[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
guppy cocosat  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
mariusdiaconu77
Junior member
[Avatar]

IP:

Am un guppy care de 2 zile s-a cocosat, inoata greoi si are inotatoarea superioara stransa.
Stie cineva ce are?

Ceilalti pesti sunt ok. Testele de apa ok. Schimb de apa saptamanal : 15-17 litri la un acvariu de 54l.

Va rog un sfat. Cum il tratez?
[Thumb - DSC_0468.jpg]

[MSN]
mariusdiaconu77
Junior member
[Avatar]

IP:

inca o poza.
[Thumb - DSC_0472.jpg]

[MSN]
Calin Rusu
Junior member

IP:

Cred ca e o deformatie de la nastere.am si eu asa un guppy
mariusdiaconu77
Junior member
[Avatar]

IP:

eu il am de vreo 3 luni. nu l-am luat asa. de vreo 2 zile s-a cocosat, coada nu si-o mai desface.....
[MSN]
teddy2k
Senior member
[Avatar]

IP:

Guppy de acvariu, datorita consangvinizarii au devenit foarte sensibili. La parametrii apei, la temperatura, la etc. De multe ori se intampla sa se cocoseze si nu afli de la ce.
mariusdiaconu77
Junior member
[Avatar]

IP:

teddy2k wrote:Guppy de acvariu, datorita consangvinizarii au devenit foarte sensibili. La parametrii apei, la temperatura, la etc. De multe ori se intampla sa se cocoseze si nu afli de la ce.

Pot sa il tratez cu ceva?
[MSN]
teddy2k
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu stiu de vreo metoda. Poate altcineva stie mai bine.

This message was edited 1 time. Last update was at 26/02/2014 23:08:49

wassup
Junior member

IP:

Am intampinat si eu o problema cu un guppy (femela) care am crezut ca este gravida (sau poate a fost), pentru ca avea burta cam mare, am si luat separator pentru ea, insa dupa cateva zile a devenit tot mai apatica si in cele din urma azi dimineata am gasit-o moarta, cu capul bagat aproape in substrat (deci nu s-a intors cu burta in sus la suprafata).

Poate sti cineva care ar fi putut fi cauzele?

Mentionez ca in acvariu (acesta) convietuiesc urmatorii pesti: 2 xipho, 2 molly (din care unul a murit recent), 3 guppy (1 femela si 2 masculi - din care femela este cea in cauza), 3 sanitari (corydoras), 2 guppy tuxedo (care s-au intors si acestia cu burtile in sus dupa cateva zile dupa ce i-am adus de la petshop din cluj) si alti 2 guppy (delta tail blue) achizitionati recent din ungaria.

Life is exploration. Make peace within yourself and enjoy the adventure.
mihutady
Junior member
[Avatar]

IP:

mariusdiaconu77 wrote:
teddy2k wrote:Guppy de acvariu, datorita consangvinizarii au devenit foarte sensibili. La parametrii apei, la temperatura, la etc. De multe ori se intampla sa se cocoseze si nu afli de la ce.

Pot sa il tratez cu ceva?

nu,nu poti sa il tratezi.ideal ar fi selectarea celor cu probleme genetice si scoaterea lor din acvariu
cingo171179
Senior member
[Avatar]

IP:

pentru ai creste mai repede vanzatori le accelereaza motabolismul, crescandui la temp mai ridicate si hranirii ff dese(dupa varsta de o luna nu este indicat se hraneasca mai mult de 2 mese)

din acesta cauza pesti devin ff sensibili, mai ales daca sunt crescuti intr-un mediu steril,in unele scrieri se recomanda ca puietul sa fie crescuti in acvarii cu plante tinute in ghiveci.

pestisoru meu de aur
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu cred ca e o problema genetica. Acum vreo trei ani in acvariul cu vivipari m-am pricopsit cu ceva asemanator dupa ce am adus endleri(corciti) si molly. Nu bag mana in foc ca e vreo legatura, insa pare ca a fost momentul in care s-a declansat totul. A inceput fix de la un mascul de guppy ca al tau (aceiasi culoare/inotatoare etc.) Apoi mi-a afectat restul de masculi si masculii de xipho (dar....ciudat doar cei ce aveau trasaturi mai "wild", tipul de xipho decolorat spre verzui). Nu am aflat niciodata ce s-a intamplat acolo. Cineva imi spunea ca ar fi vorba de un virus/bacterie pe care unele specii o pot purta fara a fi afectati.

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
mariusdiaconu77
Junior member
[Avatar]

IP:

Oricum ieri era foarte ofilit, s-a schimbat si la culoare, nu mai inota deloc si azi dimineata l-am gasit mort.
Eu sper sa nu fie vreo boala transmisibila si sa se intample si cu altii la fel.
[MSN]
Blackpanth3r
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut.am patit si eu la fel cu vreo 10 guppy luati odata de la un pet shop.Majoritatea au inceput sa slabeasca sau sa fie foarte "lenesi"Pe 2-3 Iam salvat.punandui separat intrun recipient cu ceva albastru de metil. si in cateva zile siau revenit.inca mai am 2 la "carantina"
[Email] [Yahoo!]
simpfzoli
Membru de baza

IP:

se vede clar ca acel guppy este bolnav. cand lai cumparat nu avea acea forma. deci genetic e ok.
[WWW] [Yahoo!]
teddy2k
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu nu am spus ca din cauze genetice sunt cocosati, ci ca sunt foarte sensibili. Atentie la mutarea in si din acvariu, la schimburile de apa, etc.

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: