[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Salut  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
y
Junior member

IP:

Buna tuturor!
Numele meu este Iarina si sunt din Constanta. Sunt la primul acvariu si as vrea sa il fac asa cum trebuie si de aceea as avea nevoie de ceva ajutor de la cei cu experienta .
asadar, am un acvariu de 143 l si as vrea sa il populez cu ciclide, atunci cand va veni timpul. pana atunci as avea nevoie de ceva sfaturi in legatura cu sistemele necesare, adik ce tip de lumina, ce fel de pompa, etc. as vrea sa il fac din prima cum trebuie si sa evit greselile clasice de incepator ) am tot rasfoit forumul si nu stiu exact ce alegeri ar fi cele mai bune pt acvariul meu.

va multumesc anticipat, seara buna.
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Bine ai venit.
Este bine ca incepi cu "inceputul" Pentru a continua cu bine trebuie sa mai restrangi un pic zona de interes deoarece lumea ciclidelor este foarte mare si diferita. Cauta si gaseste zona ta de interes si poti face in continuare pasii care necesari. Oricum trebuie sa ti cont ca ai un bazin mic iar unele ciclide necesita volume mult mai mari sau te limitezi doar la o pereche (dar si aia aleasa cu grija).

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
y
Junior member

IP:

multumesc frumos pentru raspuns, ma documentez
y
Junior member

IP:

am vazut ca speciile care imi plac au nevoie de mai mult spatiu ceva recomandari de pesti pentru acvariul meu mai mic?
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Buna dimineata si bun venit!

- bazinul e micut pentru o "cichlidaraie" a la carte, dar cateceva s-ar putea face.
- iti recomand un filtru extern (o canistra)... cat mai mare si mai puternic. Cichlidaele fac mizerie multa, asa ca o filtrare buna te ajuta.
- nisip "ordinar", bine spalat si bine clatit... nu cumpara pietris colorat, ca o sa arate ca 'reaku!
- o lampa cu tuburi fluorescente, fara prea mari pretentii...
- temperatura apei trebuie sa fie intre 24-26 grade C.
- nu ne-ai spus CE cichlidae iti plac, asa ca o sa incercam sa facem cateva recomandari.

1) Cichlidae africane "de card" (mbunele de Malawi)

- sunt printre cele mai colorate,
- o familie e compusa dintr-un mascul si cateva femele... nu se tin in perechi!
- decorul trebuie sa fie simplu: o plaja de nisip fin si cateva pietroaie mari in jurul carora sa se poata invarti pestii.
- fara plante, fara lemne.
- cu putina grija si atentie, ai putea sa tii acolo 2 "familii" (1m + 3 f).
- recomandarea mea ar merge catre speciile: Labidochromis caeruleus si Pseudotropheus elongatus
- gama cromatica e placuta (unii sunt galben-canar, ceilalti sunt albastru-electric).
- ambele specii sunt destul de cuminti si de pasnice... nu vei avea probleme cu ei.

2) Cichlidae africane de rau... sau cichlidae centr-americane

- se tin in perechi, adica 1m + 1 f.
- isi "delimiteaza" un teritoriu pe care-l apara cu indarjire... scandalagii si certareti.
- isi cresc singurii puii, iar spectacolul dat de o femela care conduce prin bazin un card de pui este ceva special.
- trebuie sa le amenajezi locuri de ascunzis... grote, radacini, nuci de cocos gaurite, ghivece de teracota, etc.
- ai putea sa tii o singura pereche acolo, fara probleme.
- uita-te si vezi daca iti plac: Hemichromis bimaculatus / Hemichromis lifalilli / Cichlasoma nigrofasciatum / Cichlasoma biocellatum / Pelvicachromis pulcher / Cichlasoma meeki / Aequidens latifrons / Cichlasoma severum.

Retine! O singura pereche in tot acvariul!

3) Pterophyllum scalare (scalarii)

- poti sa iei 4-5 exemplare tinere si sa astepti sa "se aleaga" o pereche.
- renunti la restul, dupa ce perechea aleasa incepe "sa faca ordine" in acvariu.
- poti sa tii si plante in acvariu: Vallisneria, Echinodorus, Bacopa, Elodea... specii usoare si nepretentioase.
- in acvariul cu scalari poti baga si un exemplar de Ancistrus (mancator de alge) + 4-5 exemplare de Corydoras (sanitari mici).

Cam asta ar fi parerea mea.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
y
Junior member

IP:

buna ziua,
multumesc pentru primire si sfaturi!
wow pe cat ma documentez mai mult, pe atat mi se pare mai interesant. ciclidele mi-au atras atentia pentru ca au un colorit deosebit si ce sa mai...sunt frumoase. imi doream initial un marin dar mi se pare si mai complicat, insa coloritul mbunelor chiar m-a impresionat.
cu alte cuvinte, as merge pe cele de Malawi, si anume Labidochromis caeruleus.
vreau sa fie un acvariu frumos si simplu, nu vreau zeci de pesti mici sau plante de plastic )
cum fac ceva achizitii, voi pune poze in coltul celor mici in acvaristica si sper sa iasa ceva frumos.

multumesc inca o data pentru sfaturi, chiar au fost de mare folos!
o zi frumoasa
y
Junior member

IP:

revin cu o intrebare ca sa fiu sigura k aleg ce trebuie...

pentru acvariu pot folosi urmatoarele?
-filtru JBL CristalProfi e701 greenline
-incalzitor acvariu JBL ProTemp S150
-lumina JBL Solar Marin Blue T8 30W(am citit ca ar fi bun si pt ciclide)

sper sa nu fi zis vreo varianta stupida

Forum Index » Despre noi
Go to: