Buna seara, am nevoie de ajutor in legatura cu un peste betta, mascul. il am de aproximativ un an jumatate, totul a fost bine pana in urma cu cateva zile cand am observat ca nu prea mai mananca si nu mai este activ. Aproape toata viata lui a mancat hikari tropical beta bio gold, pana acum 2-3 luni de cand a trecut pe sera bettagran (hikari nu am mai gasit pe nicaieri). Am observat cateva pete mici albe pe corp si din cate informatii am gasit pe net (intr-un timp scurt) am tras concluzia ca e gris si m-am grabit sa-i iau tratamentul de la jbl (punktol plus 125, anti white spots). Problema este ca nu are decat cateva pete, gris vad ca implica pete multe pe tot corpul. I-am facut deja tratamentul de doua ori (1 zi si a 3-a zi), in prospect zicea sa nu-i dau sa manance 3 zile, apoi un pic in a 4-a. Astazi ar fi a 5-a zi si Tavi nu mai mananca nimic, nici ieri nu a vrut, nici azi.
Nu sunt un cunoscator, este singurul peste pe care l-am avut vreodata, l-am primit si am crezut ca fac o treaba buna in ingrijirea lui pana recent.
Mentionez ca ii schimb apa la 2 sapt, cam 80%, in apa noua (statuta 24 de ore) ii pun biotopol water conditioner si verde de malachit (pe ambele le-am primit odata cu pestele),
temperatura este de 28 de grade, mai mica il facea mai inactiv. Planta din acvariu este de plastic.
De aproximativ o saptamana nu face altceva decat sa stea pe fundul acvariului, se ridica doar la cateva minute sa ia o gura de aer. Respiratia este mai rapida. Dupa ce ia o gura de aer si revine pe fund am observat ca are tendinta sa se duca intr-o parte si se chinuie lipindu-se de pietris si sprijinindu-se de geam sa se aseze drept.
Inafara de cele cateva pete mici albe pe corp, are o pata mai mare pe piept tot alba.
Am atasat poze cu el si cu acvariul.
Va rog, spuneti-mi cum pot sa-l ajut.
|
|
|
This message was edited 1 time. Last update was at 06/12/2013 21:59:11
|