radacinile.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
wassup
Junior member

IP:

iti spun si aici: Frumos! Felicitari!

poti pune o poza si cu "In-out set bricolat si acela din tubulatura de instalatii"? Merci

Life is exploration. Make peace within yourself and enjoy the adventure.
katalyin
Junior member
[Avatar]

IP:

Sigur, mai jos sunt pozele cu In-out set:

image image image image
image

Este confectionat din teava de instalatii electrice, taiata pe dimensiune, umpluta cu nisip fin cu dopuri de hartie la capete, incalzita in locul in care se doreste curbarea acesteia, curbata.

Atentie trebuie incalzita pe toata suprafata unde urmeaza sa fie curbata o singura data, am incercat cate putin (din loc in loc) si nu functioneaza.

[WWW]
katalyin
Junior member
[Avatar]

IP:

Ma confrunt cu o situate, un pic cam ciudata as zice eu.
Am observat ca incet incet incep sa apara ceva alge. Ciudatenia este ca aceste alge apar in zona in care nu prea am lumina aprinsa.
In capac sunt 2 neoane t5 de 24w programabile individual, pentru ca am lumina mai mult pe spatele bazinului, merg mai mult cu neonul din spate aprins. In total am cam 6 - 7 ore lumina aprinsa in accavariu cu o ora de suprapunele (o ora pe zi stau ambele neoane aprinse).

Mai jos aveti ceva fotografii cu acvariul si algele ce le am.

image image
Nu inteleg de ce apar in zona in care lumina este mult mai putine si pe spate nu.

Acvariu:

image

Plantele de pe spate:

image image image

[WWW]
katalyin
Junior member
[Avatar]

IP:

Vreo parere careva?
[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Pozele sunt mici, e greu sa observi alge in ele ...
Doar pe pietris se vede ceva, ori green spot algae, ori green dust algae ... greu sa-ti dai seama din poza respectiva.
Sunt puncte verzi? E ca o patura verde?

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
katalyin
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare,

Este ca un covoras, incluziv pe vegetatie, ciudatenia este ca el a aparut doar pe jumatatea exterioara a acvariului, pe celalta jumatate unde vegetatia este mai mare nu am nici un strop, am observat ca se pune un pic si pe sticla.
Asa cum se poate vedea si in prima fotografie, cu cuba, are o culoare mult mai inchisa de verde, este acoperita cu acele alge, doar varfurile sunt o nunata ceva mai deschisa.

Diseara voi revenii cu mai multe fotografii mai mari.
[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Covoras verde inchis ma duce cu gandul la cyanobacterie.
Ia da-i un search pe google images dupa cuvantul asta. Seama cu ce ai?

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
katalyin
Junior member
[Avatar]

IP:

nop, voi reveni diseara cu ceva fotografii mai bine realizare, nu este atat de partos
[WWW]
katalyin
Junior member
[Avatar]

IP:

Iata si pozele mai deaproape. S0er sa se vada mai bine acum.
[Thumb - 2014-2-22 21-21-30.jpg]

[Thumb - 2014-2-22 21-21-24.jpg]

[Thumb - 2014-2-22 21-21-45.jpg]

[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Pe pietricele ma gandesc ca ar putea fi o green dust algae ... sa vedem ce mai spun si colegii.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: