[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Am nevoie de ajutor  XML
Forum Index » Anabantidae
Author Message
Arkanna
Unripe member

IP:

Buna seara, am nevoie de ajutor in legatura cu un peste betta, mascul. il am de aproximativ un an jumatate, totul a fost bine pana in urma cu cateva zile cand am observat ca nu prea mai mananca si nu mai este activ. Aproape toata viata lui a mancat hikari tropical beta bio gold, pana acum 2-3 luni de cand a trecut pe sera bettagran (hikari nu am mai gasit pe nicaieri). Am observat cateva pete mici albe pe corp si din cate informatii am gasit pe net (intr-un timp scurt) am tras concluzia ca e gris si m-am grabit sa-i iau tratamentul de la jbl (punktol plus 125, anti white spots). Problema este ca nu are decat cateva pete, gris vad ca implica pete multe pe tot corpul. I-am facut deja tratamentul de doua ori (1 zi si a 3-a zi), in prospect zicea sa nu-i dau sa manance 3 zile, apoi un pic in a 4-a. Astazi ar fi a 5-a zi si Tavi nu mai mananca nimic, nici ieri nu a vrut, nici azi.
Nu sunt un cunoscator, este singurul peste pe care l-am avut vreodata, l-am primit si am crezut ca fac o treaba buna in ingrijirea lui pana recent.

Mentionez ca ii schimb apa la 2 sapt, cam 80%, in apa noua (statuta 24 de ore) ii pun biotopol water conditioner si verde de malachit (pe ambele le-am primit odata cu pestele),
temperatura este de 28 de grade, mai mica il facea mai inactiv. Planta din acvariu este de plastic.
De aproximativ o saptamana nu face altceva decat sa stea pe fundul acvariului, se ridica doar la cateva minute sa ia o gura de aer. Respiratia este mai rapida. Dupa ce ia o gura de aer si revine pe fund am observat ca are tendinta sa se duca intr-o parte si se chinuie lipindu-se de pietris si sprijinindu-se de geam sa se aseze drept.

Inafara de cele cateva pete mici albe pe corp, are o pata mai mare pe piept tot alba.

Am atasat poze cu el si cu acvariul.

Va rog, spuneti-mi cum pot sa-l ajut.
[Thumb - DSCN0423 mic.jpg]

[Thumb - DSCN0417 mic.jpg]

[Thumb - DSCN0422 mic.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 06/12/2013 21:59:11

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Varianta 1

- E batran... si-a trait traiul si si-a mancat malaiul!
- Ei traiesc foarte putin, in comparatie cu alti pesti de acvariu... durata lor de viata e estimata pe la 2-3 ani.
- Daca l-ai cumparat deja matur, cam asta a fost.

Varianta 2

- Ar mai fi posibilitatea ca in apa cu care ai facut ultimul schimb sa fi fost ceva cacaturi (sulfat de aluminiu).
- In perioada de iarna, regiile de apa "conditioneaza" apa din retea... nu stii cand incepe, nu stii cand se termina.
- Daca faci schimburile cu apa de robinet, e o loterie.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Arkanna
Unripe member

IP:

deci nici vorba de paraziti?
am crezut ca daca ii pun water conditioner si verde de malachit in apa statuta 24 de ore va fi ok apa in acvariu.
daca e varianta a doua, nu se poate face nimic?

Multumesc frumos pentru raspuns.
simpfzoli
Membru de baza

IP:

si eu as zice ca e cam batrin . sa nui mai cumperi de mincare care expira prin 2015.
[WWW] [Yahoo!]
Dragos Matei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

salut!

incearca
http://www.eshalabs.eu/europe/products/esha-2000supregsup.html

combinat cu
http://www.eshalabs.eu/europe/products/exit.html

gasesti la hornbach sau aici
http://www.reef.ro/web/reef/detalii_produs/_pd_/produse_echipamente_acvaristica/tratamente_pesti/eSHa_Exit_20ml
http://www.reef.ro/web/reef/detalii_produs/_pd_/eSHa_2000_20ml

daca nu e prea batran isi revine garantat de la astea doua.

This message was edited 1 time. Last update was at 07/12/2013 22:01:30

Forever Two Wheels !!!
[WWW]
Arkanna
Unripe member

IP:

va multumesc pentru sfaturi.
din pacate pestisorul meu nu a supravietuit.
DanX
Member
[Avatar]

IP:

Arkanna wrote:va multumesc pentru sfaturi.
din pacate pestisorul meu nu a supravietuit.

N-a (mai) avut noroc...

Deci aveau dreptate baietii, l-a ajuns batranetea

This message was edited 1 time. Last update was at 07/12/2013 22:51:52

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/26601.page

Forum Index » Anabantidae
Go to: