[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
apa rosiatica  XML
Forum Index » Apa
Author Message
claudiu86
Unripe member

IP:

Buna ziua,sunt nou pe forum am sa incep cu o descriere : acvariu 60l populat cu 9 neoni ,3 neoni negri 6 neoni rose,si 2 scalari platinum .plante etc.
Am o problema cu care ma confrunt de cateva zile,pestii sunt ok fara boli fara nimic apa ok 28 temperatura,in schimb am cumparat o buturuga(creanga) din magazin ,iar dupa cateva ore apa a inceput sa fie rosiatica(maronie).intrebarea mea pt voi este buturuga de vina sau am gresit cu altceva : apa? plante? mancare? ciclajul a fost de 15 zile cu filtru intern + pompa de apa + incalzitor,specific ca am un ph de 8.0 .Va multumesc la toti si astept ceva raspunsuri ,sunt incepator ! Numai bine .
silviu.rdk
Member
[Avatar]

IP:

Salut.
Este vorba de taninul din buturuga care inroseste apa. Nu afecteaza negativ chimismul apei, doar ca este deranjanta tulburarea care nici nu va trece foarte usor daca nu ai debit mare la filtrare.
Variantele sunt:
- o scoti si o fierbi cu sare in mod repetat si o reintroduci dupa
- astepti cateva zile sau poate chiar doua saptamani si se va limpezi treptat

Daca nu a fost deloc tratata inainte de introducerea in acvariu, iti recomand sa aplici prima varianta.

[Email]
simpfzoli
Membru de baza

IP:

salut si bine ai venit.scalarii nu prea merg in 60 de litrii de apa. cu ce hranesti pestii ? si de cite ori pe zii
[WWW] [Yahoo!]
Mihai Boldor
Member
[Avatar]

IP:

Daca nu e cu suparare as sugera sa scazi si temperatura la un 25-26
[Email]
claudiu86
Unripe member

IP:

Buna ziua,multumesc silviu pentru raspuns am sa mai astept cateva zile sa vad vreo schimbare,pentru simpfzoli mancarea se cheama Dupla Rin specific ca nu stau in romania sunt in alta tara, pestii chiar sunt foarte activi in 60L zic eu...Mihai temperatura din cate stiu eu pentru scalari ar fi cam intre 26-28 acuma poate gresesc, voi stiti mai bine eu sunt incepator,va multumesc.
Denis90
Member
[Avatar]

IP:

@claudiu86 intra la in sectiunea My Profile si trece locatia sa ne fie mai usor. Despre cioata ce sa spun te-ai grabit...scoate cioata din acvariu si daca nu ai posibilitatea sa o fierbi macar tine-o cam 3 zile intr-o galeata cu apa si in fiecare seara sa arunci apa, iar pe durata acestui proces schimburi de apa pana apa revine la normal altfel o sa ai mult si bine apa aia rosie in acvariu... in 3 zile poti rezolva problema (mai bine ar fi sa o fierbi in 3 ape cu sare si dupa o mai fierbi inca odata fara sare dureaza cam 4 ore asa am patit si eu si iti spun din proprie experienta dar tu decizi ce vei face)...bafta

This message was edited 1 time. Last update was at 24/01/2014 12:53:54

Nu ma pun cu prostul ca are mintea odihnita
[Email]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Taninul se elibereaza treptat in apa, deci dupa 3 zile aceeasi problema. Ce nu am inteles eu, este de ce trebuie fiarta in apa cu sare de 3 ori si nu de 2x sau de 4x, imi scapa mie ceva, e vreo chestie care se divide la 3 sau? Dupa ce o fierbi, in oricare din procedurile care le doresti, inainte de a o aranja din nou in acvariu poti pune niste carbune activ in filtru pentru 24h sa scoata culoarea aia. Dupa 24h scoti carbunele activ, nu-si mai are rostul si reintroduci lemnul.
[ICQ]
Mihai Boldor
Member
[Avatar]

IP:

poti sa-ti ti si la 28 si la 24 dar eu am zis un 25-26 ca sa ti se potriveasca pt toti pestii, eu ii tin la 25 de exemplu
[Email]
claudiu86
Unripe member

IP:

Denis multumesc de raspuns ,am actualizat si locatia(Belgia) vreau sa va mai zic ca aici apa e terminata am avut ph la inceput 9,acuma l am adus in sfarsit la 8 mai jos nu cred ca pot ,pestii sunt ok acum am sa ma ocup si de buturuga: va multumesc la toti de raspunsurile voastre.

Forum Index » Apa
Go to: