Andpop wrote:Ce culoare recomandati pentru background? Alb, negru, poate altceva?
Da! Altceva: o diorama.
Mi-ar place sa vad mai multa pasiune la tine. Deocamdata lipseste o parte din cata ar fi necesara ca sa faci ceva frumos din acvariul acela.
E de necrezut cat poate stimula citirea unei carti despre ce te pasioneaza putin la un moment dat.
Din pacate ne fura grijile zilnice timpul si uitam din nou ce am simtit in timp ce ne inchipuiam ce se poate face dintr-un acvariu.
Tu ceri sfaturi, idei,...cred ca vrei sa-l faci sa arate bine, dar te retine ceva sa cauti singur si asta ar fi cea mai eficienta sursa de informare pentru ce vrei
tu, spre deosebire de ce vor altii, de ce vrem noi, ceilalti.
Oricine poate copia ce fac altii. Adevarata valoare consta si in originalitate. Cate diorame ai vazut puse la acvarii? Si totusi pot fi foarte frumoase, daca pui pasiune, chiar minunate. Sunt mult mai simplu de realizat decat fundaluri in relief, la fel de frumoase, dar care sunt imens mai greu de realizat si ocupa o mare parte din volumul acvariului.
O placa de ampora/stiropor/polistiren expandat, cu rama de 5-15 cm, in care arunci cateva crengi infrunzite, totul atarnat de geamul din spate, poate crea impresia unei adancimi mai mari si are multa naturalete, mai multa decat orice culoare sau folie de plastic.
Daca ai o oglinda in mijlocul dioramei, in spatele crengilor, pe care poti sa lipesti o combinatie de trestie cu frunze si ghinda sau altceva asemanator, adancimea acvariului va deveni mult mai mare, daca-i lasi mijlocul mai liber.
Fi acvarist, nu doar spectator.
Si scoate tehnica din apa, ca se vede oribil.
PS
Ah, da! Era sa uit ce-i mult, mult mai important: nu costa mai nimic, decat un pic de bunavointa si,... pasiune.