[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
intrebare despre lipituri cu silicon  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
zerillos
Junior member
[Avatar]

IP:

Mi-am terminat de lipit acvariul (750 x 370 x 500)(115 litri)(geam de 8) cu silicon Bison glas pt. acvarii. Dupa imbinarea geamurilor, la interior am dat un strat atat cat sa dai cu degetul. Va intreb daca este de ajuns la interior sau trebuie mai gros?... si daca e putin, e posibil sa dau acum inca un strat dupa ce s-a uscat siliconul ? Tare mi-e ca cedeaza la proba..... Sper sa nu... Mersi..
[Yahoo!]
StarXi
Member

IP:

Unde ai gasit Bison pentru acvarii (scrie pe el ceva, ce tip ?) si la ce pret ?

Galeria foto completa.
Galeria locala.
[WWW] [Yahoo!]
johnny6600
Senior member
[Avatar]

IP:

@Starxi -Silicon pentru acvarii de la Bison se gaseste pe toate drumurile.Are chiar si desenat pe el un acvariu ,parca Glass Silicone sua ceva de genu.
PS : ai grija ca esti offtopic

@zerillos- daca laturile acvariului au fost lipite de fund si intre ele fara bule mari de aer, singurul silicon pe care trebuia sa-l mai intinzi atat la interior cat si la exterior e cel care a iesit dintre geamuri.Daca tu crezi ca nu e suficinet poti sa mai dai un strat chiar daca s-a uscat siliconul deja aplicat.Dar daca ai bule mari de aer intre geamuri e mai recomandat sa-l desfaci si sa-l faci din nou.

Pentru ca n-am stiut ce sa aleg intre mecanic,tamplar,geamgiu,electronist,chimist,fizician,biolog sau veterinar le-am ales pe toate asa ca m-am facut acvarist
zerillos
Junior member
[Avatar]

IP:

nu are bule insa geamurile nu erau taiate parfect la unghi de 90 de grade....o sa-i fac proba in baie si vad eu daca o sa crape.... azi pun intarituri sus ..... sper sa tina ....mersi de raspuns....va anunt eu daca m-am inundat.... :-P
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

zerillos wrote:nu are bule insa geamurile nu erau taiate parfect la unghi de 90 de grade....o sa-i fac proba in baie si vad eu daca o sa crape...
Lasa-l la uscat pina nu mai miroase deloc a silicon inainte de a pune apa. Minim o saptamina.

La dimensiunile alea, facut din sticla de 8 mm, n-are cum sa crape daca sticla n-are defecte si suprafata pe care sta e plana. Lipitura nu se poate desface daca n-are bule si au degresat inainte de lipire.

E bine sa dai cu silicon pe interior sa nu intre algele in lipitura. Foloseste niste banda scotch (o pui acolo unde vrei sa nu ramina silicon ) ca sa-ti iasa dreapta linia de silicon. Dupa ce pui siliconu', dezlipesti banda inainte de a se usca lipiciu' .

Poze: smilie ... Poze cu plante
giostana
Member

IP:

@MARELE ALB
mi-am desfacut si eu acvariul care avea lipiturile obosite si l-am curatat.cu ce sa-l degresez?
[Email]
evelin
Junior member
[Avatar]

IP:

se degreseaza cu spirt sau acetona
[Yahoo!]
giostana
Member

IP:

si cat trebuie sa-ml mai las la uscat api?maine am mai mult timp liber si vreal curat de tot si sa-l si lipesc la loc
[Email]
zerillos
Junior member
[Avatar]

IP:

la prima proba a rezistat.... sa speram ca si in camera va rezista sau imi iau placa de surf aproape.... :-)
[Yahoo!]
LooSeR
Senior member
[Avatar]

IP:

ca sa nu deschid alt topic .. ! la lipirea a doua geamuri cu unghi de 60 70grade ? cum se face lipitura ?

Ma refer la acvarii care nu sunt cu forme dreptunghiulare./ patrate ?

Vand Pui vijla maghiar ! Pt detalii PM !
[WWW] [Yahoo!] [MSN]
LooSeR
Senior member
[Avatar]

IP:

Ma intereseaza daca muchiile geamurilor la imbinare treb ca fiecare sa aibe unghi dif ca sa calce una pe alta perfect? sau lasat unghi de 90grade si pus mai mult silicon in interior ?:

Vand Pui vijla maghiar ! Pt detalii PM !
[WWW] [Yahoo!] [MSN]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: