[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu nou 80/35/45  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
unclefester
Junior member

IP:

Salut, ma numesc Alexandru Pirvu si doresc sa incep un acvariu. De exemplu am gasit un acvariu pe aceste dimensiuni 80/35/45 din magaziunul hornbach si vine echipat cu un filtru eheim verde format din 3 corpuri un incalzitor de cca 50w si 2 lampi de 18w fiecare cred.

Am citit deja pe aici dar totusi vreau sa incep un acvariu si sa nu fiu nevoit sa dau restart peste o luna pentru o greseala. Un prieten imi spune ca in afara de schimburile saptamanale de apa, nu ar trebuii sa fac mare lucru.
Eu vreau sa incep un acvariu pentru ca am vazut unul intr-o poza si am fost placut impresionat de o planta tip covor cred ca se numeste "java moss" si mi-a placut cum arata.
Denis90
Member
[Avatar]

IP:

bine ai venit...treci pe la ``My profile`` si trece-ti locatia sa nua ai probleme cu administratia...
Aici pe forum orice nelamurire are raspuns...te asteptam cu intrebari...(Prietenul tau care a zis ca nu e mare lucru doar trebuie sa schimbi apa e acvarist????)
Spor la treaba

Nu ma pun cu prostul ca are mintea odihnita
[Email]
unclefester
Junior member

IP:

Este mai degraba amator. Acum caut my profile si rezolv. O intrebare este daca filtrele astea cumparate cu acvariu sunt bune de ceva. Si tocmai citeam la cineva mai devreme ca are un acvariu superb si dupa vreme indelungata a fost invadat de alge si nu pricep chestia cu bomba de co2.
Avansatul
Senior member
[Avatar]

IP:

Bun venit, in nici un caz nu cred ca este vorba de Java Moss, sunt o gramada de specii de plante
De ce buget dispui?
Pe ce intentionezi sa mergi?
Filtrele deobicei sunt bune acuma depinde de tine daca doresti ceva mai bun sau te multumesti cu ce ai/primesti
Ape limpezi

This message was edited 1 time. Last update was at 28/09/2013 21:05:43

Ce fac cand ma plictisesc?

10% caut ceva de facut

90% ma plang ca nu am ce face

Ape limpezi cititorule
unclefester
Junior member

IP:

Pai de inceput cred ca 600-1000 lei maxim. Dar am gasit un acvariu si costa 469 de ron + nisip + plante de inceput cred ca ajung pe la 800.
Filtreul este in pachet si probabil ca este pocnitoare.
Avansatul
Senior member
[Avatar]

IP:

Parerea mea este ca intai sa te uiti in mai multe locuri si dupa aia sa stabilesti de unde iesi tu ca persoana in avantaj sa cumperi
si cam cat ar trebui sa aibe minim acest acvariu

EDIT: Eheim zic eu ca no sa fie pocnitoare niciodata fac parte din seria filtrelor bune ;)

This message was edited 2 times. Last update was at 28/09/2013 21:17:27

Ce fac cand ma plictisesc?

10% caut ceva de facut

90% ma plang ca nu am ce face

Ape limpezi cititorule
unclefester
Junior member

IP:

Ok vreau sa cresc pesti de apa dulce, moly, gupy, neoni poate si un sanitar. Cred ca mai bine incep cu pesti mai ieftini si mai mici.
Am mai gasit pe aici ca poti cumpara plante cu oua de melci si chiar pui de melci si nu vreau sa risc o invazie. Daca cumpar plante si nu sunt sigur, eu stiu sa incerc sa o tin in apa cu sare sau sa o spal bine la dus? Sau melcii aia sunt ok?
Denis90
Member
[Avatar]

IP:

La bugetul tau ai putea alege un filtru extern...isi face treaba foarte bine fata de cele interne...poti alege mai multe plante nu doar moss si le poti achizitiona chear de pe forum sunt multi colegi care vand....problema e ca daca esti incepator trebuie sa te documentezi foarte bine...daca ei acvariul de la 0 trebuie sa incepi cu ciclarea care cred ca prietenul tau nu ti-a spus...despe ciclare gasesti aici toate amanuntele...iluminat, fertilizare, co2 ai multe de invatat daca vrei sa ai un ``plantat`` frumos...eu iti urez bafta si orice nelamurire ai, prima data da un search pe forum sa vezi daca nu a mai fost dezbatuta problema si daca nu si ai nelamuriri deschizi un topic....

[Email]
Denis90
Member
[Avatar]

IP:

unclefester wrote:
Am mai gasit pe aici ca poti cumpara plante cu oua de melci si chiar pui de melci si nu vreau sa risc o invazie. Daca cumpar plante si nu sunt sigur, eu stiu sa incerc sa o tin in apa cu sare sau sa o spal bine la dus? Sau melcii aia sunt ok?

Melci are orice acvarist in abzin poti sa ii tii sub control sau sa achizitinezi melci asasini care mananca ceilalti melci...nu baga plantele in apa cu sare

This message was edited 3 times. Last update was at 28/09/2013 21:31:24

[Email]
unclefester
Junior member

IP:

"iluminat, fertilizare, co2" caut si ma documentez. Melci nu vreau ca nu imi plac. Dar pana acolo mai este enorm. Revin.
Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu unul as achizitiona separat bazinul cat si echipamentele.De obicei acvariile complete nu sunt echipate corespunzator.Acvariul de care spui tu are 126 de litri din cate am calculat eu.Incalzitorul e de 50w,nu va face fata.Lampa aia probabil are doua neoane de 18w bucata,asta inseamna 36w ambele,ceea ce nu iti va ajunge pentru un plantat,in mod normal iti trebuie cel putin 0,5w/l.

De melci scapi usor,eu in 40 de litri am bagat un melc asasin,intr-o luna am scapat de o mare parte din ei.

Daca mananci un ban,iti creste valoarea.

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
unclefester
Junior member

IP:

Tocmai acum citeam ca am nevoie de 1w/l asta inseamna ca acvariul care il vreau are lumina necesara pt cca 72 de litri. Si daca cumpar separat acvariu gasesc capac si neoane pentru capac mai puternice?
Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

Gasesti lampi mai puternice,sau o poti face tu daca vrei sa iesi mai ieftin.Acum depinde ce vrei si ce buget ai.1w/l trebuie sa ai daca vrei plante cu dificultate mai mare gen gazon,0,5w/l e minimul.

Daca mananci un ban,iti creste valoarea.

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
unclefester
Junior member

IP:

Deci concret am nevoie de 2 tuburi de 40w. Acum nu inteleg ce inseamna T5/T8, si ma gandesc daca nu exista posibilitatea sa se incalzeasca apa din acvariu.

Forum Index » Despre noi
Go to: