[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Columnaris sau Gris doar pe molly negri  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
ElSpa
Junior member

IP:

Salut, am o problema cu unul din acvarii.
Am in el 8 platy + 2 molly.

In prima instanta am crezut ca a aparut gris pe molly negri si am tratat in consecinta (JBL punktol, tratament corect la 3 zile, schimbat 50% din apa fiecare data, teperatura ridicata, apa aerata, etc). Molly negri au murit intr-un final, totusi restul de platy au supravietuit fara nici un semn de boala.

Dupa o saptamana de la incetarea tratamentului si reciclarea acvariului am luat alti molly negri, si a doua zi au inceput sa apara pete albe pe si si pana la urma am stabilit ca e Columnaris si nu gris cum am crezut in prima instanta si am facut un tratament cu JBL Ektol de 2 ori timp de 1 saptamana cu schimbare de apa, temperatura, aerare....Au murit si molly astia negri intr-un final, restul de platy sunt ok ca in prima zi . Am incetat tratamentul acum o saptamana si am bagat carbon activ.

Am luat alti molly negri si pe unul a inceput iar sa apara puf alb si toti platy sunt ok .

Toti molly negri au fost luati de la 3 petshop-uri diferite si nu prezentau absolut nici un simptom la inceput, unii au fost normali altii balon.

Incep sa ma gandesc larestarta acvariul asta cu totul...zici ca nu vrea molly negri in el....

This message was edited 2 times. Last update was at 22/11/2013 23:59:31

tonnydea
Member

IP:

Intrebare : Cat timp ai lasat acvariul la ''ciclat'' dupa restart?

"Betta barracks"
[Email] [Yahoo!]
ElSpa
Junior member

IP:

aproape 2 saptamani
tonnydea
Member

IP:

Pune niste poze si da cateva detalii mai amanuntite despre cati litri are acvariul, ce filtru ai, cum speli filtrul cand faci schimbul de apa saptamanal, cata apa schimbi la saptamana etc.

"Betta barracks"
[Email] [Yahoo!]
ElSpa
Junior member

IP:

Acvariile au 45l, sunt din cele tablou de agatat pe perete, au un filtru extern cu pasla si siporax. Schimb cam 15l saptamanal si o tratez cu aqua safe, easy balance si denitrol. De spalat spal doar pasla. Mentionez ca problema asta o am intr-un singur acvariu din trei, in celelalte doua am 2 ramirezi si 10 guppi), toate trei acvariile beneficiind de acelasi tratament saptamanal.

This message was edited 1 time. Last update was at 24/11/2013 13:04:49

tonnydea
Member

IP:

Pentru un acvariu cu vivipari, cred ca pui prea multe substante ... parerea mea e ca iti trebuie doar apa statuta 24 h la schimbul de apa. Daca zici ca ai filtru extern (desi nu ai mentionat de care) nu-i vad rostul la denitrol. Recomandarea mea e sa sifonezi bine substratul, schimba ceva mai multa apa (statuta 24 h), lasa-l o perioada (o saptamana) si urmareste ce-i 2 platy daca dau semne de ceva boala si poti incerca iarasi cu molly. Recomand de asemenea sa iei molly de pe forum, ca pe la petshopuri risti sa ii iei direct bolnavi, si presupun ca nu ai acvariu de carantina. Aclimatizarea pestilor banuiesc ca stii sa o faci nu? Lasi punga vreo 15 min in apa sa se egalizeze temperaturile, apoi usor usor pui apa din acvariu in punga, apoi preferabil dupa ce ajungi la un nivel in care ai peste 50 % apa de acvariu in punga, poti scoate pestii si pune direct in acvariu (astfel nu introduci parazitii care umbla liberi prin apa, sperand ca pestii sunt fara paraziti).

"Betta barracks"
[Email] [Yahoo!]
ElSpa
Junior member

IP:

Multumesc mult pentru sfaturi o sa incerc si asa
cingo171179
Senior member
[Avatar]

IP:

din cate stiu moli au nevoie de conditii mai speciale, ale apei, adica o lingurita de sare la 10 l de apa, sarea impiedicand dezvoltarea anumitor bacterii.

din cate am citit sarea ar fi esentiala pt moli,

si eu am trei black moli intr-un acvariu steril, nu am pus sare, iar in primele zile toti aveau excremente albe , am facut tratament cu baktopur direct de doua ori pana am scapat.

pestisoru meu de aur
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Si ce te faci daca ai plante in bazin, sarea o sa le faca de petrecanie. Conditiile sunt in principiu egale pentru toti pestii si aici ma refer la o calitate corecta( o filtrare buna) a apei, fara stres(compatibilitate) si echilibru (sa nu ai mai multi masculi la o femela de ex). Dupa ce le oferi conditiile acestea si caracteristicile specifice fiecarei specii(sunt diferente la ph, apa acida s.a.m.d) totul ar trebui sa fie ok.
Sarea o folosesti ca tratament nu ca preventie, sarea fiind primul pas in a combate diverse boli ale pestilor.
[ICQ]
cingo171179
Senior member
[Avatar]

IP:

nu am pus sare pt ca m-am gandit la speciile diferite de pesti pe care le am in acvariu, in acvariul respectiv nu am plante, nici nu m-am gandit la efectul sarii asupra paltelor, nici nu stiam, multumesc pt informatie, stiam ca se folosec baile cu sare pt traterea anumitor boli intestinale ale pestilor, nustiu cantitatile de sare ce trebuiesc folosite in cazul tratamentelor

sarea trebuie sa fie de bucatarie sau neiodata??? (eu stiam ca sare de bucatarie)

din unele articole (legate de molly) am inteles ca se pune sare in apa pt a reproduce calitatile apei din mediul natural

This message was edited 3 times. Last update was at 26/11/2013 15:16:22

pestisoru meu de aur

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: