[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu nou, astept SFATURI, critici de la orice binevoitor  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Probabil din cauza schimbarii mediului. Cred ca-si va reveni.

Poze: smilie ... Poze cu plante
l3n3a
Member
[Avatar]

IP:

Avind in vedere ca am facut ceva modificari prin acvariu in ultimul timp, m-am decis sa mai urc niste poze pe site si sa va cer din nou parerea cu privire la umilul meu "colt de rai" .
Intai sa va spun c-am ce modificari au survenit de cind n-am mai postat:
1. 5.04.2006 - introducere CO2 ("bomba" cu drojdie)
2. 18.04.2006 - sporirea iluminarii la capacul Juwel (montare de 6 tuburi de 18 W in plus fata de cele 2 buc de 38 W cu care este echipat din fabrica)
3. 24.04.2006 - introducerea a 3 buturugi "home made" (apropo' de procesul de fabricare a buturugilor ---> o oala de 15 litri nu mai poate fi folosita la nimic, in unele locuri fundul ei a ramas ca o foita de staniol de la fiertul in solutie saturata de sare ----> asa ca un sfat pentru amatorii de supe de radacini: nu folositi oale noi asa cum am folosit eu, incercati ceva mai vechi pe care cu siguranta o s-o aruncati dupa tot procesul)
4. 24.04.2006 - incercarea realizarii unui covor din Riccia
5. 24.04.2006 - mutarea unor plante din pozitiile initiale (fixarea lor pe buturugi)
Ce ziceti sunt pe drumul cel bun sau am luat-o pe aratura la unele lucruri?

Just me!
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

link la poze
Asteptam cu nerabdare sa se "coaca" acvariu' . Cred c-o sa arate bine.

Pentru inceput lasa doar 3-4 tuburi. Ma tem sa nu apara alge - e destul de putina masa vegetala deocamdata acolo. Incearca sa favorizezi Micranthemumu' sa invadeze acvariu'. E o mare consumatoare de nutrienti si-ti poate fi de mare ajutor .

Magda
Senior member

IP:

l3n3a wrote:Ce ziceti sunt pe drumul cel bun sau am luat-o pe aratura la unele lucruri?

Yeap, e un inceput promitator
Asa cum spunea si MA (m-am obisnuit asa ) sa-l vedem dupa ce se mai coace.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Magda wrote:Asa cum spunea si MA (m-am obisnuit asa )
Io zic sa te dezobisnuiesti .

.

l3n3a
Member
[Avatar]

IP:

8 ani si ceva de cand n-am mai postat pe acest forum...7 ani si ceva de cand am renuntat la acvaristica...dar toate astea s-au terminat. I'm back!

Just me!
[Yahoo!]
l3n3a
Member
[Avatar]

IP:

Salutare tuturor,

ma bucur sa revin iar pe meleaguri ude. Datorita unor sume de motive am renuntat la acvariul pe care il aveam anterior...insa dragostea de natura, de frumos nu m-a lasat sa stau prea mult timp "plecat".

Am revenit cu noi puteri, noi sperante si vise, pregatit de lucruri mici si mijlocii si poate cu timpul chiar mari.

Cam asta am reusit in linii mari sa fac pana acum:
image
image
image

Daca pe partea de tehnica incerc sa ma adaptez la 2014, la plante nu pot sa zic acelasi lucru. Am momentan ceva de Moss, niste riccia, ceva bacopa caroliana si Staurogyne repens. Scurta lista nu-i asa?

Sunt in cautare de plante...prin urmare daca dai cu coasa prin acvariu...fa-le un pret bun si da-mi un mesaj privat poate "te scap" eu de ele.

Just me!
[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Cred ca am vazut imaginile astea si pe facebook.
Bine ai revenit pe forum!

Am sa repet ce am vbit si pe facebook.
N-ar fi rau dupa ce plantezi sa bagi si niste bile fertilizante in zonele mai dens plantate.
Nu mai tin minte ce fertilizanti ai zis ca vrei sa folosesti. CO2 este?

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
l3n3a
Member
[Avatar]

IP:

stefanp wrote:Cred ca am vazut imaginile astea si pe facebook.
Bine ai revenit pe forum!
Am sa repet ce am vbit si pe facebook.

Da, sunt si pe fb. Ma bucur ca am revenit.

stefanp wrote:N-ar fi rau dupa ce plantezi sa bagi si niste bile fertilizante in zonele mai dens plantate.
Nu mai tin minte ce fertilizanti ai zis ca vrei sa folosesti. CO2 este?

O sa pun niste bile de la jbl probabil. Este Co2 controlat. Pentru inceput voi incepe fertilizarea cu micro si macro.

This message was edited 1 time. Last update was at 01/11/2014 10:09:52

Just me!
[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Micro si macro banuiesc ca te referi la fertilizantii DYI.
Sfatul meu este ca macar pe partea de micro nutrienti sa mergi pe ceva de firma. Foarte accesibil la pret este JBL-ul (Ferropol si Ferropol24).

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: