[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Antibiotic si Antifungal pentru Betta  XML
Forum Index » Anabantidae
Author Message
astearon
Unripe member

IP:

Salutare,

Am si eu o intrebare legata de tratamentele care se pot folosii pentru un betta.
Al meu aparent are fin rot si ma gandeam daca as putea folosii amoxicilina umana drept tratament.
In ce doze sau ce alte alternative din magazin as putea folosii?

Sunt din Bucuresti si la petsohp-ul de unde l-am luat nu avea decat verde de malachit.

Daca stiti un petshop bun unde as putea merge in Bucuresti sa iau ce trebuie, cu atat mai bine.

Betta-ul meu sta intr-un bol de 5 litrii impreuna cu un sanitar si o pompa de aer.
stefanp
Moderator

IP:

Poti folosi JBL Ektol Fluid (sunt o gramada de petshop-uri in Bucuresti: Pepika, Reef, Animax, Zoomania)
Gasesti in cutie si doza si modul in care trebuie sa faci tratamentul.

S-ar putea sa functioneze si cu amoxicilina, dar n-avem de unde sti sigur.
Daca e fung, atunci antibioticul n-are efect.
Daca e bacterie, atunci nu am vazut sa o fi izolat cineva si sa fi vazut daca e sensibila la antibioticul asta. Poate doar daca a incercat empiric si a functionat.
Doza din nou e o necunoscuta si poate fi doar incercata in speranta ca va fi ok.

O problema e insa modul in care tii pestele. In bol probabil nu ai un filtru, de unde si calitati nepotrivite ale apei.
Te-as sfatui sa ii cumperi un acvariu de macar 10 litri si un filtru. Pana atunci fa-i schimburi de 2 litri de apa (statuta in prealabil) zilnic, sau macar la doua zile.

P.S.: Sa treci pe la "Despre noi" si sa completezi locatia in profil.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
astearon
Unripe member

IP:

Am luat un acvariu de 25l dupa ce am primit raspunsul de mai sus impreuna cu ektol si toate accesoriile pt acvariu.

Am tinut betta-ul o saptamana pe ektol...apoi am pus un filtru cu carbon timp de 2 zile.

Betta se simte mai vioi si au inceput inotatoarele sa ii creasca.

Petele insa nu s-au dus de tot..acum arata aurii dar par sa se micsoreze.

Urmeaza sa cumpar cateva frunze de Catapa (IAL) si sa pun cate 1 sau 2 o data la 2 zile timp de vre-o 2 saptamani.
stefanp
Moderator

IP:

astearon wrote:

Petele insa nu s-au dus de tot..acum arata aurii dar par sa se micsoreze.

Ia cauta pe net despre boala velvet...petele aurii suna a asa ceva ...

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
astearon
Unripe member

IP:

Nu prea am reusit sa fac poze focalizate dar cam asa arata. puncte mici pe el (aurii sub blitz) si pata mai mare te pe inotatorea de sus (nu stiu cum se numeste )

Petele nu sunt pufoase si nici in relief. Pestisorul nu il vad sa se frece de bazin sau de lemnul din fundal, este vioi, cere mancare de fiecare data cand ma vede si de respirat vad ca respira normal.
[Thumb - C360_2014-03-06-18-31-20-582.jpg]

[Thumb - C360_2014-03-06-18-30-21-274.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 14/03/2014 09:37:05

stefanp
Moderator

IP:

E foarte posibil sa fie velvet...
Daca zici insa ca petele se micsoreaza, mai lasa-l asa o perioada.

Tine-ne la curent.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » Anabantidae
Go to: