Shubi wrote:Sincer sa fiu, m-as bucura sa aud ca din cauza mea s-a apucat cineva de acvaristica de recif Si acvaristica de apa dulce e foarte faina, stiu cativa baieti, se stiu si ei, maistori !
Mi-ar place sa am inca un acvariu, de apa dulce, biotop ori plantat. Din nefericire n-am spatiul necesar.
Si eu tot din cauza ta m-am apucat de acvaristica de recif, iti urmaream de prin 2012 topicul de pe Nanor... pe când ma jucam cu tata de-a biotop marea neagra, de atunci am tot vrut acvariu de recif dar tata imi spunea ca imi fac când mai cresc, ca nu pot sa ma ocup de el.
In urma cu mai bine de 2 saptamani va povesteam ca bag Xenia si n-am parte de ea.
Am ajuns la concluzia ca pur si simplu aveam apa prea curata.
Am introdus cam 7-8 tulpini, s-au topit. De suparare am oprit skimmerul iar la inceputul saptamanii trecute din baza unei tulpini topite au inceput sa rasara capete de Xenia, fericire mare, incepeau sa pulseze....mici ci rar.
Astazi vi le prezint si voua, pe langa zoasi cred ca-i unul dintre cei mai frumosi si dinamici corali.
Skimmerul a ramas oprit, n-am miodificat cantitatea de hrana pana acum iar apa are parametri buni deocamdata.
Voi testa la 48 ore nitratii si in functie de rezultate voi actiona.
Herr, din obisnuinta ai pus aparatul pe trepied si l-ai uitat acolo? Sau ai apasat pe inregistrare si credeai ca faci poza? Misca un pic si tu, nu te baza doar pe Xenia...
Faina si albastra
N-am inteles o boaba din ce vorbesc aia acolo, dar bazinele sunt dea dreptu' magnifice.. Asa ca nu mai te munci la cubu' ala de 60 si da drumu la un 300x80x60
L-am primit de curand, este un soft Dendronephthya, are o culoare superba, oricat m-am chinuit n-am reusit sa-i prind cu adevarat stralucirea in imagine
Salut , daca pe asta esti in stare sa-l tii in viata esti Maestro Dendronephthya si se poate adauga pe langa,sau peste CNC-ist de frunte , din datele ce le am sunt extraordinar de greu de tinut(cu astia chiar devii scavul lor) total aposymbiotici au nevoie de un aport aproape continuu(picurare ?!) de fitoplancton si dupa ceva studii doar accidental ceva zooplancton , locuri umbrite -pesteri, curent puternic peste 5 cm/sec -la 3cm/sec are polipii stransi la fel si la 25cm/sec , in plaja de 5-20 cm/sec se simt cel mai bine , in natura sunt voraci consumatori de fitoplancton aproape in mod constant , iti trebuie o sursa buna de fitoplancton si sa gasesti un sistem prin care sa poti asigura hranirea continua -ma gandem la un recipient din care prin picurare constanta-gen perfuzie, sa ii poti asigura hrana -asa esti linistit si cat lipsesti de acasa
This message was edited 1 time. Last update was at 13/12/2014 22:31:47
Bag haleala multa, am oprit skimmerul de aprox 2 luni, haleala facuta la blender bag de 2 ori pe saptamana, pe asta-l am de o luna si ceva timp in care si-a dublat aproape dimensiunea.
Pana acum vad ca-i place, sa speram ca nu-l apuca damblageala. Are o culoare extraordinara iar tepii aia-i dau un aer aparte